Vineri
19.04.2024
17:16:21
Welcome Vizitator
RSS
 
bebelyno *ghidul mamicilor incepatoare*
Main Registration Login
»
Meniu

Categorii


Site recomandat




Preconceptia [3]
Sarcina [50]
Nasterea [4]
Nou-nascut [11]
Bebelus (0-12 luni) [6]
Sanatatea bebelusului [4]
Dezvoltarea bebelusului [3]
Somnul bebelusului [2]
Ingrijirea bebelusului [3]
Alaptarea bebelusului [4]
Diversificarea [1]
Retete pentru bebelyno [35]
Familie [0]

Sondaje
Ce parere aveti despre acest site?
Raspunsuri: 112

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Membrii: 0


Promovare Gratuita - Top123 Votati-ne in directorul ClickLink
Cel mai cuprinzator director romanesc SEO Romania

Acasa » 2009 » Mai » 18 » Primele simptome de sarcina
Primele simptome de sarcina
00:41:01
Semne de sarcinaOrice femeie isi poate dori la un moment-dat un copil in viata sa iar pentru cele care asteapte cu mare  nerabdare acest miment si chiar si pentru acelea care vor sa mai astepte,avem in continuare cateva informatii cu privire la semnele si simptomele pe care le poate avea in prima faza a conceperii unui copil.
Absenţa menstruaţiei sau amenoreea ( lipsa menstruaţiei, provocată de stări fiziologice sau patologice ) nu este singurul semn de sarcină, deşi este cel mai evident. În unele cazuri poate fi vorba doar despre  o simplă întârziere insa uneori, asta poate insemna ca bebelusul este pe drum.
La început, multe femei recurg la testele de sarcină,cele mai utilizate fiind testele de urina care pot fi procurate cu usurinta din orice farmacie.Indiferent daca rezultatul este pozitiv sau negativ,cel mai indicat este sa consultati medicul ginecolog pentru a va confirma sau infirma o posibila sarcina.

Printre primele simptome se numara,de obicei si creşterea sensibilităţii sanilor,oboseală, greaţă şi ameţeli, nevoia de a urina mai des,va fi alterat chiar si simţul mirosului si puteti simti in gura un gust metalic.

Aceasta nu înseamnă că toate femeile insarcinate vor avea neaparat aceste simptome,ele putand chia sa difere la aceeasi femeie in cazul sarcinilor diferite.In unele cazuri se poate intampla chiar sa nu existe nici-unul dintre aceste simptome,in afara lipsei menstruatiei insa s-au raportat si cazuri in care,in prima luna lipsa menstruatiei nu a avut loc.

Cele mai frecvente simptome ale sarcinii :

      Sensibilitate crescută a sânilor
De ce sanii tai vor deveni mai sensibil decât de obicei? Pentru că organismul începe să se schimbe şi sânii devin mai sensibili,sensibilitate similară celei din-aintea zilelor de menstruatie. Frecarea de haine te deranjeaza,sfarcurile sunt mai tensionate.

      Oboseală şi somn
Te trezesti obosita dupa o noapte intreaga de somn? Pentru unele femei insarcinate,a sa ridica di pat este un chin, isi vor simtii corpul intreg foarte obosit chiar si dupa o noapte intreaga de somn.
Senzatia de "a dormi in picioare" este un alt prim semn ce poate aparea încă de la începutul sarcinii. Dacă este necesar, se recomanda a se reduce timpul de activitate in favoarea odihnei ceva mai indelungate.

     Durerile de cap
Simtiti tot mai des dureri de cap?Acestea pot fi cauzate de cresterea numarului hormonilor din organism si pot fi resimtite inca din primele saptamani de sarcina.

