Marti
19.03.2024
07:54:38
Welcome Vizitator
RSS
 
bebelyno *ghidul mamicilor incepatoare*
Main Registration Login
Sarcina »
Meniu

Categorii


Site recomandat




Preconceptia [3]
Sarcina [50]
Nasterea [4]
Nou-nascut [11]
Bebelus (0-12 luni) [6]
Sanatatea bebelusului [4]
Dezvoltarea bebelusului [3]
Somnul bebelusului [2]
Ingrijirea bebelusului [3]
Alaptarea bebelusului [4]
Diversificarea [1]
Retete pentru bebelyno [35]
Familie [0]

Sondaje
Ce parere aveti despre acest site?
Raspunsuri: 112

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Membrii: 0


Promovare Gratuita - Top123 Votati-ne in directorul ClickLink
Cel mai cuprinzator director romanesc SEO Romania


Pentru viitorii parintii, momentul cand aud pentru prima data inimioara copilului este intotdeauna un eveniment emotionant. Chiar daca l-ai vazut la ecografie, acele batai rapide si ritmice, ca o toba, te fac sa-ti dai cu adevarat seama ca vei avea un copil. 

Inima embrionului incepe bata la 22 de zile dupa fecundare, sau cam la cinci saptamani de la ultima menstruatie. La aceasta varsta a sarcinii, inima este prea mica pentru a fi auzita, chiar si cu amplificatoarele cele mai performante, insa daca ai noroc poti sa o vezi batand la ecografii. Este acel punctulet care clipeste in pieptul bebelusului.


Citeste continuarea »

Sangerarea vaginala...Sangerarile vaginale sunt relativ frecvente la gravidele in primul trimestru si in multe cazuri sunt benigne, adica nu sunt simptomul unei probleme grave. Totusi, orice sangerare trebuie anuntata medicului, mai ales daca este abundenta pentru ca poate fi primul semn al unui avort spontan.Orice sangerare in primul trimestru necesita abstinenta sexuala pana la controlul medical care va determina cauza problemei. De la primele picaturi de sange, este bine sa porti un absorbant pentru a putea observa cat de grava este hemoragia si de ce tip. Nu se folosesc tampoane interne si nu se fac spalaturi vaginale. Daca sangerarea devine puternica si apar si alte simptome (crampe, dureri de spate, febra, etc) controlul medical trebuie efectuat de urgenta, eventual la camera de garda... Citeste continuarea »

40 de saptamani magice
123456
789101112
131415161718
192021222324
252627282930
313233343536
37383940





Orice femeie isi poate dori la un moment-dat un copil in viata sa iar pentru cele care asteapte cu mare  nerabdare acest miment si chiar si pentru acelea care vor sa mai astepte,avem in continuare cateva informatii cu privire la semnele si simptomele pe care le poate avea in prima faza a conceperii unui copil.
Absenţa menstruaţiei sau amenoreea ( lipsa menstruaţiei, provocată de stări fiziologice sau patologice ) nu este singurul semn de sarcină, deşi este cel mai evident. În unele cazuri poate fi vorba doar despre  o simplă întârziere insa uneori, asta poate insemna ca bebelusul este pe drum.
La început, multe femei recurg la testele de sarcină,cele mai utilizate fii...
Citeste continuarea »


Trebuie sa va prezentati de urgenta la medic daca apar oricare din urmatoarele simptome:
   sangerare vaginala sau pierderi lichid amniotic din vagin
   hipertonie uterina
   dureri abdominale neobisnuite,severe,sau dureri severe in regiunea lombara(spate)
   oboseala fizica marcata si stari de lesin frecvente

  Citeste continuarea »


În timpul sarcinii, orice femeie ar trebui să aibă un anumit număr de kilograme, în medie, este indicata creşterea în greutate de la 9 la 13 de kilograme. Evident, în cazul în care o femeie în momentul concepţiei, este ceva mai slaba va putea si chiar ar fi indicat sa i-a in greutate cu cateva kilograme in plus fata de cele indicate anterior. Pentru femeile care inainte de a ramane insarcinate sunt supraponderale,este indicat ca pe timpul sarcinii sa nu i-a mai mult de 9 kilograme.
Medicul ginecolog va poate spune cu precizie cat ar trebui sa luati in greutate pe intreg parcursul sarcinii si sa va sfatuiasca in acest sens putand sa va recomande o anumita dieta sau suplimente nutritive.

