Marti
19.03.2024
14:34:58
Welcome Vizitator
RSS
 
bebelyno *ghidul mamicilor incepatoare*
Main Registration Login
»
Meniu

Categorii


Site recomandat




Preconceptia [3]
Sarcina [50]
Nasterea [4]
Nou-nascut [11]
Bebelus (0-12 luni) [6]
Sanatatea bebelusului [4]
Dezvoltarea bebelusului [3]
Somnul bebelusului [2]
Ingrijirea bebelusului [3]
Alaptarea bebelusului [4]
Diversificarea [1]
Retete pentru bebelyno [35]
Familie [0]

Sondaje
Ce parere aveti despre acest site?
Raspunsuri: 112

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Membrii: 0


Promovare Gratuita - Top123 Votati-ne in directorul ClickLink
Cel mai cuprinzator director romanesc SEO Romania

Acasa » 2009 » Iunie » 2 » Saptamana 5
Saptamana 5
00:42:18

saptamana_5Sarcina in 5 saptamani nu are semne vizibile in aspectul dumneavoastra,doar ca ciclu v-a intarziat cu o saptamana.Indiferent daca sunteti gravida sau nu daca va intarzie ciclul acest gand trebuie sa va treaca prin minte.Ar trebui sa fiti sigura in aceasta etapa a sarcinii, cu toate ca unele femei care au cicluri neregulate ar putea sa nu realizeze ca sunt intr-adevar insarcinate.
Dimensiunea embrionului este acum de aproximativ 5 mm in lungime si seamana mai mult cu un mormoloc decat cu un copil, dar cresterea din aceasta saptamana va schimba aspectul embrionului.
Viitoarea mama ar trebui sa inceapa sa includa acidul folic in dieta ei daca isi doreste un copil sanatos(deobicei se recomanda ca femeia sa inceapa sa ia acid folic inainte de a ramane gravida). Acidul folic este vital pentru cresterea si dezvoltarea tubului neural,o lipsa de acid folic poate duce la defecte ale tubului neural,din care se formeaza maduva spinarii si creierul.
Embrionului are acum o inima pe deplin functionala,care deja pompeaza sange in jurul celulelor in curs de dezvoltare. Inima se desparte in camere finalizand procesul de formare a inimii , dar ritmul batailor cardiace este neregulat in acest moment, stabilizandu-se ulterior.
Tubul neural, care este aproape complet dezvoltat ,se va inchide in aceasta saptamana , realizand conexiunea intre creier si maduvei spinarii.Primele semne ale principalelor organe, incep ,de asemenea, sa apara in timpul saptamanii 5 de sarcina cu formarea primitive a rinichiului si ficatului.
Mici bobocei incep sa se dezvolte in partea superioara si cea inferioara a corpului embrionului, care vor deveni mainile si piciorusele copilului. Intestinele si apendicul sunt deja in curs de formare si se afla in pozitia corecta.
Peduncul se extinde in lungime si incepe sa formeze vene si artere, care vor forma cordonul ombilical. Cordonul ombilical incepe sa transporte substante nutritive si oxigen necesare cresterii embrionului, si sa elimine dioxidul de carbon de la copil la mama. Dioxidul de carbon si multe alte substante cum ar fi alcoolul, nicotina si drogurile vor fi filtrate prin placenta.
Deschiderea gurii a inceput sa se dezvolte in stadii incipiente, impreuna cu gatul si linia maxilarului. Caracteristicile fetii se formeaza, de asemenea, caracteristici precum retina si narile.

Echografia
Sarcina in saptamana a 5 este mult mai vizibila echografic, astfel acum se poate vedea embrionul . Embrionului este vazut ca un sac buclat in sus, in forma literei C ,masuratori “din cap pana in picioare” sunt destul de greu de efectuat,bataile cordului fetal sunt greu de detectat in aceasta etapa.Masurarea “din cap pana in picioare” ar trebui sa fie in jur de 2 pana la 4 mm.

Articol preluat integral de pe http://www.i-medic.roSanatate, boli, tratament, medicamente
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 7247 | Autor: bebelyno | Rating: 0.0/0 |
Comentarii: 2
0  
2 tonyingeras   ( ) [Entry]
Si eu sunt in 5 saptamani pana acum putin greata doar o varsatura de la sarmale si dureri acute de ovare la mine e a doua sarcina si cred ca va fii a doua cezariana sper sa il tin sunt supraponderala si mie frica

0  
1 tonyingeras   ( ) [Entry]
[b][size=13][color=blue]


Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Calendar
«  Iunie 2009  »
DumLuMaMieJoVinSam
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Login form
:
Parola:

Categorii pe forum
Bebelyno in proiect
Ovulatie si fertilitate
Bebelyno e pe drum
9 luni in balon
Singura si insarcinata
Prenumele lui bebelyno
Cu burtica dar cocheta
Discutii intre burtici
In sfarsit acasa...
Alimentatia lui bebelyno
Diversificarea,marea incercare
Botez,mot,turta,aniversari
Sa ne cunoastem mai bine
Sa povestim la o cafea...
In bucatarie

Parerea ta >>
Cand incheiati alaptatul?
Raspunsuri: 75

Colaboratori

Parteneri
Portalul mamicilor fericite

Campanii



Arhiva articole

Cautare

Sarcina
Copyright © 2009 bebelyno.ucoz.com Toate drepturile rezervate
Powered by uCoz