Marti
19.03.2024
09:16:44
Welcome Vizitator
RSS
 
bebelyno *ghidul mamicilor incepatoare*
Main Registration Login
»
Meniu

Categorii


Site recomandat




Preconceptia [3]
Sarcina [50]
Nasterea [4]
Nou-nascut [11]
Bebelus (0-12 luni) [6]
Sanatatea bebelusului [4]
Dezvoltarea bebelusului [3]
Somnul bebelusului [2]
Ingrijirea bebelusului [3]
Alaptarea bebelusului [4]
Diversificarea [1]
Retete pentru bebelyno [35]
Familie [0]

Sondaje
Ce parere aveti despre acest site?
Raspunsuri: 112

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Membrii: 0


Promovare Gratuita - Top123 Votati-ne in directorul ClickLink
Cel mai cuprinzator director romanesc SEO Romania

Acasa » 2009 » Iunie » 1 » Saptamana 37
Saptamana 37
22:07:47
saptamana_37In cazul in care ,chiar daca nu se declanseaza travaliul si nu ati ajuns in saptamana a patruzecea, sarcina este deja considerata incheiata. Desi, probabil,numarati zilele inainte de data programata pentru nastere, amintiti-va ca numai 5% din nasteri se produc la data calculata.In general daca e primul copil se naste mai tarziu decat restul.
In ciuda progreselor stiintei, nimeni nu poate spune cu certitudine data cand copilul se va naste. Colul uterin ar putea sa se dilate pâna la 3 cm, fara o declansare a travaliului pentru o luna sau mai mult. Multe dintre femeile gravide sufera de incontinenta urinara (pierderi de urina) in ultimele etape ale sarcinii, dar uneori este posibil sa pierdeti lichid amniotic inainte de declansarea travaliului. Deci, daca pierdeti un lichid, asigurati-va ca nu s-au rupt membranele amniotice ( copilul nu mai este protejat de posibile infectii) si se scurge lichid amniotic in loc de urina. Creste cantitatea de secretii vaginale pe masura ce organismul se pregateste de travaliu. Dupa aceasta saptamana e posibil sa pierzi dopul mucilaginos care proteja uterul de infectii sau bacterii si asta se poate intampla cu ore, zile sau saptamani inainte de nastere., de indata ce colul se dilata si se sterge (se subtiaza si se scurteaza). Are culoare galbena, este vascos si poate fi eliminat cu mici cantitati de sange rosu deschis si este usor de recunoscut de catre gravide.
Probabil ca incepeti sa simtiti o crestere a presiunii in partea inferioara a abdomenului si faptul ca bebelusul incepe sa coboare in pelvis. Acest fenomen se numeste "angajare"; astfel, veti putea respira si manca cu mai multa usurinta.
Alte modificari pe care le poate observa gravida sunt cresterea in dimensiuni a sanilor (care devin mai grei si mai plini ca urmare a schimbarilor hormonale, motiv pentru care s-ar putea sa devina incomozi;in unele cazuri sanii vor incepe sa secrete colostru sau pot aparea crapaturi pe areole),epuizarea si insomniile, urinarile frecvente, tensiunea crescuta, nivelul crescut al zaharului in organism, hemoroizii, durerile in zona inferioara a spatelui, durerile de cap.
Copilul este acum considerat complet dezvoltat.Are o  greutate de 2.7 kg, 33 cm lungime de la partea de sus a capului la sacru si 45 cm de la cap pana-n picioare. Considerabil mai dolofan, copilul continua sa creasca cu aproximativ 28 de grame pe zi,astfel ocupa aproape tot spatiul disponibil.
Plamani sunt complet dezvoltati pentru a face fata mediului extrauterin. Dezvoltarea copilului devine din ce in ce mai completa, dar la nastere nu toate oasele sunt intarite,  scheletul osos contine in continuare cartilaj, care faciliteaza trecerea prin canalul ingust al bazinului mamei.
Creierul este complet dezvoltat,iar Coordonarea copilului este foarte buna incat poate deja apuca cu degetele. Daca este expus la o lumina puternica, copilul se poate intoarce dupa ea in uter.Genele ii sunt prelungi, gatul i se subtiaza si pleoapele se inchid si se deschid cu usurinta. Lanugo, parul fin care a acoperit corpul copilului pana acum, a disparut in totalitate. Testiculele baieteilor au coboarat in scrot, iar sanii fetitelor sunt usor umflati datorita hormonilor, insa isi vor reveni dupa nastere.
Este posibil ca copilul sa se fi pozitionat deja cu capul in jos spre colul uterin si sa mentina aceasta pozitie pana la nastere,astfel veti respira si manca mai usor, dar va va fi mai greu sa mergeti pe jos. Nasterile de bebelusi cu picioarele in jos reprezinta 4% din numarul total de nasteri.

Articol preluat integral de pe http://www.i-medic.roSanatate, boli, tratament, medicamente
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3238 | Autor: bebelyno | Rating: 5.0/1 |
Comentarii: 0

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Calendar
«  Iunie 2009  »
DumLuMaMieJoVinSam
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Login form
:
Parola:

Categorii pe forum
Bebelyno in proiect
Ovulatie si fertilitate
Bebelyno e pe drum
9 luni in balon
Singura si insarcinata
Prenumele lui bebelyno
Cu burtica dar cocheta
Discutii intre burtici
In sfarsit acasa...
Alimentatia lui bebelyno
Diversificarea,marea incercare
Botez,mot,turta,aniversari
Sa ne cunoastem mai bine
Sa povestim la o cafea...
In bucatarie

Parerea ta >>
Cand incheiati alaptatul?
Raspunsuri: 75

Colaboratori

Parteneri
Portalul mamicilor fericite

Campanii



Arhiva articole

Cautare

Sarcina
Copyright © 2009 bebelyno.ucoz.com Toate drepturile rezervate
Powered by uCoz