Marti
19.03.2024
12:32:46
Welcome Vizitator
RSS
 
bebelyno *ghidul mamicilor incepatoare*
Main Registration Login
»
Meniu

Categorii


Site recomandat




Preconceptia [3]
Sarcina [50]
Nasterea [4]
Nou-nascut [11]
Bebelus (0-12 luni) [6]
Sanatatea bebelusului [4]
Dezvoltarea bebelusului [3]
Somnul bebelusului [2]
Ingrijirea bebelusului [3]
Alaptarea bebelusului [4]
Diversificarea [1]
Retete pentru bebelyno [35]
Familie [0]

Sondaje
Ce parere aveti despre acest site?
Raspunsuri: 112

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Membrii: 0


Promovare Gratuita - Top123 Votati-ne in directorul ClickLink
Cel mai cuprinzator director romanesc SEO Romania

Acasa » 2009 » Iunie » 2 » Saptamana 25
Saptamana 25
00:06:26
saptamana_25Sunteti acum in al treilea trimestru de sarcina si uterul a ajuns acum la dimensiunea unei mingi de fotbal. Cele mai multe femei au crescut in greutate cu aprox. 7-8 kg pana in aceasta saptamana de sarcina. Uterul aflat in crestere poate cauza crampe in picioare si in abdomen ceea ce de asemenea este normal.
Uterul apasa pe zona lombara si pe bazinul mamei si pot aparea dureri de spate si picioare. Gravidele nu pot sta mai multe ore in aceeasi pozitie, tot datorita acestor dureri. O baie calda sau comprese reci pot alina durerea sau puteti sa va planificati un masaj prenatal cu un terapeut antrenat.
Datorita presiunii uterului asupra colonului si a efectelor hormonilor de sarcina asupra intestinelor (le incetineste activitatea) apare sau se agraveaza constipatia si urinarea frecventa.Pentru a combate constipatia se recomanda o dieta bogata in fibre si consumul corespunzator de lichide. Tot in aceasta perioada, unele femei sufera de hemoroizi.
Este momentul de aparitie a vergeturilor (pe burta, pe sani, pe coapse). Datorita intinderii prea mari, fibrele elastice se rup si procesul de cicatrizare duce la aparitia liniilor rosietice care vor deveni in timp sidefii. Pentru a le reduce vizibilitatea si chiar estompa, puteti recurge la creme recomandate femeilor gravide.
Datorita modificarii nivelului de hormoni din corp va aparea o crestere a metabolismului si odata cu ea si o crestere a temperaturii corporale.
Ochii dumneavoastra pot capata sensibilitate la lumina, si ii puteti simti uscati, un simptom perfect normal al sarcinii denumit si ochi uscati. Spre diminuarea discomfortului utilizati o solutie de lacrimi artificiale care ii va hidrata.
Progesteronul care reduce viteza de golire a stomacului (pentru a permite absorbtia a cat mai multi nutrienti pentru copil), dar si uterul aflat in continua crestere va incepe sa preseze asupra stomacului putand cauza aparitia indigestiilor si a arsurilor la stomac. Incearcati sa manancati mai de,s portii mici si evitati alimentele grase si foarte condimentate.
Sanii se maresc ca volum, iar areolele mamare s-au inchis mult la culoare.
Nivelul de colesterol din organism este destul de ridicat acum si este mai mult decat indicat sa evitati mancarurile bogate in colesterol.
Se recomanda exercitiile Kegel datorita faptului ca zona genitala poate deveni intinsa si slabita si apar frecvent probleme in controlul urinar, timp de mai multe luni pana la ani de zile dupa nastere. Exercitiile constau in contractia muschilor din jurul vaginului si anusului, ca si cum ati intrerupe jetul urinar, pentru 5-10 secunde, in reprize a cate 10 exercitii de cat mai multe ori pe zi. Se presupune ca ele intaresc musculatura vaginala si perineala.
Copilul are acum o lungime de 22 cm din partea de sus a capului(vertex) la sacru sau 34 de cm din cap pana in picioare si cantareste circa 700 de grame. Sistemul lui respirator este in curs de dezvoltare. Narile, care au fost inchise, incep sa se deschida si sa se dezvolte vasele sanguine in plamani. Copilul va continua sa faca exercitii de respiratie, desi, desigur, nu exista inca aer in plamani. Pielea lui inca este transparenta si zbarcita. Pielea capata mai mult vernix, un invelis care protejeaza copilul de aciditatea lichidului amniotic si ajuta la pastrarea temeperaturii corporale dupa nastere.Incep sa se formeze articulatiile si ligamentele coloanei vertebrale.
Chiar si creierul lui este in curs de dezvoltare rapida,capul si corpul sunt bine proportionate, urechile sunt bine dezvoltate. Neuronii sunt in curs de dezvoltare. De asemenea,  acestia fac conexiuni in creier, in special cele responsabile de senzatii, emotii, perceptii si de gandire. Aceasta inseamna ca fatul incepe sa invete si sa stocheze informatii chiar inainte de nastere! In aceasta saptamana copilul dezvolta o noua calitate el fiind capabil sa planga.
Organele de echilibru si orientare s-au dezvoltat, el stiind acum in ce directie este sus si jos. Se dezvolta si papilele gustative ale copilului, care incep sa faca diferenta intre un gust dulce si unul sarat sau amar. Auzul este aproape complet dezvoltat si copilul va poate auzi vocea!

Articol preluat integral de pe http://www.i-medic.roSanatate, boli, tratament, medicamente
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3233 | Autor: bebelyno | Rating: 0.0/0 |
Comentarii: 0

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Calendar
«  Iunie 2009  »
DumLuMaMieJoVinSam
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Login form
:
Parola:

Categorii pe forum
Bebelyno in proiect
Ovulatie si fertilitate
Bebelyno e pe drum
9 luni in balon
Singura si insarcinata
Prenumele lui bebelyno
Cu burtica dar cocheta
Discutii intre burtici
In sfarsit acasa...
Alimentatia lui bebelyno
Diversificarea,marea incercare
Botez,mot,turta,aniversari
Sa ne cunoastem mai bine
Sa povestim la o cafea...
In bucatarie

Parerea ta >>
Cand incheiati alaptatul?
Raspunsuri: 75

Colaboratori

Parteneri
Portalul mamicilor fericite

Campanii



Arhiva articole

Cautare

Sarcina
Copyright © 2009 bebelyno.ucoz.com Toate drepturile rezervate
Powered by uCoz