Marti
19.03.2024
14:17:19
Welcome Vizitator
RSS
 
bebelyno *ghidul mamicilor incepatoare*
Main Registration Login
»
Meniu

Categorii


Site recomandat




Preconceptia [3]
Sarcina [50]
Nasterea [4]
Nou-nascut [11]
Bebelus (0-12 luni) [6]
Sanatatea bebelusului [4]
Dezvoltarea bebelusului [3]
Somnul bebelusului [2]
Ingrijirea bebelusului [3]
Alaptarea bebelusului [4]
Diversificarea [1]
Retete pentru bebelyno [35]
Familie [0]

Sondaje
Ce parere aveti despre acest site?
Raspunsuri: 112

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Membrii: 0


Promovare Gratuita - Top123 Votati-ne in directorul ClickLink
Cel mai cuprinzator director romanesc SEO Romania

Acasa » 2009 » Iunie » 02
saptamana_1Prima saptamana de sarcina este calculata incepand cu prima zi a ciclului menstrual, adica prima zi de sangerare menstruala. Ovarul elibereaza un ovul matur care inainteaza in trompele uterine si este pregatit pentru fecundare. Estrogenul trimite un mesaj uterului sa formeze o captuseala de tesut puternic vascularizata, in timp ce nivelurile ridicate de progesteron se pregatesc sa sustina oul fecundat. Spermatozoizii intalnesc ovulul la nivelul trompei uterine. Mai multi spermatozoizi pot penetra stratul exterior al ovulului, dar numai un singur spermatozoid va intra in ovul si il va fecunda. Odata ce spermatozoidul intra in ovul, cromozomii femeii si cei ai partenerului sau se combina si incep sa formeze bebelusul. La momentul conceptiei, sexul copilului tau este determinat de cromozomii sexuali din sperma tatalui. Gravida poate acuza ... Citeste continuarea »
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 8396 | Data: 02.06.2009 | Rating: 5.0/2 | Comentarii (0)

saptamana_2Saptamana trecuta un nivel crescut de estrogen si progesteron a ajuns prin fluxul sanguin la nivelul uterului pentru a forma o retea de sange bogata pentru a sprijini un potential ou fecundat. In acelasi timp, in ovare, foliculii ovarieni s-au maturat. La inceputul acestei saptamani (de multe ori in jurul zilei 14 dintr-un ciclu de 28 de zile), aveti ovulatie: unul dintre ovule este eliminat si migreaza in trompa uterina. In urmatorele 12 pana la 24 de ore,ovulul va fi fecundat, daca unul din cele 250 de milioane de spermatozoizi (in medie) reuseste sa inoate tot drumul prin vagin, col uterin, in uter pana in trompele uterine,unde penetreaza ovulul. Doar aproximativ 400 de spermatozoizi vor supravietui calatoriei de aproximativ zece ore pana la ovul si numai unul va reusi sa patrunda prin membrana exterioara a acestuia.
In urmatore ... Citeste continuarea »
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 5506 | Data: 02.06.2009 | Rating: 5.0/1 | Comentarii (0)

saptamana_3Cum va creste copilul?
Copilul este acum doar o mica bila cuprinzand cateva sute de celule care se inmultesc foarte rapid. Odata ce mingea de celule (denumita blastocist) se implanteaza in uter, dintr-o parte acesteia se va dezvolta placenta care incepe sa produca hormonul sarcinii hCG (humane chorionic gonadotropin), care trimite semnale ovarelor sa nu mai elibereze ovule si determina cresterea productiei de estrogen si progesteron (care are rol de mentinere a sarcinii in uter si stimuleaza cresterea placentara). HCG este hormonul care transforma un test de sarcina in pozitiv; pana la sfarsitul acestei saptamani, s-ar putea sa fie in masura sa determine un rezultat pozitiv!
in acelasi timp, lichidul amniotic inconjoara blastocistul si va deveni sac amniotic. Acest lichid va proteja copilul in saptamanile si lunile urmatoare ... Citeste continuarea »

