Marti
19.03.2024
08:46:40
Welcome Vizitator
RSS
 
bebelyno *ghidul mamicilor incepatoare*
Main Registration Login
»
Meniu

Categorii


Site recomandat




Preconceptia [3]
Sarcina [50]
Nasterea [4]
Nou-nascut [11]
Bebelus (0-12 luni) [6]
Sanatatea bebelusului [4]
Dezvoltarea bebelusului [3]
Somnul bebelusului [2]
Ingrijirea bebelusului [3]
Alaptarea bebelusului [4]
Diversificarea [1]
Retete pentru bebelyno [35]
Familie [0]

Sondaje
Ce parere aveti despre acest site?
Raspunsuri: 112

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Membrii: 0


Promovare Gratuita - Top123 Votati-ne in directorul ClickLink
Cel mai cuprinzator director romanesc SEO Romania

Acasa » 2009 » Iunie » 2 » Saptamana 13
Saptamana 13
00:25:58
saptamana_13Incepand cu saptamana 13 intrati in al doilea trimestru de sarcina (riscul de avort spontan scade spectaculos si scad in intensitate greturile matinale).
La inceputul celui de al doilea trimestru de sarcina, cele mai multe gravide sunt pline de energie si intr-o foarte buna dispozitie. In schimb pot aparea noi simptome, cum ar fi durerile lombare si arsurile stomacale(datorita refluarii sucului gastric acid din stomac spre esofag se pot manifesta ca arsuri in zona sternului).
Uterul se mareste in sus iesind din zona oaselor peviene, eliberand presiunea acumulata pe vezica. Pe masura ce uterul creste este posibil sa simtiti o senzatie de discomfort sau sa aveti parte de dureri in aceasta zona. Ligamentele care sustin uterul se vor intinde ducand la dureri ale ligamentelor rotunde. Acestea se pot manifesta sub forma unor dureri ascutite de scurta durata, insotite de o senzatie de discomfort in abdomenul inferior. Acest tip de dureri se petrec de obicei cand va schimbati pozitia sau cand va ridicati brusc.
Sanii se maresc ca volum,sunt sensibili la palpare si la exprimarea mamelonului se poate uneori observa colostru(secretie lactata).
Pot aparea semne ale intinderii pielii pe abdomen, sani, solduri si fese, si anume, vergeturile rosiatice care in timp se vor transforma in sidefii. Cresterea in greutate intr-un ritm lent poate scadea riscul de aparitie a vergeturilor si acest lucru se poate obtine printr-o dieta sanatoasa, bine echilibrata si prin exercitii regulate.
Cantitatea totala de sange care circula prin corpul tau a crescut si va continua sa creasca pana in saptamana a 30-a.
Fatul are acum in jur de 6,5-7,8 cm lungime si cantareste aproximativ 20 de grame, este aproximativ cat o piersica. Pana la sfarsitul celei de-a 13-a saptamani, fatul ajunge sa semene cu un copil in miniatura.
Capul fatului incepe sa aiba o crestere mai inceata in comparatie cu restul corpului.
in aceasta etapa, capul este inca aproximativ jumatate din lungimea totala a fatului(de la vertex la sezut) , abia in saptamana 21 acesta va fi aproximativ o treime din lungimea totala a fatului, iar la nastere doar o patrime din acesta. Gatul fatului incepe sa creasca in lungime, astfel ca barbia nu se mai sprijina pe piept. Corpul fatului incepe sa se acopere cu lanugo, un pufulet fin care dispare chiar inainte de nastere, dar poate persista chiar si dupa.Fata copilului incepe sa devina tot mai umana. Ochii au inceput sa se apropie si urechile se aseaza in pozitie normala de o parte si de alta a capului.
Micutele sale amprente, unice de altfel, sunt deja formate.Organelor genitale externe s-au dezvoltat suficient ,astfel la examenul ecografic extern se distinge sexul fatului. La fetite in cea de-a 13-a saptamana ovarele lor contin peste 2.000.000 de ovule.
Intestinele fatului incep sa migreze din cordonul ombilical spre stomac. Incep sa se formeze vilii mucoasei intestinale (mici perisori de pe mucoasa intestinelor), care ajuta digestia si contractiile intestinelor necesare digestiei. Vasele de sange fatului sunt bine dezvoltate si vizibile(pielea este in continuare transparenta). Plamanii devin mai puternici si incep sa faca miscari de inspiratie si expiratie. Pancreas fatului produce insulina, vitala pentru reglarea nivelului de zahar din organism. Oasele copilului trec si ele printr-o transformare importanta, devenind din moi si flexibile, tari.
Este important sa va reduceti cantitatea de cafeina deoarece acesta a fost asociata cu o greutate mica la nastere si un cap de dimensiuni mai mici(microcefalie).

Articol preluat integral de pe http://www.i-medic.roSanatate, boli, tratament, medicamente
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 20222 | Autor: bebelyno | Rating: 0.0/0 |
Comentarii: 1
0  
1 Hoopsyinsit   ( ) [Entry]
Toronto Web site Internet business formulated voyage web pages that includes data source that includes buyer, staff members critical information, voyage and consequently switch times; furthermore , it stabilized voyage and consequently buyer payment amount. We are able achieve shopper employer sources that will help assemble buyer does need. Please make sure to need premiums and further points out. http://www.torontowebdesignseo.com/


Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Calendar
«  Iunie 2009  »
DumLuMaMieJoVinSam
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Login form
:
Parola:

Categorii pe forum
Bebelyno in proiect
Ovulatie si fertilitate
Bebelyno e pe drum
9 luni in balon
Singura si insarcinata
Prenumele lui bebelyno
Cu burtica dar cocheta
Discutii intre burtici
In sfarsit acasa...
Alimentatia lui bebelyno
Diversificarea,marea incercare
Botez,mot,turta,aniversari
Sa ne cunoastem mai bine
Sa povestim la o cafea...
In bucatarie

Parerea ta >>
Cand incheiati alaptatul?
Raspunsuri: 75

Colaboratori

Parteneri
Portalul mamicilor fericite

Campanii



Arhiva articole

Cautare

Sarcina
Copyright © 2009 bebelyno.ucoz.com Toate drepturile rezervate
Powered by uCoz