Deşi nu sunt alimente,in primul rand vreau sa pun accentul pe doua produse despre care ar fi bine sa uitati in totalitate pe intreaga perioada de sarcina si mai apoi in timpul alaptarii.Acestea sunt tutunul si alcoolul,insa pe larg despre ele voi vorbi intr-un alt articol.
Ar trebui să evitaţi alimentele considerate ca fiind un factor de risc pentru posibilitatea de infecţie, deoarece imunitatea femeilor  gravide este mult mai slaba,organismul se apara mai greu iar riscul de imbolnavire este mai mare.
Prin urmare, ar trebui să fie evitate :
Acidul folic (numit si folat, sau acid folinic, sau folacin, sau acid pteroilglutamic) este o vitamina care face parte din complexul de vitamine B solubila in apa , mai precis, acidul folic este vitamina B9. Joaca un rol important in producerea de noi celule, mai ales a globulelor rosii si albe din sange. Deficitul de acid folic produce un tip de anemie numita anemie megaloblastica ( o modificare a celulelor rosii ).Deoarece este solubila in apa,aceasta nu poate persista pentru prea mult timp in organism si de aceea trebuie administrata zilnic.
Studiile arata ca femeile care consuma doza zilnica recomandata de acid folic adica 400 micrograme (mcg),ceea ce este echivalentul a 0,4 miligrame (mg) incepand cu cca 3 luni inainte de a ramane insarcinate si continuand in primele 12 saptamani de sarcina pot reduce riscul de a naste un copil cu spina...
Citeste continuarea »

Ce sunt contracţiile Braxton-Hicks?

Contractiile Braxton-Hicks sunt contractii uterine nedureroase si intermitente care pot incepe sa se produca chiar din saptamana a sasea de sarcina chiar daca nu aveti cum sa le simtiti asa de repede.Cel mai probabil acestea nu se fac simtite pana inspre cea de-a doua jumatate a sarcinii.
Aceste contractii sunt numite astfel dupa medicul englez John Braxton-Hicks care,in anul 1872 le-a descris pentru prima oara.
De obicei, contracţiile nu sunt dureroase şi aproape întotdeauna se opresc după aproximativ o oră. Deşi toate femeile prezintă contracţii Braxton-Hicks, unele femei, în special cele care au primul copil, nu le simt.Aceste contractii sunt de fapt metoda prin care uterul tau se pregateste pentru travali... Citeste continuarea »



Unul dintre răspunsurile importante pe care este necesar să le ştie femeile înainte de a rămâne însărcinate este starea de sănătate a colului uterin. Femeilor care au o viaţă sexuală activă li se recomandă să îşi facă acest test măcar o dată pe an. Testul Papanicolau este o necesitate mai ales pentru cele care şi-au început viaţa sexuală foarte devreme şi care au avut mai mulţi parteneri. Dacă evidenţa necesităţii acestui test nu este atât de mare înainte de sarcină, după ce a aflat că are în pântece o viaţă, femeia trăieşte această responsabilitate de două ori. Vestea bună este că şi în timpul sarcinei, gravida poate să fie supusă acestui test, chiar dacă pe ultima sută de metri…

Cum se realizează?

Testul Papanicolau este un examen citologic... Citeste continuarea »


Calendar
«  Martie 2024  »
DumLuMaMieJoVinSam
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Login form
:
Parola:

Categorii pe forum
Bebelyno in proiect
Ovulatie si fertilitate
Bebelyno e pe drum
9 luni in balon
Singura si insarcinata
Prenumele lui bebelyno
Cu burtica dar cocheta
Discutii intre burtici
In sfarsit acasa...
Alimentatia lui bebelyno
Diversificarea,marea incercare
Botez,mot,turta,aniversari
Sa ne cunoastem mai bine
Sa povestim la o cafea...
In bucatarie

Parerea ta >>
Cand incheiati alaptatul?
Raspunsuri: 75

Colaboratori

Parteneri
Portalul mamicilor fericite

Campanii



Arhiva articole

Cautare

Sarcina
Copyright © 2009 bebelyno.ucoz.com Toate drepturile rezervate
Powered by uCoz