Marti
19.03.2024
10:54:54
Welcome Vizitator
RSS
 
bebelyno *ghidul mamicilor incepatoare*
Main Registration Login
»
Meniu

Categorii


Site recomandat




Preconceptia [3]
Sarcina [50]
Nasterea [4]
Nou-nascut [11]
Bebelus (0-12 luni) [6]
Sanatatea bebelusului [4]
Dezvoltarea bebelusului [3]
Somnul bebelusului [2]
Ingrijirea bebelusului [3]
Alaptarea bebelusului [4]
Diversificarea [1]
Retete pentru bebelyno [35]
Familie [0]

Sondaje
Ce parere aveti despre acest site?
Raspunsuri: 112

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Membrii: 0


Promovare Gratuita - Top123 Votati-ne in directorul ClickLink
Cel mai cuprinzator director romanesc SEO Romania

Acasa » 2009 » Iunie » 2 » Saptamana 14
Saptamana 14
00:24:25
saptamana_14In saptamana 14 de sarcina, nivelurile hormoniilor de sarcina sunt deja mai reduse ceea ce inseamna ca greturile matinale ale mamei, urinarile frecvente si oboseala accentuata s-au ameliorat.
Volumul mare de lichid din organismul tau provoaca cresterea transpiratiei si secretiei vaginale. Uneori vasele de sange mici (capilarele) nu suporta suprasolicitarile, de aceea unele femei gravide prezinta frecvent sangerari nazale sau formeaza usor vanatai.
Musculatura intestinala este relaxata, ceea ce inseamna ca este mai inceata si mai putin eficienta si impreuna cu faptul ca uterul, din ce in ce mai mare, incepe sa comprime colonul (intestinul gros), poate sa apara constipatia. Multe femei sufera de hemoroizi in timpul sarcinii. Hemoroizii sunt dilatatii ale vaselor de sânge în jurul sau în interiorul anusului şi sunt cauzate de creşterea fluxului sanguin către uter şi regiunea pelviană; acestia au tendinta de a se agrava spre sfarsitul sarcinii.
Sanii se maresc, sunt sensibili si secreta un lichid numit colostru, o substanta care protejeaza copilul si ii sporeste imunitatea. Apare pigmentarea mai intensa a areolelor si a alunitelor mai vechi - hiperpigmentarea va disparea dupa nastere.
Unele femei, in special cele care au mai avut o sarcina, pot simti deja din aceasta saptamana miscarile fetale, dar cele mai multe le vor percepe doar in jurul saptamanilor 16-18 de sarcina.
Saptamana aceasta, copilul masoara 8.7cm si cantareste in jur de 43g(adica dimensiunea unui pumn).
Urechile fatului s-au mutat in pozitia lor normala de o parte si de alta a capului.Ochii inca sunt in miscare pana la pozitia lor normala si va mai dura pana se termina acest proces. Desi ochii sunt inchisi, globii oculari se misca incet.Gatul fatului se lungeste.
Mainile fatului continua sa se dezvolte si sunt din ce in ce mai multe si mai mobile- copilul incepe sa foloseasca degetele. Oasele continua sa se osifice. Mainile continua sa creasca in lungime si sa devina mai proportionate fata de restul corpului. Fatul se va misca mult mai des decat inainte si tu vei simti aceste miscari din ce in ce mai frecvent.
Palatul dur(cerul gurii) a fost finalizat de acum cateva saptamani,in aceasta saptamana cavitatea bucala continua sa se dezvolte prin formarea muschilor necesari suptului si a glandelor salivare, care ar trebui sa inceapa sa functioneze in timpul acestei saptamani.
Pana la sfarsitul acestei saptamani esofagul,traheea si laringele sunt prezente.
Ficatul incepe sa produca bila iar splina sa ia parte la fabricarea de celule rosii (eritrocite). Glanda tiroida incepe sa produca hormonii tiroidieni.
Organele sexuale continua sa se dezvolte, astfel va fi mai usor sa se stabileasca sexul copilului prin examenul ecografic. La baieti se dezvolta prostata,iar la fetele ovarele continua sa coboare din abdomen in pelvis.
Ecografia Doppler este utila pentru monitorizarea batailor cordului fetal.