Categorie: Sarcina | Vizualizari: 5553 | Data: 02.06.2009 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

saptamana_4Saptamana a patra de sarcina este cea in care cele mai multe femei descopera ca sunt gravide si incep sa accepte fatul lor nenascut. Fatul la 4 saptamani de sarcina este in continuare doar o minge de celule(blastocist) ce continua transformarile intr-un ritm accelerat pentru a deveni embrion. Placenta si cordonul ombilical sunt in stadii incipiente de dezvoltare .
Sunteti gravida acum in 4 saptamani si, in acest moment ar fi trebuit sa aveti menstruatie care intarzie! Aceasta este momentul in care cele mai multe femei descopera sarcinii.
Blastocistul este de acum in uter, din care se formeaza ulterior embrionul si masoara mai putin de 2mm. La 18 zile dupa conceptie, copilul a inceput deja formarea tubului neural din care se formeaza maduva spinarii si creierul.
Ectodermul (stratul superior de celule din blastocist) incep ... Citeste continuarea »

Categorie: Sarcina | Vizualizari: 7504 | Data: 02.06.2009 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

saptamana_5Sarcina in 5 saptamani nu are semne vizibile in aspectul dumneavoastra,doar ca ciclu v-a intarziat cu o saptamana.Indiferent daca sunteti gravida sau nu daca va intarzie ciclul acest gand trebuie sa va treaca prin minte.Ar trebui sa fiti sigura in aceasta etapa a sarcinii, cu toate ca unele femei care au cicluri neregulate ar putea sa nu realizeze ca sunt intr-adevar insarcinate.
Dimensiunea embrionului este acum de aproximativ 5 mm in lungime si seamana mai mult cu un mormoloc decat cu un copil, dar cresterea din aceasta saptamana va schimba aspectul embrionului.
Viitoarea mama ar trebui sa inceapa sa includa acidul folic in dieta ei daca isi doreste un copil sanatos(deobicei se recomanda ca femeia sa inceapa sa ia acid folic inainte de a ramane gravida). Acidul folic este vital pentru cresterea si dezvoltarea tubului neura ... Citeste continuarea »

Categorie: Sarcina | Vizualizari: 7246 | Data: 02.06.2009 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (2)

saptamana_6Sarcina de 6 saptamani nu modifica aspectul dumneavoastra fizic,au trecut numai 28 de zile de la conceptie si ciclul menstrual a intarzit cu doua saptamani.
Unele femei pot prezenta simptome timpurii de sarcina in aceasta saptamana precum sensibilitatea crescuta a sanilor si cresterea de volum a acestora,balonare,pofte alimentare si, in unele cazuri, un usor discomfort pelvin.
Embrionul a crescut in ultimele saptamani de sarcina, dar este inca miniscul fiind aproximativ de marimea unui sambure de mar .
Embrionul continua procesul rapid de transformare, dezvoltarea capului si structurilor fetii progreseaza in ritm alert. Capul embrionul, in aceasta etapa a sarcinii, se dezvolta mai mult decat corpul embrionului. Pe partea stanga si cea dreapta a capului sunt doua proeminente la nivelul carora apar doua zone mai intunecate ... Citeste continuarea »

Categorie: Sarcina | Vizualizari: 7737 | Data: 02.06.2009 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

saptamana_7Aceasta saptamana este extrem de intensa pentru corpul dumneavoastra si copil, cu toate ca nu puteti observa schimbari ale aspectului dumneavoastra fizic, in aceasta etapa, veti incepe sa simtiti modicarile care au loc in interiorul corpului.
In timpul primului trimestru de sarcina cele mai multe femei acuza un disconfort usor si teama din cauza “raului de dimineata”(care apare datorita nivelurilor crescute ale hormonilor din timpul sarcinii). De asemenea, in timpul primului trimestru de sarcina nevoia de a urina creste si poate fi inconfortabil( aceasta se datoreaza uterului care exercita o presiune asupra vezicii urinare).
Exercitii fizice usoare s-au dovedit ca ajuta la reducerea disconfortului, cu toate acestea nu se recomanda efort fizic intens deoarece pune-ti in pericol viata copilului .
Miscarile copilului pot pr ... Citeste continuarea »