      Greaţă, vărsături şi ameţeli
Simti o senzatie de rau in stomac si nevoa de a varsa ?Majoritatea femeilor acuza greaţă şi vărsături la începutul sarcinii. Pot să apară la orice ora din zi, dar de obicei se intampla dimineata inainte de a servi micul-dejun. Nu-ti face prea multe griji din cauza asta,in scurta vreme aceste neplaceri vor disparea si tu te vei putea bucura de sarcina.
Daca,totusi aceste senzatii dureaza mai mult si depasesc primul trimestru de sarcina sau sunt foarte puternice,urmate si de alte simptome,cum ar fi dureri intense de cap,de ochi sau de burta,ar fi bine sa consultati medicul ginecolog pentru a vedea dacă sarcina se dezvolta în mod normal.

      Dureri ale coloanei vertebrale
Simtiti tot mai des dureri in zona coloanei vertebrale?Aceste dureri sunt un alt simptom timpuriu al sarcinii, de altfel aceste dureri pot persista pe toata perioada sarcinii resimtindu-se mai acut in ultimul trimestru de sarcina.Asigurati-va,totusi ca nu altele sunt cauzele acesui disconfort !

     Urinare frecventă
Simti nevoia de a merge foarte des la baie?Nevoia de urinare frecventa este,deasemenea unul dintre primele simptome ale sarcinii.Aveti totusi grija sa nu fie vorba despre o infectie urinara si cel mai bine,pentru a va asigura de acest lucru,este sa consultati medicul.

     Poftele alimentare
Nu sunteti o persoana pofticioasa insa in ultima vreme aveti tot mai des anumite pofte culinare ?In timpul sarcinii,din cauza modificarilor hormonale se pot produce anumite dereglari in organism iar unele dintre acestea favorizeaza deschiderea apetitului si anumite pofte culinare iar aceste pot incepe chiar de la debutul sarcinii.

      Modificări ale mirosului
Sunteti,de exemplu fumatoare insa de la o vreme nu mai suportati mirosul de tutun? Si modificarea mirosului poate fi unul dintre primele simptome ale sarcinii.Mirosurile anumitor alimente sau chiar parfumuri ar putea să  va producă greaţă sau vărsături.
Reaminteşte

În orice caz, vizita la ginecolog este obligatorie,numai ea poate confirma sau infirma 100% existenta unei posibile sarcini.
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 20943 | Autor: bebelyno | Rating: 3.5/2 |
Comentarii: 6
0  
6 xjryrwoz   ( ) [Entry]
omnzp http://www.souliers-rouges.net/ ooock http://www.veronique-informatique.com/
iquml http://www.isabelmarantsneakerspascher.info/ nxcqt http://www.hichamlasri.com/ pbwrn http://www.hydromecanique.net/

+1  
5 Drearmavibe   ( ) [Entry]
We appreciate you this web site post, it was a good examine.

0  
4 WasiAbeaulah   ( ) [Entry]
must check to your friends with confident

0  
3 Johnzz   ( ) [Entry]
New here,

Just a quick hello from as I'm new to the board. I've seen some interesting posts so far.

To be honest I'm new to forums in general smile

John


0  
2 josephf2   ( ) [Entry]
Whats up everyone, I just signed up on this lovely community forum and wanted to say hello! Have a excellent day!

0  
1 VanyK   ( ) [Entry]
Hi, as you may already discovered I am fresh here.
In first steps it is really nice if someone supports you, so hope to meet friendly and helpful people here. Let me know if I can help you.
Thanks in advance and good luck! smile


Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Calendar
«  Mai 2009  »
DumLuMaMieJoVinSam
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Login form
:
Parola:

Categorii pe forum
Bebelyno in proiect
Ovulatie si fertilitate
Bebelyno e pe drum
9 luni in balon
Singura si insarcinata
Prenumele lui bebelyno
Cu burtica dar cocheta
Discutii intre burtici
In sfarsit acasa...
Alimentatia lui bebelyno
Diversificarea,marea incercare
Botez,mot,turta,aniversari
Sa ne cunoastem mai bine
Sa povestim la o cafea...
In bucatarie

Parerea ta >>
Cand incheiati alaptatul?
Raspunsuri: 75

Colaboratori

Parteneri
Portalul mamicilor fericite

Campanii



Arhiva articole

Cautare

Sarcina
Copyright © 2009 bebelyno.ucoz.com Toate drepturile rezervate
Powered by uCoz