Marti
19.03.2024
09:27:23
Welcome Vizitator
RSS
 
bebelyno *ghidul mamicilor incepatoare*
Main Registration Login
»
Meniu

Categorii


Site recomandat




Preconceptia [3]
Sarcina [50]
Nasterea [4]
Nou-nascut [11]
Bebelus (0-12 luni) [6]
Sanatatea bebelusului [4]
Dezvoltarea bebelusului [3]
Somnul bebelusului [2]
Ingrijirea bebelusului [3]
Alaptarea bebelusului [4]
Diversificarea [1]
Retete pentru bebelyno [35]
Familie [0]

Sondaje
Ce parere aveti despre acest site?
Raspunsuri: 112

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Membrii: 0


Promovare Gratuita - Top123 Votati-ne in directorul ClickLink
Cel mai cuprinzator director romanesc SEO Romania

Acasa » 2009 » Iunie » 1 » Saptamana 35
Saptamana 35
23:24:56
saptamana_35Probabil va simtiti obosita si greoaie, dar odata cu intrarea in luna a noua de sarcina luarea greutate va avea un ritm mai lent. Uterul mamei a ajuns la aprox. 14-15 cm deasupra ombilicului, iar cresterea in greutate a mamei este de 12-15 kg in medie. Numarul de calorii necesar este de 2400/zi. Copilul care cobora in micul bazin determina o presiune asupra colului uterin,apasa mai tare pe vezica urinara si mictiunile se inmultesc ,poate provoca chiar si mici pierderi de urina. Durerile pelvice sau de solduri sunt destul de des intalnite si pot fi acompaniate si de dureri de spate. Durerea porneste din zona pubiana si se poate intinde pana in zona coapselor, inrautatindu-se la mers, miscare sau departarea picioarelor si devenind mult mai acute pe perioada noptii. In caz de dureri abdominale,ati putea sa incercati sa utilizati o curea de sprijin(speciala pentru gravide), evitarea ridicarii de greutati si sa stati in picioare pentru perioade lungi de timp. Unele femei acuza o senzatie de amorteala in regiunea pelviana, datorandu-se greutatii bebelusului ce apasa pe nervii din aceasta regiune. Din nefericire aceasta senzatie nu va dispare decat dupa nastere.
In curand, copilul ar putea "cobori" (se muta in micul bazinul). Respiratia devine mai usoara si presiunea asupra stomacului scade: pe de alta parte, creste presiunea asupra pelvisul si necesitatea de a urina devine mai frecventa. Vestea buna este ca, o data ce fatul a coborat, nasterea ar trebui sa fie in numai cateva saptamani: este, de asemenea, adevarat ca ,in unele cazuri,coborarea fatului se produce numai la nastere.
Gravida mai poate observa cresterea dimensiunii sanilor si schimbarea formei acestora combinat cu inchiderea la culoare a areolelor, constipatia, durerile de cap ocazionale, mancarimile, urinarile frecvente, indigestiile si arsurile, hemoroizii, durerile de ligamente rotunde precum si vergeturile. Somnul incepe sa devina o problema; durerile de spate si grijile legate de nastere vor deveni obositoare peste masura. Incercati sa va intindeti pe o parte si sa va rugati partenerul sa va maseze spatele. Tot acum puteti visa urat, nu va alarmati, este ceva normal.
Fatul ocupa cea mai mare parte a uterului, astfel ca miscarile lui sunt limitate, desi pot fi mai puternice. Se recomanda numararea lor zilnica pe perioada a doua ore. Ideal ar fi 10 miscari in perioada de observare a mamei. In cazul in care nu sunt, se mai incearca inca o data dupa cateva ore. Daca nici atunci nu sunt 10 miscari/2 ore, se recomanda consultul de urgenta al ginecologului.
Saptamana aceasta copilul cantareste aproximativ 23oo de grame, iar de acum inainte va creste, probabil,cu o rata de 200-350 de grame pe saptamana. Va rugam sa tineti cont de faptul ca spre sfarsitul sarcinii, aceste cifre sunt tot mai aproximative. Lungimea copilul este de aproximativ 31 cm de la partea de sus a capului la sacru si 45 cm din cap pana-n picioare. Odata cu cresterea depozitelor de grasime de la nivelul bratelor si picioarelor copilul devine mai dolofan. Aceste depozite pot reprezenta chiar si 15% din greutatea totala la unii bebelusi, depinzand de saptamana in care se nasc, de ereditate.
Copilul reactioneaza la durere, lumina si sunet. Peretii subtiri ai uterului actioneaza ca un filtru de lumina,influentand ritmurilor de somn si trezire a copilului. Placenta este complet dezvoltata si, din cauza ratei de crestere a copilului care ocupa aproape tot spatiul din interiorul uterului, cantitatea de lichid amniotic scade.
Dezvoltarea rinichilor micutului este completa iar ficatul a devenit functional (functia de metabolizare si excretie a substantelor nefolositoare ). La baietei, testicolele sunt coborate in scrot. Mare parte din parul si tesuturile protectoare incep sa dispara, ramanand doar usoare urme, pentru nastere.
In curs de pregatire pentru nastere, copilul produce cortizol pentru a stimula dezvoltarea plamanilor si incepe sa stocheze nutrienti pe care ii absoarbe de la mama. in acest moment, tubul digestiv nu este inca complet dezvoltat pentru a ii asigura o deplina independenta. Acesta este motivul pentru care copii nascuti in aceast saptamana de sarcina au tendinta de a prezenta mai frecvent o  pierderea de greutate(pierd aproximativ 10% din greutatea lor) in primele zile dupa nastere comparativ cu un nou-nascut la termen. In cazul unei nasteri premature in aceasta saptamana de sarcina, 99% din bebelusi vor supravietui, fara a avea probleme de sanatate pe termen lung.

Articol preluat integral de pe http://www.i-medic.roSanatate, boli, tratament, medicamente
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3063 | Autor: bebelyno | Rating: 5.0/1 |
Comentarii: 0

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Calendar
«  Iunie 2009  »
DumLuMaMieJoVinSam
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Login form
:
Parola:

Categorii pe forum
Bebelyno in proiect
Ovulatie si fertilitate
Bebelyno e pe drum
9 luni in balon
Singura si insarcinata
Prenumele lui bebelyno
Cu burtica dar cocheta
Discutii intre burtici
In sfarsit acasa...
Alimentatia lui bebelyno
Diversificarea,marea incercare
Botez,mot,turta,aniversari
Sa ne cunoastem mai bine
Sa povestim la o cafea...
In bucatarie

Parerea ta >>
Cand incheiati alaptatul?
Raspunsuri: 75

Colaboratori

Parteneri
Portalul mamicilor fericite

Campanii



Arhiva articole

Cautare

Sarcina
Copyright © 2009 bebelyno.ucoz.com Toate drepturile rezervate
Powered by uCoz