Categorie: Sarcina | Vizualizari: 6218 | Data: 02.06.2009 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

saptamana_8Incepand cu saptamana a opta embrionul este numit fat(din latinescu foetus care inseamna "tanar").Simptomele sarcinii devin tot mai intense.
Uterul se mareste pentru a permite dezvoltarea fatului,dimensiunile si formele dumneavoastra sunt supuse modificarilor.Sanii se maresc (asigurati-va ca va inlocuiti vechile sutiene cu unele noi pentru a se potrivi cu noile dimensiuni).
In aceasta saptamana fatul are nevoie de fluorura de calciu si fosfor pentru a se dezvolta sanatos dintii si oasele. Ar trebui sa consumati zilnic opt pahare de apa cu fluor.
Fatul creste cu inca 0,5 cm in aceasta saptamana si va masura la sfarsitul saptamanii aproximativ 1,5cm.
Capul ia o noua forma ,devine mai rotunjit si de dimensiuni reduse (aproximativ 25% din dimensiunea corpului). Fata capata caracteristici mai umane ,sunt definite gura, ob ... Citeste continuarea »

Categorie: Sarcina | Vizualizari: 5086 | Data: 02.06.2009 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

saptamana_9In a noua saptamana de sarcina femeia incepe sa castige in greutate pe masura ce apetitul i se imbunatateste.Pe masura ce uterul incepe sa se mareasca, veti putea simti crampe. Unele femei au chiar niste scurgeri maronii sau roscate. Atita vreme cat crampele nu sint severe si scurgerile nu sint de culoare rosie deschisa - probabil nu este nimic alarmant. Uterul dvs a inceput sa creasca si senzatia pe care o simtiti este rezultatul cresterii ligamentelor. In aceasta perioada greturile matinale pot atinge cel mai inalt grad din toata sarcina, discomfort care dispare incetul cu incetul dupa a unsprezecea saptamana.
Fatul creste mai mult fata de saptamana anterioara si ar trebui acum sa masoare aproximativ 2,3cm lungime si o greutate de aproximativ 2 grame.Datorita marimii si formei fatului acesta este adesea comparat cu un bob de m ... Citeste continuarea »

Categorie: Sarcina | Vizualizari: 4762 | Data: 02.06.2009 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

saptamana_10De acum corpul dumneavoastra ar fi trebui sa treaca prin schimbari semnificative. Cel mai evident este nivelul foarte ridicat de estrogen si progesteron. In aceasta perioada dispozitia ta oscileaza cand in sus, cand in jos, cateodata poti avea un comportament "nebunesc". Aceasta stare se datoreaza pe de-o parte hormonilor, pe de alta parte emotiilor care sunt firesti acum.
Greturile matinale incep sa se amelioreze din ce in ce mai mult disparand in cateva saptamani, la fel si ametelile. Alte semne importante care anunta prima perioada de sarcina sunt oboseala pana la epuizare. La unele femei poate aparea o crestere a temperaturii corporale. Volumul de sange va creste cu 40-50%. Pe sani si picioare vor apare mici vinisoare, din cauza volumului mare de sange pe care il pompeaza inima dumneavoastra. Vinisoarele vor dispare imediat ... Citeste continuarea »

Categorie: Sarcina | Vizualizari: 5131 | Data: 02.06.2009 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

saptamana_11In aceasta a 11 a saptamana de sarcina incep sa apara si schimbarile vizibile in ceea ce priveste corpul dumneavoastra. Sunteti foarte aproape de sfarsitul primului trimestru,uterul s-a dezvoltat odata cu fatul si este suficient de mare pentru a ocupa tot pelvisul. Linea nigra, o linie mai inchisa la culoare care se intinde pe de la stern pana la parul pubian, incepe sa se contureze. Poate aparea masca gravidica, adica pete inchise la culoare pe fata si gat, datorita secretiei mai ridicate de melanina (hormon care determina pigmentarea pielii). Datorita cresterii nivelului de sange in corp, femeile care au pielea foarte deschisa, pot observa cum pielea devine tot mai roz.
Unele gravide pot acuza salivarea in exces sau senzatia de sete, modificari ale parului si unghiilor. Cresterea in greutate este o problema a multor femei in ... Citeste continuarea »

