Marti
19.03.2024
06:30:05
Welcome Vizitator
RSS
 
bebelyno *ghidul mamicilor incepatoare*
Main Registration Login
»
Meniu

Categorii


Site recomandat




Preconceptia [3]
Sarcina [50]
Nasterea [4]
Nou-nascut [11]
Bebelus (0-12 luni) [6]
Sanatatea bebelusului [4]
Dezvoltarea bebelusului [3]
Somnul bebelusului [2]
Ingrijirea bebelusului [3]
Alaptarea bebelusului [4]
Diversificarea [1]
Retete pentru bebelyno [35]
Familie [0]

Sondaje
Ce parere aveti despre acest site?
Raspunsuri: 112

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Membrii: 0


Promovare Gratuita - Top123 Votati-ne in directorul ClickLink
Cel mai cuprinzator director romanesc SEO Romania

Acasa » 2009 » Iunie » 2 » Saptamana 26
Saptamana 26
00:04:07
saptamana_26Uterul este acum cu 5 cm deasupra buricului si  pana acum e posibil sa va fi ingrasat cu 8-11 kg. In continuare ar trebui sa manancati corect, sa va relaxati si sa va pregatiti pentru nasterea copilului. Un supliment de 300 de calorii zilnic este absolut necesar.
Gravida are unele mici contractii numite Braxton-Hicks. Sunt contractii nedureroase, nesistematizate, de intensitate scazuta, nereprezentand un semnal de alarma. Gravida nu are motive sa se sperie, deoarece aceste contractii sunt o adaptare a uterului la cresterea in volum.Daca ele devin dureroase si ritmice(mai mult de 4 contractii pe ora), trebuie consultat medicul.
Mama acuza o scurgere din sani, galbuie, vascoasa, denumita colostru, in schimb altele nu produc colostru decat dupa nastere. Aceasta este bogata in anticorpi care-l vor ajuta pe bebelusul dvs sa fie ferit de boli, si este prima mancare pe care o va consuma acesta (daca veti alapta). De obicei producerea lui are loc la 3-4 zile dupa nastere.
Gleznele si fata se umfla din cauza retentiei de lichide. Pot aparea dureri si intepaturi ale incheieturilor de la maini si intepenirea lor.Acestea se datoreaza presiunii tesuturilor umflate ale mamei asupra terminatiilor nervoase care trec prin incheietura mainilor.Se recomanda suplimente cu vitamina B6.
Gravida simte unele arsuri (pirozis) din cauza refluxului gastro-esofagian. Aceste simptome pot fi atenuate prin antiacide, mese in cantitati mici. Dintre antiacide vor fi evitate cele care contin sodiu.
Coloana vertebrala raspunde acum la solicitarea sarcinii printr-o hiperlordoza  (accentuarea curburii lombare), insotita de dureri.
Incep sa apara probleme cu somnul datorita faptului ca va gasiti greu o pozitie in care sa dormiti si urinarilor frecvente. Pozitia de somn recomandata de medici este pe o parte, de preferat pe partea stanga. Pe spate, uterul ar comprima vasele mari de sange (aorta si vena cava) si nu ar mai ajunge suficient sange la inima.
Apar vergeturi pe solduri, sani, abdomen si coapse. E timpul sa folosesti o crema hidratanta sau o crema speciala pentru vergeturi.
Copilul dumneavoastra a ajuns la o lungime de 23 cm de la partea de sus a capului(vertex)la sacru(sezut) ,33 de cm din cap pana-n picioare si cantareste aproape 800 de grame. Din aceasta saptamana si pana in saptamana douazeci si noua, cresterea va continua intr-un ritm considerabil de mare. Saptamana aceasta este importanta pentru dezvoltarea plamanilor.Se vor forma acum alveolele si plamani incepe sa secrete surfactant, o substanta esentiala pentru ca fatul sa poata respira independent.
Ochii copilului se vor deschide si copilul va incepe sa clipeasca din ochi. De altfel dezvoltarea ochilort copilului este acum aproape completa, in aceasta saptamana se formeaza retina. Nervul optic functioneaza, astfel ca pozitionarea unei lumini pe abdomen, il determina sa intoarca capul in acea directie.
Se dezvolta nervul auditiv si zonele din creier responsabile cu vazul si auzul. Glandele sudoripare incep sa functioneze. Unghiile de la maini si picioare, genele si sprancenele continua sa creasca, la fel si parul de pe cap. Pentru a sustine greutatea fatului in continua crestere, coloana vertebrala se intareste. Sprancenele incep sa creasca si mai mult par va apare pe cap.
Copilul este mai activ ca niciodata, pentru ca este inca suficient de mic pentru a fi capabil de sa se deplaseze liber in lichidul amniotic. Este, de asemenea, foarte receptiv la stimulii externi. Unele studii sugereaza ca fatul este deja capabil sa raspunda la atingere. Puteti simti o tresarire a copilului ca reactie la un zgomot puternic si poate, de asemenea,face distinctia zilei de noapte, pentru ca o anumita cantitate de lumina se filtreaza prin pereti uterini.

Articol preluat integral de pe http://www.i-medic.roSanatate, boli, tratament, medicamente
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3198 | Autor: bebelyno | Rating: 5.0/1 |
Comentarii: 0

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Calendar
«  Iunie 2009  »
DumLuMaMieJoVinSam
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Login form
:
Parola:

Categorii pe forum
Bebelyno in proiect
Ovulatie si fertilitate
Bebelyno e pe drum
9 luni in balon
Singura si insarcinata
Prenumele lui bebelyno
Cu burtica dar cocheta
Discutii intre burtici
In sfarsit acasa...
Alimentatia lui bebelyno
Diversificarea,marea incercare
Botez,mot,turta,aniversari
Sa ne cunoastem mai bine
Sa povestim la o cafea...
In bucatarie

Parerea ta >>
Cand incheiati alaptatul?
Raspunsuri: 75

Colaboratori

Parteneri
Portalul mamicilor fericite

Campanii



Arhiva articole

Cautare

Sarcina
Copyright © 2009 bebelyno.ucoz.com Toate drepturile rezervate
Powered by uCoz