Sambata
20.04.2024
16:34:33
Welcome Vizitator
RSS
 
bebelyno *ghidul mamicilor incepatoare*
Main Registration Login
»
Meniu

Categorii


Site recomandat




Preconceptia [3]
Sarcina [50]
Nasterea [4]
Nou-nascut [11]
Bebelus (0-12 luni) [6]
Sanatatea bebelusului [4]
Dezvoltarea bebelusului [3]
Somnul bebelusului [2]
Ingrijirea bebelusului [3]
Alaptarea bebelusului [4]
Diversificarea [1]
Retete pentru bebelyno [35]
Familie [0]

Sondaje
Ce parere aveti despre acest site?
Raspunsuri: 112

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Membrii: 0


Promovare Gratuita - Top123 Votati-ne in directorul ClickLink
Cel mai cuprinzator director romanesc SEO Romania

Acasa » 2009 » Iunie » 1 » Saptamana 33
Saptamana 33
23:50:07
saptamana_33Miscarile copilului sunt acum mai evidente. Uneori observati mici proeminente create de catre un picior sau  o mana impingand abdomenul.Puteti, de asemenea, observa mici miscari ritmice pe burta: acest fenomen se datoreaza probabil sughiturilor fatului care a inghitit prea mult lichid amniotic si nu este motiv de alarma.
Cresterea in greutate a mamei din aceasta saptamana si din cele ce urmeaza poate fi chiar de 500 de grame. Apetitul alimentar scade deoarece stomacul este mic, din cauza uterului care il preseaza.
Volumul de sange din corpul gravidei s-a marit cu 40% pentru a asigura hrana fatului, irigarea uterului si a placentei.
In timpul somnului puteti sa va puneti cateva perne in lateralul corpului sau sub picioare pentru a va creste confortul si pentru a diminua crampele cauzate de cresterea in greutate. Si urinarile frecvente vor deveni un obicei neplacut, mai ales in timpul noptii, de mai multe ori pe noapte. Desi este obosita, mama nu se poate odihni din cauza durerilor lombare si de picioare, migrenelor, respiratiei greoaie, arsurilor stomacale sau dificultatii de a gasi o pozitie confortabila de somn. Un alt motiv de insomnii sunt emotiile in legatura cu durerile din timpul travaliului si nerabdarea de a isi vedea bebelusul.
Daca incepeti sa va simtiti obosita, slabita,palpitatii sau lipsa de aer, motivul ar putea fi anemia prin lipsa de fier: copilul va consuma, de fapt, rezervele de fier. In timpul sarcinii, este important sa avem toate analizele de sange necesare,pentru a determina daca exista cazuri de anemie. Cu toate acestea, este, de asemenea, o idee buna sa cresteti consumul de alimente bogate in fier, cum ar fi spanac si fructe uscate.
Umflarea redusa a picioarelor este normala, dar daca aveti dureri severe de cap , tulburari de vedere( pete, lumini), umflaturi bruste care pot tine 2-3 zile, in special la fata, dureri abdominale si greturi, vomismente, contactati imediat medicul, pentru ca ar putea fi semnele preeclampsiei.
Acum copilul masoara aproximativ 30  de cm de la partea de sus a capului(vertex) la sacru ,43 de cm din cap pana-n picioare si cantareste aproximativ doua kilograme. Cantitatea de lichid amniotic in interiorul uterului este acum in cea mai mare cantitate, in jur de un litru in total! Ulterior, copilul va ocupa cea mai mare parte a spatiului disponibil: la nastere, in sacul amniotic ramane intre 400 si 1200 mililitri de lichid.
Vernix caseosa, substanta alba, branzoasa care ii acopera corpul cu rol de protectie, devine mai dens.
Plamanii copilului, acum complet dezvoltati,contin surfactant,o substanta care sa-l ajute pe copil sa respire. Centrele de auz si vorbire sunt, de asemenea, in procesul de dezvoltare: la nastere, copilul va fi deja in stare sa va recunoasca vocea. cresterea rapida a creierului a facut sa ii creasca capul cu circa 1,5 cm saptamana aceasta. Miliardele de neuroni care s-au dezvoltat il ajuta sa invete despre mediul intrauterin, ii permit sa asculte, sa simta si sa vada putin.
Pentru ca a acumulat depozite de grasime sub piele, pielea este acum roz si neteda,si este mult mai dolofan. In ficat, de asemenea,se acumuleaza glicogen, care serveste ca rezerva de energie in timpul nasterii pana cand copilul incepe sa mananc regulat. In ficat, se acumuleaza depozite de fier, in pregatirea pentru viata inafara uterului mamei. In cazul baietilor, testiculele ar trebui sa fie deja in scrot. In cazul fetitelor, clitorisul este proeminent. Ca si un nou-nascut, copilul doarme majoritatea timpului. Acum chiar poate trece la etapa de somn paradoxal, cand viseaza si apar asa numitele miscari rapide ale ochilor.
Copilul ar trebui să se stabileasca intr-o pozitie cu capul in jos.Inainte de saptamana 35 medicul nu va fi foarte ingrijorat de faptul ca fatul nu are pozitia potrivita pentru pentru nastere, insa daca un copil in prezentatie transversa sau pelviana nu se intoarce singur in prezentatie cefalica in luna a noua, medicul poate incerca sa-l ajute sa ajunga in pozitia corecta.

Articol preluat integral de pe http://www.i-medic.roSanatate, boli, tratament, medicamente
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3578 | Autor: bebelyno | Rating: 5.0/1 |
Comentarii: 0

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Calendar
«  Iunie 2009  »
DumLuMaMieJoVinSam
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Login form
:
Parola:

Categorii pe forum
Bebelyno in proiect
Ovulatie si fertilitate
Bebelyno e pe drum
9 luni in balon
Singura si insarcinata
Prenumele lui bebelyno
Cu burtica dar cocheta
Discutii intre burtici
In sfarsit acasa...
Alimentatia lui bebelyno
Diversificarea,marea incercare
Botez,mot,turta,aniversari
Sa ne cunoastem mai bine
Sa povestim la o cafea...
In bucatarie

Parerea ta >>
Cand incheiati alaptatul?
Raspunsuri: 75

Colaboratori

Parteneri
Portalul mamicilor fericite

Campanii



Arhiva articole

Cautare

Sarcina
Copyright © 2009 bebelyno.ucoz.com Toate drepturile rezervate
Powered by uCoz