Categorie: Sarcina | Vizualizari: 4683 | Data: 02.06.2009 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

saptamana_12In jurul acestei saptamani, ultima din primul trimestru de sarcina, uterul mamei incepe sa urce spre abdomen pe masura ce creste. Din acest motiv, se reduce presiunea asupra vezicii urinare si se va reduce numarul de mictiuni (urinari). Asta pana in ultimul trimestru de sarcina, cand uterul este mult mai mare si comprima din nou vezica urinara. Areolele mamare se inchid la culoare si cresc in dimensiuni, iar, din loc in loc pe abdomen pot aparea mici pete hiperpigmentate (mai inchise la culoare). Alte modificari la nivelul pielii sunt linea nigra pe abdomen si masca gravidica (pete inchise la culoare dispuse pe fata si gat), care vor disparea dupa nastere.
Cresterea volumului de sange si prezenta hormonului de sarcina, hCG (datorita caruia creste cantitatea de sebuum secretata) face ca tenul gravidei sa fie stalucitor. Cateoda ... Citeste continuarea »

Categorie: Sarcina | Vizualizari: 4532 | Data: 02.06.2009 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

saptamana_13Incepand cu saptamana 13 intrati in al doilea trimestru de sarcina (riscul de avort spontan scade spectaculos si scad in intensitate greturile matinale).
La inceputul celui de al doilea trimestru de sarcina, cele mai multe gravide sunt pline de energie si intr-o foarte buna dispozitie. In schimb pot aparea noi simptome, cum ar fi durerile lombare si arsurile stomacale(datorita refluarii sucului gastric acid din stomac spre esofag se pot manifesta ca arsuri in zona sternului).
Uterul se mareste in sus iesind din zona oaselor peviene, eliberand presiunea acumulata pe vezica. Pe masura ce uterul creste este posibil sa simtiti o senzatie de discomfort sau sa aveti parte de dureri in aceasta zona. Ligamentele care sustin uterul se vor intinde ducand la dureri ale ligamentelor rotunde. Acestea se pot manifesta sub forma unor dureri ... Citeste continuarea »
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 20222 | Data: 02.06.2009 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (1)

saptamana_14In saptamana 14 de sarcina, nivelurile hormoniilor de sarcina sunt deja mai reduse ceea ce inseamna ca greturile matinale ale mamei, urinarile frecvente si oboseala accentuata s-au ameliorat.
Volumul mare de lichid din organismul tau provoaca cresterea transpiratiei si secretiei vaginale. Uneori vasele de sange mici (capilarele) nu suporta suprasolicitarile, de aceea unele femei gravide prezinta frecvent sangerari nazale sau formeaza usor vanatai.
Musculatura intestinala este relaxata, ceea ce inseamna ca este mai inceata si mai putin eficienta si impreuna cu faptul ca uterul, din ce in ce mai mare, incepe sa comprime colonul (intestinul gros), poate sa apara constipatia. Multe femei sufera de hemoroizi in timpul sarcinii. Hemoroizii sunt dilatatii ale vaselor de sânge în jurul sau în interiorul anusului şi sunt cauzate de cr ... Citeste continuarea »
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3897 | Data: 02.06.2009 | Rating: 5.0/1 | Comentarii (3)

saptamana_15In acesta saptamana a sarcinii veti  observa putine schimbari incomfortabile pentru tine. Hormonii s-au mai linistit si ai inceput sa te obisnuiesti cu burtica in crestere. Uterul incepe sa se iveasca din bazin, ajungand undeva, cam la 10 – 15 cm sub ombilic. Cresterea rapida a uterului provoaca intinderea ligamentelor sale. Ca rezultat poate apare o senzatie dureroasa in partea inferioara a abdomenului si in regiunea inghinala. Se determina inaltimea uterului masurand de la limita superioara a osului pelvian pana la extremitatea superioara a uterului si se exprima, de regula, in centimetri. Pot aparea contractiile Braxton Hicks. Acestea apar din cand in cand, sunt nedureroase si reprezinta modalitatea organismului femeii de a se pregati pentru nastere. In cazul in care apar cu o frecventa mai mare de 5 contractii/ora, daca sunt ... Citeste continuarea »
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3386 | Data: 02.06.2009 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

