Marti
19.03.2024
12:36:13
Welcome Vizitator
RSS
 
bebelyno *ghidul mamicilor incepatoare*
Main Registration Login
»
Meniu

Categorii


Site recomandat




Preconceptia [3]
Sarcina [50]
Nasterea [4]
Nou-nascut [11]
Bebelus (0-12 luni) [6]
Sanatatea bebelusului [4]
Dezvoltarea bebelusului [3]
Somnul bebelusului [2]
Ingrijirea bebelusului [3]
Alaptarea bebelusului [4]
Diversificarea [1]
Retete pentru bebelyno [35]
Familie [0]

Sondaje
Ce parere aveti despre acest site?
Raspunsuri: 112

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Membrii: 0


Promovare Gratuita - Top123 Votati-ne in directorul ClickLink
Cel mai cuprinzator director romanesc SEO Romania

Acasa » 2009 » Iunie » 1 » Saptamana 38
Saptamana 38
22:04:01
saptamana_38Odata cu coborarea fatului in micul bazin,capul fatului comprima nervii din zona pelvina determinand impresia de mici socuri electrice in picioare si in interiorul vaginului.
De asemenea, in aceasta perioada puteti  pierde dopul de mucus care a avut rolul de mentinere a uterului inchis,ferit de infectii . Acest eveniment ar putea anticipa initierea travaliului sau pur si simplu ar putea insemna ca travaliul va incepe in circa o saptamana sau doua.
Datorita lipsei de spatiu, este posibil ca, imediat inainte de nastere numarul miscarilor fetale sa se reduca considerabil. Cu toate acestea, este recomandabil sa tineti evidenta numarului de miscari fetale, apeland la ginecolog in cazul in care atinge niveluri alarmante.
Contractiile Braxton Hicks apar din ce in ce mai frecvent si mai intense. Acestea sunt contractii dezordonate, prin toate partile si la intervale de timp variate si nu prea dureroase. Adevaratele contractii de nastere incep in partea de sus a uterului si apoi il cuprind in intregime. Se produc la intervale din ce in ce mai mici si sunt din ce in ce mai dureroase. Daca contractiile Braxton Hicks cedeaza deobicei la schimbarea pozitiei, contractiile reale nu dispar decat dupa nastere. Semnele care prevestesc travaliul adevarat sunt pierderea dopului de mucus, ruperea membranelor, diareea sau greata si contractiile regulate.
Deoarece copilul s-a angajat in canalul pelvin si preseaza pe vezica urinara, veti simti nevoia sa mergeti foarte des la baie pentru a urina.Ati luat in greutate circa 11-13 kg,dar in urmatoarele saptamani ritmul in care veti lua in greutate se reduce(uneori este posibil chiar sa scadeti putin in greutate).
Avand o greutate de 3 kg si poate creste, de asemenea, cu 28 de grame pe zi, copilul, este acum complet dezvoltat, masurand 34 cm de la partea de sus a capului la sacru si 49 cm din cap pana-n picioare. Lanugo si vernix caseosa au disparut. in aceasta saptamana, unghiile s-au dezvoltat pentru a acoperi complet varful degetelor si vor continua sa creasca, astfel incat copilul pot avea nevoie de o manichiura!
Oasele craniului copilului tau sunt inca separate si vor ramane astfel pentru a permite oaselor sa se comprime suficient astfel incat capul copilului sa incapa prin canalul de nastere in timpul travaliului.
La nivelul intestinelor copilului se acumuleaza meconium: format de celule, lichid amniotic, lanugo ,mucus si substante eliminate de ficat, pancreas si vezica biliara ale copilului si acumulate in timpul sarcinii. Aceasta substanta verzui-bruna este primul scaun si va fi eliminat imediat dupa (sau in timpul) nastere.
Daca e baietel testicolele au coborat in scrot,daca e fetita labiile sunt complet formate. In cazul in care baieti se nasc cu testiculele necoborate, aceasta afectiune se numeste criptorhidie.

Articol preluat integral de pe http://www.i-medic.roSanatate, boli, tratament, medicamente
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 2998 | Autor: bebelyno | Rating: 5.0/3 |
Comentarii: 0

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Calendar
«  Iunie 2009  »
DumLuMaMieJoVinSam
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Login form
:
Parola:

Categorii pe forum
Bebelyno in proiect
Ovulatie si fertilitate
Bebelyno e pe drum
9 luni in balon
Singura si insarcinata
Prenumele lui bebelyno
Cu burtica dar cocheta
Discutii intre burtici
In sfarsit acasa...
Alimentatia lui bebelyno
Diversificarea,marea incercare
Botez,mot,turta,aniversari
Sa ne cunoastem mai bine
Sa povestim la o cafea...
In bucatarie

Parerea ta >>
Cand incheiati alaptatul?
Raspunsuri: 75

Colaboratori

Parteneri
Portalul mamicilor fericite

Campanii



Arhiva articole

Cautare

Sarcina
Copyright © 2009 bebelyno.ucoz.com Toate drepturile rezervate
Powered by uCoz