Marti
19.03.2024
05:04:09
Welcome Vizitator
RSS
 
bebelyno *ghidul mamicilor incepatoare*
Main Registration Login
»
Meniu

Categorii


Site recomandat




Preconceptia [3]
Sarcina [50]
Nasterea [4]
Nou-nascut [11]
Bebelus (0-12 luni) [6]
Sanatatea bebelusului [4]
Dezvoltarea bebelusului [3]
Somnul bebelusului [2]
Ingrijirea bebelusului [3]
Alaptarea bebelusului [4]
Diversificarea [1]
Retete pentru bebelyno [35]
Familie [0]

Sondaje
Ce parere aveti despre acest site?
Raspunsuri: 112

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Membrii: 0


Promovare Gratuita - Top123 Votati-ne in directorul ClickLink
Cel mai cuprinzator director romanesc SEO Romania

Acasa » 2009 » Iunie » 1 » Saptamana 36
Saptamana 36
22:10:03
saptamana_36Bine ati venit in ultima luna de sarcina! Este probabil ca nivelurile de energie sa fie supuse unor fluctuatii substantiale, de la tendinta de a face permanent curatenie (un indiciu evident de instinct matern) la senzatia de epuizarea si oboseala permanenta.
Probabil ca ati luat in greutate 12-13 Kg.Uterul a ajuns acum de 1000 de ori mai mare decat era inainte de conceptie si ati crescut destul de mult in greutate. Este foarte posibil sa apara mancarimi datorita intinderii pielii, insa acestea pot fi evitate prin folosirea de lotiuni si creme.
Acum, ca rezervele de fier ale fatului sunt aproape complete, valoarea hemoglobinei in sangele mamei ar trebui sa creasca din nou. Alte schimbari corporale ce se pot petrece in aceasta saptamana includ arsurile, constipatia, urinarile frecvente, senzatia de ingreunare, durerile de spate, discomfortul pelvic, hemoroizii, etc. Poate aparea si un nivel crescut de zahar in sange precum si o crestere a tensiunii arteriale.
Contractiile Braxton Hicks pot deveni mai intense, dar le poti identifica in mod corect, pentru ca nu sunt dureroase. Datorita contractiilor Braxton Hicks care se inmultesc, multe gravide le confunda cu un fals travaliu, mergand chiar pana la spital in asteptarea nasterii. Simptomele unui fals travaliu constau in dureri abdominale joase, contractii care apar la intervale neregulate de timp, nu cresc in frecventa si intensitate si care se domolesc cand mama merge sau isi schimba pozitia. De asemenea, in timpul acestor contractii de fals travaliu, fatul isi intensifica miscarile.In timpul travaliului adevarat se rup membranele si se pierde lichidul amniotic (nu in toate cazurile), contractiile se intensifica in timpul activitatii mamei si devin din ce in ce mai frecvente si mai dureroase, durerea este localizata in spate, eventual cu iradiere in zona genitala si pot si asociate cu diaree.
Folosind ultrasunete, doctorul poate vedea cum este pozitionat copilul. In cazul in care capul e indreptat in jos, este posibil ca bebelusul sa-si pastreze pozitia. Acelasi lucru se intampla si daca fundul copilului este indreptat in jos, caz in care se recomanda efectuarea unei cezariene. Mai exista o optiune numita versiunea externa: medicul va incerca sa intoarca bebelusul prin manevre executate asupra abdomenului mamei. Aceasta operatiune e incununata de succes in 60-70% din cazuri. E important sa lamuriti aceasta problema inainte de a intra in travaliu.
Copilul acum masoara circa 32 de cm de la partea de sus a capului la sacru,37 de cm din cap pana-n picioare si cantareste aproximativ 2 kilograme si jumatate, desi, in aceasta etapa, exista variatii mari intre un copil si altul. Traind intr-un spatiu din ce in ce mai limitat, copilul ar putea sa se miste energic pentru a gasi o pozitie mai confortabila.
Rinichii sunt complet dezvolati, ficatul continua sa-si indeplineasca functiile de metabolizare si excretie,singurul care nu este complet dezvoltat este plamanul. Orice zi in plus in uterul mamei, creste sansele ca micutul sa poata respira singur, fara probleme.
Intestinele copilului acumuleaza cantitati importante de meconium (primul scaun). Lanugo-ul a disparut aproape in totalitate si incepe sa dispara si vernixul caseosa, substanta branzoasa care a protejat pielea fatului pana acum. Ambele sunt inghitite de fat alaturi de lichidul amniotic, se acumuleaza in colonul fatului si vor fi primul scaun al nou nascutului.
Calciul matern a ajutat la formarea craniului copilului, dar acesta este inca destul de moale cat sa se poata modela usor la trecerea copilului prin canalul de nastere.Gingiile copilului sunt foarte rigide.
In ultimul trimestru, bebelusul a preluat anticorpii dvs, adica isi va dezvolta un sistem de aparare pe baza a ceea ce i-ati transmis si a vaccinurilor dvs.
In timpul perioadei finale de dezvoltare a copilului, sub piele se dezvolta un strat de grasime, care poate fi utilizat in situatii de urgenta si ajuta la mentinerea constanta a temperaturii corpului. Desi cresterea a incetinit putin, creste cu circa 200 de grame pe saptamana: din cauza acestor depozite de grasime, care se depun predominant la nivelul obrajilor, coatelor si genunchilor si in pliurile de la nivelul incheieturilor si gatului.

Articol preluat integral de pe http://www.i-medic.roSanatate, boli, tratament, medicamente
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3035 | Autor: bebelyno | Rating: 0.0/0 |
Comentarii: 0

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Calendar
«  Iunie 2009  »
DumLuMaMieJoVinSam
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Login form
:
Parola:

Categorii pe forum
Bebelyno in proiect
Ovulatie si fertilitate
Bebelyno e pe drum
9 luni in balon
Singura si insarcinata
Prenumele lui bebelyno
Cu burtica dar cocheta
Discutii intre burtici
In sfarsit acasa...
Alimentatia lui bebelyno
Diversificarea,marea incercare
Botez,mot,turta,aniversari
Sa ne cunoastem mai bine
Sa povestim la o cafea...
In bucatarie

Parerea ta >>
Cand incheiati alaptatul?
Raspunsuri: 75

Colaboratori

Parteneri
Portalul mamicilor fericite

Campanii



Arhiva articole

Cautare

Sarcina
Copyright © 2009 bebelyno.ucoz.com Toate drepturile rezervate
Powered by uCoz