saptamana_16Uterul continua sa creasca , in saptamana a 16-a de sarcina poate fi palpat imediat sub ombilic. Gravida are unele mici contractii numite Braxton-Hicks. Sunt contractii nedureroase, nesistematizate, de intensitate scazuta. Gravida nu are motive sa se sperie, deoarece aceste contractii sunt o adaptare a uterului la cresterea in volum. Cresterea in greutate de pana acum este de aproximativ 2-4 kg. Coloana vertebrala raspunde acum la solicitarea sarcinii printr-o hiperlordoza (accentuarea curburii lombare), insotita de dureri. In cazul femeii care are unele afectiuni ale coloanei vertebrale sau este supraponderala, durerile pot fi mai intense.
Volumul de sange din corpul mamei creste continuu pentru a acoperi nevoia bebelusului de oxigen.Inima pompeaza cu 20% mai mult sange decat in mod obisnuit, ceea ce face ca parul gravidei sa str ... Citeste continuarea »
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 4399 | Data: 02.06.2009 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

saptamana_17Pe masura ce sarcina avanseaza, varful uterului devine aproape sferic. El creste mai rapid in lungime (inspre abdomen) decat in latime, devenind mai oval. Uterul este la aproximativ 5 cm de mai jos de ombilic. Acum aratati foarte bine si nu exista o crestere evidenta a abdomenului
Uterul umple pelvisul si incepe sa creasca in abdomen, impingand intestinele in sus si in partile laterale. Din cauza uterului marit in dimensiuni pot aparea neplaceri digestive, cum ar fi: indigestia, constipatia , durerile abdominale sau arsurile gastrice.
Sarcina este din ce in ce mai evidenta. Datorita fluxului crescut de sange din organism nasul este infundat si pot apare sangerari nazale. Parul se ingrasa mai repede decat de obicei. Unele gravide realizeaza ca nu mai au memoria ca inainte. Transpiratia si secretiile nazele si vaginale se acc ... Citeste continuarea »

Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3750 | Data: 02.06.2009 | Rating: 5.0/1 | Comentarii (0)

saptamana_18In aceasta perioada puteti sa va simtiti uterul la aproximativ doua degete sub linia buricului. Datorita cresterii uterului, urinarile vor deveni mai frecvente motiv pentru care este recomandat sa va formati un obicei ca inainte de culcare sa mergeti la toaleta. Sistemul tau cardiovascular trece prin schimbari dramatice si in timpul celui de-al doilea trimestru de sarcina, presiunea sangelui este mai scazuta decat in mod normal. Aceasta este explicatia pentru ametelile si senzatiile de lesin din timpul sarcinii. Nu te ridica prea brusc de pe scaun sau dupa ce ai stat culcata caci te poti simti usor ametita.
Pe masura ce uterul creste, el apasa pe diafragm si plamani, ingreunand respiratia. Respiratia se va usura o data ce fatul se angajeaza in pelvis pregatindu-se pentru nastere, cu aprox. 6 saptamani inainte.
Incepand din acea ... Citeste continuarea »
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3272 | Data: 02.06.2009 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

saptamana_19In cazul femeilor la prima sarcina, aceasta poate fi saptamana in care vor simti pentru prima oara miscarile fetale. Veti simti o intensificare a miscarilor din burtica ta pentru ca bebelusul devine din ce in ce mai activ datorita dezvoltarii intense a muschilor.
Femeile insarcinate mai pot suferi in aceasta perioada de dureri ale ligamentelor rotunde, dureri care se ridica din abdomen si radiaza in ambele zone ale soldului. Totusi durerile acestea sunt considerate normale. Chiar daca manifestarile sunt variate, cauza ramane aceeasi: sarcina creste in dimensiuni si greutate. Avand dimensiuni din ce in ce mai mari, uterul apasa pe stomac si determina incetinirea digestiei si regurgitari acide (arsuri) care pot deveni foarte suparatoare.
Multe femei remarca ca anumite parti ale corpului au devenit uscate si lipsite de vigoare si ... Citeste continuarea »
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3334 | Data: 02.06.2009 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