Articol preluat integral de pe http://www.i-medic.roSanatate, boli, tratament, medicamente
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3897 | Autor: bebelyno | Rating: 5.0/1 |
Comentarii: 3
+2  
2 delya   ( ) [Entry]
buna myky, eu sunt mamica de 3 copilasi, am dat de ac site pe FB la rugamintea unei doamne de ati raspunde...
si eu aveam probleme mai serioase cu constipatia inaite de sarcini si apoi in sarcini si dupa mai ales la primele 2... intradevar daca te sfortezi prea tare strangandute de burtica sau scremandute prea tare poti sati declansezi nasterea prematura ad avortul pana 28 saptt.... si dupa nasterea nelatimp.... cel mai bine e sa nu te sfortezi ci sati provoci defecarea mai usoara prin diverse metode naturale:
-poti incerca sa bei dimineata un pahara cu apa in acre ai pus de cusera prune uscate si 1 lg miere.... bei pe stomacu gol tot paharu, apoi bei un ceai cald de fructe uscate... de padure exotice sau ceti plac eindulcit cu miere... daca nu merge nici asa dupa astea 2 poti inghiti un amestec din 2 linguri ulei mnasline sau floarea soarelui amestecate cun pahar de iaurt cu cereale.....
-pt ati ajuta stomacu pe termen lung iti recomand f sanatoasa o cafea din plante de cicoare si anume Inka e ieftina si naturala nui face rau la bebe 1 cana pe zi, nu mai mult, preparata 2 lingurite de cafea la cana normala, indulcita cu 1 lg zahar... eu am baut zolnic deasta siam mancat miere cu unt si ma ajutat....
-plus can cazuri d eurgenta cand vrei sa faci neaparat iti recomand niste pastile naturale de la Himalaya si anume Herbolax si supozitoare cu glicerina, plus o crema doar de ungere jos la orificiu Hemorzom..., crema recoamand dupa nastere...
Sanatate, si sa ne zici daca teau ajutat sfaturile mele... sarcina usoara in continuare si bebe sanatos!

0  
1 myky   ( ) [Entry]
buna..sunt o graviduta si eu in saptamana 14 si sunt la prima sarcina! am si eu o intrebare...m-am tot uitat pe internet si nu am gasit nici un fel de raspuns..ma gandeam ca ma poate ajuta cineva de aici. am probleme cu constipatia ink dinainte d sarcina si acum imi este frica sa nu-mi pun bebele in pericol pt ca eu ca sa fac treaba mare trebuie sa ma fortez altfel nu iese nimik si ma dispera wacko . si vroiam sa stiu daca intr-adevar imi pun bebele in pericol sau nu. va multumesc

0  
3 delya   ( ) [Entry]
scuze de greslei se tot invarte piciu de 1 an peaci si ma trage de mana...


Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Calendar
«  Iunie 2009  »
DumLuMaMieJoVinSam
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Login form
:
Parola:

Categorii pe forum
Bebelyno in proiect
Ovulatie si fertilitate
Bebelyno e pe drum
9 luni in balon
Singura si insarcinata
Prenumele lui bebelyno
Cu burtica dar cocheta
Discutii intre burtici
In sfarsit acasa...
Alimentatia lui bebelyno
Diversificarea,marea incercare
Botez,mot,turta,aniversari
Sa ne cunoastem mai bine
Sa povestim la o cafea...
In bucatarie

Parerea ta >>
Cand incheiati alaptatul?
Raspunsuri: 75

Colaboratori

Parteneri
Portalul mamicilor fericite

Campanii



Arhiva articole

Cautare

Sarcina
Copyright © 2009 bebelyno.ucoz.com Toate drepturile rezervate
Powered by uCoz