Marti
19.03.2024
10:47:07
Welcome Vizitator
RSS
 
bebelyno *ghidul mamicilor incepatoare*
Main Registration Login
»
Meniu

Categorii


Site recomandat




Preconceptia [3]
Sarcina [50]
Nasterea [4]
Nou-nascut [11]
Bebelus (0-12 luni) [6]
Sanatatea bebelusului [4]
Dezvoltarea bebelusului [3]
Somnul bebelusului [2]
Ingrijirea bebelusului [3]
Alaptarea bebelusului [4]
Diversificarea [1]
Retete pentru bebelyno [35]
Familie [0]

Sondaje
Ce parere aveti despre acest site?
Raspunsuri: 112

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Membrii: 0


Promovare Gratuita - Top123 Votati-ne in directorul ClickLink
Cel mai cuprinzator director romanesc SEO Romania

Acasa » 2009 » Iunie » 2 » Saptamana 9
Saptamana 9
00:34:34

saptamana_9In a noua saptamana de sarcina femeia incepe sa castige in greutate pe masura ce apetitul i se imbunatateste.Pe masura ce uterul incepe sa se mareasca, veti putea simti crampe. Unele femei au chiar niste scurgeri maronii sau roscate. Atita vreme cat crampele nu sint severe si scurgerile nu sint de culoare rosie deschisa - probabil nu este nimic alarmant. Uterul dvs a inceput sa creasca si senzatia pe care o simtiti este rezultatul cresterii ligamentelor. In aceasta perioada greturile matinale pot atinge cel mai inalt grad din toata sarcina, discomfort care dispare incetul cu incetul dupa a unsprezecea saptamana.
Fatul creste mai mult fata de saptamana anterioara si ar trebui acum sa masoare aproximativ 2,3cm lungime si o greutate de aproximativ 2 grame.Datorita marimii si formei fatului acesta este adesea comparat cu un bob de mazare. Pleoapele sunt acum aproape complet formate,avand rolul de a proteja ochii fatului dar vor ramane pana intr-o etapa ulterioara de sarcina. Glandele salivare si corzile vocale incep sa se formeze. Dezvoltarea completa a urechii interne are loc in saptamana a noua de sarcina.
Membrele fatului continua sa creasca si sa se dezvolte , va incepe sa miste genunchii si coatele, care sunt, de asemenea, in curs de dezvoltare.Se formeaza articulatia pumnului si gleznei. Se finalizeaza procesul de separare a degetelor. Patul unghial este in stadii incipiente de dezvoltare degetele mainilor si picioarelor, dar unghiile nu vor creste pana in saptamana 20 de sarcina.
Inima micutului evolueaza si ea, avand acum patru camere cu valve care incep sa se dezvolte. Sangele incepe sa circule printr-un sistem circulator rudimentar (un fel de sistem ce transporta sangele la si de la plamani si organism). Plamanii sunt acum tot mai bine dezvoltati si bronhiile incep sa se ramifice.
Oasele sunt moi si flexibile datorita faptului ca sunt formate initial din cartilaj.Intre oase si de piele se formeaza musculatura.
Dezvoltarea si cresterea gatului la fat determina o crestere a mobilitatii capului,in acesta saptamana este posibil ca fatul sa miste mana spre fata ,considerat a fi un semn timpuriu de a suge degetul.
Dezvoltarea organelor sexuale continua ,insa este inca dificil sa se diferentieze sexul fatului in acest stadiu al sarcinii. Anusul, testiculele si ovarele sunt in curs de dezvoltare.
Ficatul preia complet functia de aprovizionare cu sange, astfel incat sacul vitelin nu mai este necesar si dispare. Dupa formarea maduvei osoase ficatul nu va mai avea aceasta functie.

Ecografie
Examenul ecografic nu permite stabilirea sexului fatului,desi organele sexuale ale fatului sunt in curs de dezvoltare.Lungimea fatului este de aproximativ 2,5cm.

Articol preluat integral de pe http://www.i-medic.roSanatate, boli, tratament, medicamente

Categorie: Sarcina | Vizualizari: 4762 | Autor: bebelyno | Rating: 0.0/0 |
Comentarii: 0

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Calendar
«  Iunie 2009  »
DumLuMaMieJoVinSam
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Login form
:
Parola:

Categorii pe forum
Bebelyno in proiect
Ovulatie si fertilitate
Bebelyno e pe drum
9 luni in balon
Singura si insarcinata
Prenumele lui bebelyno
Cu burtica dar cocheta
Discutii intre burtici
In sfarsit acasa...
Alimentatia lui bebelyno
Diversificarea,marea incercare
Botez,mot,turta,aniversari
Sa ne cunoastem mai bine
Sa povestim la o cafea...
In bucatarie

Parerea ta >>
Cand incheiati alaptatul?
Raspunsuri: 75

Colaboratori

Parteneri
Portalul mamicilor fericite

Campanii



Arhiva articole

Cautare

Sarcina
Copyright © 2009 bebelyno.ucoz.com Toate drepturile rezervate
Powered by uCoz