saptamana_20In saptamana 20 de sarcina varful uterului este la acelasi nivel cu ombilicul. Aceasta zona poate deveni sensibila si ombilicul se poate aplatiza si chiar hernia in urmatoarele luni.  Pe masura ce copilul creste, unele femei au parte de o anumita greutate in respiratie deoarece plamanii, ca majoritatea organelor au parte de mai putin spatiu. Desi nu apar complicatii, aceste probleme sunt incomode.
Se simte bineinteles miscarea intensa pe care o desfasoara bebelusul dumneavostra, uneori atat de intensa incat va poate deranja somnul. In urmatoarele 10 saptamani activitatea copilului va cunoaste cea mai intensa treapta, urmand ca dupa aceasta etapa sa se diminueze treptat.
Unele femei experimenteaza schimbarea acuitatii vizuale in aceasta perioada. Cantitatea de fluid de la nivelul ochilor creste si s-ar putea sa ai nevoie ... Citeste continuarea »

Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3520 | Data: 02.06.2009 | Rating: 5.0/1 | Comentarii (0)

saptamana_21In saptamana 21 uterul a ajuns la aproximativ 1 cm deasupra ombilicului, iar cresterea in greutate este de aproximativ 4-7 kg. Fatul are destul loc sa se miste. Nu te alarma daca simti lovituri sau chiar rotiri ale copilului in burtica ta. Veti simti crampe in zona picioarelor dar si dureri care tind sa creasca in intensitate. Pentru a reduce aceste simptome puteti folosi perne special concepute pentru gravide sau chiar si perne normale pentru a va sprijini picioarele atunci cand va odihniti. Curelele de suport maternal pot fi folosite pe timpul zilei pentru a evita edemurile si discomfortul in zona gleznelor si a picioarelor pe toata perioada sarcinii. Acest tip de suporturi ajuta la reducerea umflaturilor cauzate de sarcina si a varicelor, aceste doua simptome provenind in special din cresterea in greutate care la randul ei duce la ... Citeste continuarea »
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3590 | Data: 02.06.2009 | Rating: 5.0/2 | Comentarii (0)

saptamana_22In saptamana 22 de sarcina uterul continua sa creasca,varful uterului ajungand la 1-2 cm deasupra ombilicului,de asemenea in aceasta perioada a sarcinii cele mai vizibile schimbari sunt cresterea in greutate, marirea sanilor si dezvoltarea burticii.
Volumul de sange creste simtitor in organism, iar acest fenomen se face simtit mai ales in partea inferioara a corpului ceea ce poate duce la sangerari vaginale. Unele femei vor dezvolta hemoroizi si vor avea sangerari rectale si anale. Veti fi predispusa sa faceti varice hidrostatice acum . Aceasta deoarece sarcina creeaza o presiune suplimentara asupra venelor de la nivelul membrelor inferioare.Cresterea nivelului de progesteron determina relaxarea peretilor vaselor de sange, astfel incat pe masura ce bebelusul si uterul cresc, venele devin din ce in ce mai proeminente.Venele varicoa ... Citeste continuarea »
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3391 | Data: 02.06.2009 | Rating: 5.0/2 | Comentarii (0)

saptamana_23Ati luat deja in greutate intre 5,5 si 6,8 Kg si incepand de acum, cresterea in greutate capata un ritm alert, cam de 200 g pe saptamana. Uterul dumneavoastra este cu aproape 2-3 cm mai sus de ombilic.  In cea de-a 23-a saptamana de sarcina uterul tau e de marimea unei mingi de fotbal. Uterul, in crestere, exercita presiune asupra asupra spatelui si pelvisului tau putandu-ti cauza dureri periodice asupra spatelui si picioarelor.
Se poate observa o crestere a secretiilor vaginale (dar fara sangerari). Anxietatea, urinarile frecvente, arsurile la stomac, crampele la picioare, si orice alt discomfort au ca rezultat reducerea numarului de ore de somn la gravide. Se recomanda dormitul pe partea stanga, de odihna mamei depinzand sanatatea fatului.
S-ar putea sa observi uneori ... Citeste continuarea »
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3802 | Data: 02.06.2009 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

