Marti
19.03.2024
11:51:09
Welcome Vizitator
RSS
 
bebelyno *ghidul mamicilor incepatoare*
Main Registration Login
»
Meniu

Categorii


Site recomandat




Preconceptia [3]
Sarcina [50]
Nasterea [4]
Nou-nascut [11]
Bebelus (0-12 luni) [6]
Sanatatea bebelusului [4]
Dezvoltarea bebelusului [3]
Somnul bebelusului [2]
Ingrijirea bebelusului [3]
Alaptarea bebelusului [4]
Diversificarea [1]
Retete pentru bebelyno [35]
Familie [0]

Sondaje
Ce parere aveti despre acest site?
Raspunsuri: 112

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Membrii: 0


Promovare Gratuita - Top123 Votati-ne in directorul ClickLink
Cel mai cuprinzator director romanesc SEO Romania

Acasa » 2009 » Iunie » 2 » Saptamana 18
Saptamana 18
00:18:11
saptamana_18In aceasta perioada puteti sa va simtiti uterul la aproximativ doua degete sub linia buricului. Datorita cresterii uterului, urinarile vor deveni mai frecvente motiv pentru care este recomandat sa va formati un obicei ca inainte de culcare sa mergeti la toaleta. Sistemul tau cardiovascular trece prin schimbari dramatice si in timpul celui de-al doilea trimestru de sarcina, presiunea sangelui este mai scazuta decat in mod normal. Aceasta este explicatia pentru ametelile si senzatiile de lesin din timpul sarcinii. Nu te ridica prea brusc de pe scaun sau dupa ce ai stat culcata caci te poti simti usor ametita.
Pe masura ce uterul creste, el apasa pe diafragm si plamani, ingreunand respiratia. Respiratia se va usura o data ce fatul se angajeaza in pelvis pregatindu-se pentru nastere, cu aprox. 6 saptamani inainte.
Incepand din aceasta saptamana, veti observa o crestere impresionanta a poftei de mancare.Incercati sa mentineti o dieta sanatoasa.Corpul femeii insarcinate continua sa creasca,ati luat in greutate aproximativ intre 2 si 6 kg si uneori apar dureri din cauza intinderii ligamentelor pelvice. In aceasta perioada a sarcinii s-ar putea sa va fie greu sa dormiti deoarece corpul se mareste.
Hormonii de sarcina determina numeroase modificari la nivelul pielii:masca gravidica sau cloasma (pete inchise la culoare pe fata si gat) care apare mai frecvent la femeile cu tenul inchis la culoare, roseata fetei, ingrasarea tenului. Gingiile pot deveni mai sensibile si pot sangera, iar mainile si picioarele vor incepe sa se umfle.
Areolele incep sa-si schimbe culoarea devenind aramii, concomitent cu crestere in marime a sanilor. Secretiile vaginale sunt mai abundente acum.
Saptamana aceasta copilul masoara 14.2cm si cantareste în jur de la 190g . Oasele lui continua sa se intareasca si se formeaza buricele degetelor de la maini si picioare.Are propriul sau set de amprente digitale in curs de dezvoltare.
Copilul tau poate lovi cu piciorul. De asemenea, sunt in curs de dezvoltare stomacul, intestinul si colonul.Intestinele colecteaza meconium (primul scaun al copilului pe care il va elimina la nastere).
In cazul in care copilul este un baiat, prostata va incepe sa se dezvolte in aceasta saptamâna,iar daca este fata uterul si trompele uterine se formeaza si se pozitioneaza la locul lor.
Pielea este inca de culoare roz si transparenta. Vasele de sange sunt vizibile prin pielea subtire si urechile ii sunt pozitionate normal si proemina din cap. Pielea este acoperita cu o substanta cremoasa alb- galbuie numita vernix (aceasta substanta protejeaza pielea fatului de lichidul amniotic). Pielea este acum formata din 2 straturi distincte, dermul si epidermul. In plus de piele, si alte organe de simt (ochii, urechile) sunt in curs de dezvoltare, fatul putand detecta lumina si auzi bataile inimii mamei si fluxul sanguin din cordonul omblical.Firele de par isi pot face aparitia la unii feti, acum fiind si momentul in care sprancenele incep sa creasca.
Incep sa se formeze alveolele pulmonare. Ecografic pot fi vazute detaliile structurale ale inimii, inclusiv cele 4 camere (ventricule si atrii). Corzile vocale sunt formate, fatul putand chiar plange, dar fara sunet, datorita lipsei de aer in uter. Fatul stie si sa inghita, sa loveasca, sa doarma, sa sughita, sa isi suga degetul .
Mielina, un strat protector, incepe sa se formeze in jurul nervilor, un proces ce va continua si in urmatorul an de dupa nastere. Ochii copilului continua sa se dezvolte, retinele sunt deja capabile sa sesizeze fascicule de lumina. Copilul poate deja sa inghita si zilnic va inghiti aproape 1 litru de lichid amniotic. Studii recente arata ca deja copilul are senzatia de sete.

Articol preluat integral de pe http://www.i-medic.roSanatate, boli, tratament, medicamente
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3272 | Autor: bebelyno | Rating: 0.0/0 |
Comentarii: 0

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Calendar
«  Iunie 2009  »
DumLuMaMieJoVinSam
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Login form
:
Parola:

Categorii pe forum
Bebelyno in proiect
Ovulatie si fertilitate
Bebelyno e pe drum
9 luni in balon
Singura si insarcinata
Prenumele lui bebelyno
Cu burtica dar cocheta
Discutii intre burtici
In sfarsit acasa...
Alimentatia lui bebelyno
Diversificarea,marea incercare
Botez,mot,turta,aniversari
Sa ne cunoastem mai bine
Sa povestim la o cafea...
In bucatarie

Parerea ta >>
Cand incheiati alaptatul?
Raspunsuri: 75

Colaboratori

Parteneri
Portalul mamicilor fericite

Campanii



Arhiva articole

Cautare

Sarcina
Copyright © 2009 bebelyno.ucoz.com Toate drepturile rezervate
Powered by uCoz