Marti
19.03.2024
08:55:17
Welcome Vizitator
RSS
 
bebelyno *ghidul mamicilor incepatoare*
Main Registration Login
»
Meniu

Categorii


Site recomandat




Preconceptia [3]
Sarcina [50]
Nasterea [4]
Nou-nascut [11]
Bebelus (0-12 luni) [6]
Sanatatea bebelusului [4]
Dezvoltarea bebelusului [3]
Somnul bebelusului [2]
Ingrijirea bebelusului [3]
Alaptarea bebelusului [4]
Diversificarea [1]
Retete pentru bebelyno [35]
Familie [0]

Sondaje
Ce parere aveti despre acest site?
Raspunsuri: 112

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Membrii: 0


Promovare Gratuita - Top123 Votati-ne in directorul ClickLink
Cel mai cuprinzator director romanesc SEO Romania

Acasa » 2009 » Iunie » 2 » Saptamana 19
Saptamana 19
00:16:40
saptamana_19In cazul femeilor la prima sarcina, aceasta poate fi saptamana in care vor simti pentru prima oara miscarile fetale. Veti simti o intensificare a miscarilor din burtica ta pentru ca bebelusul devine din ce in ce mai activ datorita dezvoltarii intense a muschilor.
Femeile insarcinate mai pot suferi in aceasta perioada de dureri ale ligamentelor rotunde, dureri care se ridica din abdomen si radiaza in ambele zone ale soldului. Totusi durerile acestea sunt considerate normale. Chiar daca manifestarile sunt variate, cauza ramane aceeasi: sarcina creste in dimensiuni si greutate. Avand dimensiuni din ce in ce mai mari, uterul apasa pe stomac si determina incetinirea digestiei si regurgitari acide (arsuri) care pot deveni foarte suparatoare.
Multe femei remarca ca anumite parti ale corpului au devenit uscate si lipsite de vigoare si este nevoie sa beti multa apa si sa va pastrati o dieta sanatoasa pentru a evita asemenea probleme. De asemenea folosirea unei creme hidratante este recomandata pentru zonele de piele cu probleme. Pentru a scapa de zonele de piele cu vergeturi este recomandat sa folositi o lotiune cu unt de cacao. Glanda tiroida este mai activa in timpul sarcinii, provocand o crestere a transpiratiei.Aceasta poate determina iritatii tegumentare.
Sanii continua sa creasca in dimensiuni si greutate, pregatindu-se pentru alaptare, la fel si areola mamara (zona din jurul sfarcurilor) care se largeste si devine din ce in ce mai inchisa la culoare.
Dintr-o data observati ca pantofii nu mai sint asa de confortabili. Asta se intimpla din cauza retinerii apei in tot corpul si datorita faptului ca ligamentele corpului devin mai laxe. Multor femei, numarul de la pantof creste cu 1/3 de masura cu fiecare copil - si in multe cazuri aceasta schimbare se va mentine si dupa nastere la unele femei.
Petele de culoare mai intunecata de la nivelul pielii sunt de asemenea un lucru obisnuit in timpul sarcinii. Atunci cand se localizeaza deasupra buzei superioare, pe pometi sau pe frunte sunt denumite "cloasma" sau "masca de sarcina".Linia ce uneste ombilicul de osul pubian este denumita linia neagra sau "linia intunecata". Toate aceste modificari de culoare se datoreaza unei cresteri temporare a nivelului de melanina, substanta ce coloreaza parul, pielea si ochii.
Printre simptomele celei de-a 19 a saptamani se numara oboseala, greutatea in a respira, ameteala, palpitatii ale inimii sau senzatiile de lesin. Iar aceste simptome pot fi cauzate de lipsa de fier din organism. Ametelile mai pot fi cauzate si de hipotensiunea arteriala cauzata la randul ei de momentele in care mama sta culcata si uterul aplica presiune pe vena cava si pe aorta, principalele vase din corp.
Copilul masoara acum 15 cm si cantareste 260 g si continua sa se miste mai mult in lichidul amniotic. Bratele si picioarele lui sunt acum normal proportionate unele fata de celelalte si fata de restul corpului.
Pielea este inca subţire si transparenta, toate capilarele sunt vizibile. Copilul este inconjurat de vernix, o pasta albicioasa care protejeaza corpul copilului in lichidul amniotic. Pe scalpul micutului incepe sa creasca par,iar la nivelul gingiilor incep sa apara dintii de lapte.
Fibrele nervoase din maduva spinarii incep sa se inconjoare cu mielina, adica teaca groasa, care sa conduca impulsurile nervoase. In creier se dezvolta milioane de neuroni motorii, care vor deveni nervii prin care muschii se vor conecta la creier. Drept rezultat, copilul va fi capabil sa faca miscari constiente.
Muschii pieptului isi continua dezvoltarea, ceea ce il va ajuta sa respire cand se va naste.Plamanii au o dezvoltare accelerata pentru a ajunge la maturitate.
Sexul este acum suficient pentru a se putea vedea la ultrasunete. In cazul fetitelor, uterul incepe sa se dezvolte. Tubii falopieni sunt in pozitia finala. Ovarele contin deja aproximativ 6 milioane de ovule. In cazul baietilor, organele genitale sunt din ce in ce mai distincte si usor de recunoscut.

Articol preluat integral de pe http://www.i-medic.roSanatate, boli, tratament, medicamente
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3334 | Autor: bebelyno | Rating: 0.0/0 |
Comentarii: 0

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Calendar
«  Iunie 2009  »
DumLuMaMieJoVinSam
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Login form
:
Parola:

Categorii pe forum
Bebelyno in proiect
Ovulatie si fertilitate
Bebelyno e pe drum
9 luni in balon
Singura si insarcinata
Prenumele lui bebelyno
Cu burtica dar cocheta
Discutii intre burtici
In sfarsit acasa...
Alimentatia lui bebelyno
Diversificarea,marea incercare
Botez,mot,turta,aniversari
Sa ne cunoastem mai bine
Sa povestim la o cafea...
In bucatarie

Parerea ta >>
Cand incheiati alaptatul?
Raspunsuri: 75

Colaboratori

Parteneri
Portalul mamicilor fericite

Campanii



Arhiva articole

Cautare

Sarcina
Copyright © 2009 bebelyno.ucoz.com Toate drepturile rezervate
Powered by uCoz