Marti
19.03.2024
11:43:09
Welcome Vizitator
RSS
 
bebelyno *ghidul mamicilor incepatoare*
Main Registration Login
»
Meniu

Categorii


Site recomandat




Preconceptia [3]
Sarcina [50]
Nasterea [4]
Nou-nascut [11]
Bebelus (0-12 luni) [6]
Sanatatea bebelusului [4]
Dezvoltarea bebelusului [3]
Somnul bebelusului [2]
Ingrijirea bebelusului [3]
Alaptarea bebelusului [4]
Diversificarea [1]
Retete pentru bebelyno [35]
Familie [0]

Sondaje
Ce parere aveti despre acest site?
Raspunsuri: 112

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Membrii: 0


Promovare Gratuita - Top123 Votati-ne in directorul ClickLink
Cel mai cuprinzator director romanesc SEO Romania

Acasa » 2009 » Iunie » 2 » Saptamana 22
Saptamana 22
00:11:46
saptamana_22In saptamana 22 de sarcina uterul continua sa creasca,varful uterului ajungand la 1-2 cm deasupra ombilicului,de asemenea in aceasta perioada a sarcinii cele mai vizibile schimbari sunt cresterea in greutate, marirea sanilor si dezvoltarea burticii.
Volumul de sange creste simtitor in organism, iar acest fenomen se face simtit mai ales in partea inferioara a corpului ceea ce poate duce la sangerari vaginale. Unele femei vor dezvolta hemoroizi si vor avea sangerari rectale si anale. Veti fi predispusa sa faceti varice hidrostatice acum . Aceasta deoarece sarcina creeaza o presiune suplimentara asupra venelor de la nivelul membrelor inferioare.Cresterea nivelului de progesteron determina relaxarea peretilor vaselor de sange, astfel incat pe masura ce bebelusul si uterul cresc, venele devin din ce in ce mai proeminente.Venele varicoase (varice hidrostatice) tind sa se agraveze cu fiecare sarcina, si desi cel mai frecvent apar la nivelul picioarelor, pot sa apara si la nivelul vulvei. Apar edeme (umflaturi) si dureri de picioare.
De asemenea de acum miscarile copilului incep sa se faca simtite. S-ar putea sa simtiti contractii neregulate si nedureroase. Acestea sunt normale si se numesc contractiile Braxton Hicks.Daca devin mai intense, dureroase, si mai frecvente de 4 pe ora, nu e-n regula, mergeti la doctor pentru ca s-ar putea sa fie necesar un tratament adecvat. Alte simptome pentru care se recomanda un consult de urgenta includ sangerarile vaginale, edemele severe ale fetei si mainilor, pierderea de lichid amniotic, febra ridicata (peste 39 C), varsaturile severe, migrenele prelungite, urinarile dureroase si modificarile in ritmul miscarilor fetale.
Copilul masoara aproximativ 26 cm si cantareste 450 g.
Pielea se ingroasa, dar este un pic cam zbarcita, pentru ca nu contine grasime. O substanta vascoasa,numita vernix caseosa, va protejeaza copilul in timp ce este scaldat in lichidul amniotic.
Ochii sunt inca inchisi, dar pleoapele si sprancenele au aparut,iar irisul nu este suficient de pigmentat. Mugurii papilelor gustative incep sa se formeze pe limba, iar creierul si terminatiile nervoase sunt suficient dezvoltate ca sa permita fatului sa simta atingerea. El/ea reactioneaza la stimulii externi, la mangaieri si la voci. Parul va continua sa creasca, vor aparea reflexe de tresarire a mainilor.
Ficatul sau a inceput sa produca diverse enzime de care este nevoie pentru a descompune bilirubina. Bilirubina este produsa ca rezultat al descompunerii celulelor rosii ale sangelui. Celulele rosii fetale au o viata mai scurta si automat productia fetala de bilirubina este cu mult mai mare. Bilirubina din sangele fetal ajunge in placenta si dupa aceea trece in sangele mamei iar ficatul mamei elimina respectiva bilirubina.
In cazul baietilor, testiculele isi continua drumul spre scrot, sperma primitiva este formata, iar fatul incepe sa secrete testosteron. In cazul fetitelor, ovarele, uterul si vaginul sunt deja dezvoltate.
Sistemul imunitar este configurat,astfel incep sa se produca globule albe cu rol de aparare.

Articol preluat integral de pe http://www.i-medic.roSanatate, boli, tratament, medicamente
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3391 | Autor: bebelyno | Rating: 5.0/2 |
Comentarii: 0

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Calendar
«  Iunie 2009  »
DumLuMaMieJoVinSam
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Login form
:
Parola:

Categorii pe forum
Bebelyno in proiect
Ovulatie si fertilitate
Bebelyno e pe drum
9 luni in balon
Singura si insarcinata
Prenumele lui bebelyno
Cu burtica dar cocheta
Discutii intre burtici
In sfarsit acasa...
Alimentatia lui bebelyno
Diversificarea,marea incercare
Botez,mot,turta,aniversari
Sa ne cunoastem mai bine
Sa povestim la o cafea...
In bucatarie

Parerea ta >>
Cand incheiati alaptatul?
Raspunsuri: 75

Colaboratori

Parteneri
Portalul mamicilor fericite

Campanii



Arhiva articole

Cautare

Sarcina
Copyright © 2009 bebelyno.ucoz.com Toate drepturile rezervate
Powered by uCoz