saptamana_24In cea de-a 24-a saptamana vei observa ca uterul tau e cu 3 sau 4 cm deasupra buricului. Este posibil ca durerea de ligamente rotunde sa creasca in intensitate odata cu cresterea uterului iar ligamentele continua sa se intinda pentru a suporta greutatea copilului. Pielea de pe abdomen si sani se intinde si pot aparea mancarimi. De cele mai multe ori, mancarimile se datoreaza pielii uscate. Consumul suficient de apa si masajul cu creme hidratante sunt de ajutor.
Alte simptome precum schimbari la nivelul sanilor, urinari frecvente, constipatie, indigestie, arsuri, mancarimi,hemoroizi datorita presiunii din uter. De asemenea, ochii pot fi sensibili si uscati, iar oftalmologii recomanda folosirea de lacrimi artificiale in aceste cazuri.
Tensiunea arteriala poate creste usor pe masura ce revine la valoarea normala de dinainte de sar ... Citeste continuarea »
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3114 | Data: 02.06.2009 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

saptamana_25Sunteti acum in al treilea trimestru de sarcina si uterul a ajuns acum la dimensiunea unei mingi de fotbal. Cele mai multe femei au crescut in greutate cu aprox. 7-8 kg pana in aceasta saptamana de sarcina. Uterul aflat in crestere poate cauza crampe in picioare si in abdomen ceea ce de asemenea este normal.
Uterul apasa pe zona lombara si pe bazinul mamei si pot aparea dureri de spate si picioare. Gravidele nu pot sta mai multe ore in aceeasi pozitie, tot datorita acestor dureri. O baie calda sau comprese reci pot alina durerea sau puteti sa va planificati un masaj prenatal cu un terapeut antrenat.
Datorita presiunii uterului asupra colonului si a efectelor hormonilor de sarcina asupra intestinelor (le incetineste activitatea) apare sau se agraveaza constipatia si urinarea ... Citeste continuarea »
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3233 | Data: 02.06.2009 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

saptamana_26Uterul este acum cu 5 cm deasupra buricului si  pana acum e posibil sa va fi ingrasat cu 8-11 kg. In continuare ar trebui sa manancati corect, sa va relaxati si sa va pregatiti pentru nasterea copilului. Un supliment de 300 de calorii zilnic este absolut necesar.
Gravida are unele mici contractii numite Braxton-Hicks. Sunt contractii nedureroase, nesistematizate, de intensitate scazuta, nereprezentand un semnal de alarma. Gravida nu are motive sa se sperie, deoarece aceste contractii sunt o adaptare a uterului la cresterea in volum.Daca ele devin dureroase si ritmice(mai mult de 4 contractii pe ora), trebuie consultat medicul.
Mama acuza o scurgere din sani, galbuie, vascoasa, denumita colostru, in schimb altele nu produc colostru decat dupa nastere. Aceasta este bogata in anticorpi care-l vor ajuta pe bebelusul dvs sa fie ... Citeste continuarea »
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3198 | Data: 02.06.2009 | Rating: 5.0/1 | Comentarii (0)

Calendar
«  Iunie 2009  »
DumLuMaMieJoVinSam
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Login form
:
Parola:

Categorii pe forum
Bebelyno in proiect
Ovulatie si fertilitate
Bebelyno e pe drum
9 luni in balon
Singura si insarcinata
Prenumele lui bebelyno
Cu burtica dar cocheta
Discutii intre burtici
In sfarsit acasa...
Alimentatia lui bebelyno
Diversificarea,marea incercare
Botez,mot,turta,aniversari
Sa ne cunoastem mai bine
Sa povestim la o cafea...
In bucatarie

Parerea ta >>
Cand incheiati alaptatul?
Raspunsuri: 75

Colaboratori

Parteneri
Portalul mamicilor fericite

Campanii



Arhiva articole

Cautare

Sarcina
Copyright © 2009 bebelyno.ucoz.com Toate drepturile rezervate
Powered by uCoz