Vineri
29.03.2024
01:49:05
Welcome Vizitator
RSS
 
bebelyno *ghidul mamicilor incepatoare*
Main Registration Login
»
Meniu

Categorii


Site recomandat




Preconceptia [3]
Sarcina [50]
Nasterea [4]
Nou-nascut [11]
Bebelus (0-12 luni) [6]
Sanatatea bebelusului [4]
Dezvoltarea bebelusului [3]
Somnul bebelusului [2]
Ingrijirea bebelusului [3]
Alaptarea bebelusului [4]
Diversificarea [1]
Retete pentru bebelyno [35]
Familie [0]

Sondaje
Ce parere aveti despre acest site?
Raspunsuri: 112

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Membrii: 0


Promovare Gratuita - Top123 Votati-ne in directorul ClickLink
Cel mai cuprinzator director romanesc SEO Romania

Acasa » Sarcina
« 1 2 3 4 5 »
saptamana_21In saptamana 21 uterul a ajuns la aproximativ 1 cm deasupra ombilicului, iar cresterea in greutate este de aproximativ 4-7 kg. Fatul are destul loc sa se miste. Nu te alarma daca simti lovituri sau chiar rotiri ale copilului in burtica ta. Veti simti crampe in zona picioarelor dar si dureri care tind sa creasca in intensitate. Pentru a reduce aceste simptome puteti folosi perne special concepute pentru gravide sau chiar si perne normale pentru a va sprijini picioarele atunci cand va odihniti. Curelele de suport maternal pot fi folosite pe timpul zilei pentru a evita edemurile si discomfortul in zona gleznelor si a picioarelor pe toata perioada sarcinii. Acest tip de suporturi ajuta la reducerea umflaturilor cauzate de sarcina si a varicelor, aceste doua simptome provenind in special din cresterea in greutate care la randul ei duce la ... Citeste continuarea »
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3591 | Data: 02.06.2009 | Rating: 5.0/2 | Comentarii (0)

saptamana_22In saptamana 22 de sarcina uterul continua sa creasca,varful uterului ajungand la 1-2 cm deasupra ombilicului,de asemenea in aceasta perioada a sarcinii cele mai vizibile schimbari sunt cresterea in greutate, marirea sanilor si dezvoltarea burticii.
Volumul de sange creste simtitor in organism, iar acest fenomen se face simtit mai ales in partea inferioara a corpului ceea ce poate duce la sangerari vaginale. Unele femei vor dezvolta hemoroizi si vor avea sangerari rectale si anale. Veti fi predispusa sa faceti varice hidrostatice acum . Aceasta deoarece sarcina creeaza o presiune suplimentara asupra venelor de la nivelul membrelor inferioare.Cresterea nivelului de progesteron determina relaxarea peretilor vaselor de sange, astfel incat pe masura ce bebelusul si uterul cresc, venele devin din ce in ce mai proeminente.Venele varicoa ... Citeste continuarea »
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3394 | Data: 02.06.2009 | Rating: 5.0/2 | Comentarii (0)

saptamana_23Ati luat deja in greutate intre 5,5 si 6,8 Kg si incepand de acum, cresterea in greutate capata un ritm alert, cam de 200 g pe saptamana. Uterul dumneavoastra este cu aproape 2-3 cm mai sus de ombilic.  In cea de-a 23-a saptamana de sarcina uterul tau e de marimea unei mingi de fotbal. Uterul, in crestere, exercita presiune asupra asupra spatelui si pelvisului tau putandu-ti cauza dureri periodice asupra spatelui si picioarelor.
Se poate observa o crestere a secretiilor vaginale (dar fara sangerari). Anxietatea, urinarile frecvente, arsurile la stomac, crampele la picioare, si orice alt discomfort au ca rezultat reducerea numarului de ore de somn la gravide. Se recomanda dormitul pe partea stanga, de odihna mamei depinzand sanatatea fatului.
S-ar putea sa observi uneori ... Citeste continuarea »
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3803 | Data: 02.06.2009 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

saptamana_24In cea de-a 24-a saptamana vei observa ca uterul tau e cu 3 sau 4 cm deasupra buricului. Este posibil ca durerea de ligamente rotunde sa creasca in intensitate odata cu cresterea uterului iar ligamentele continua sa se intinda pentru a suporta greutatea copilului. Pielea de pe abdomen si sani se intinde si pot aparea mancarimi. De cele mai multe ori, mancarimile se datoreaza pielii uscate. Consumul suficient de apa si masajul cu creme hidratante sunt de ajutor.
Alte simptome precum schimbari la nivelul sanilor, urinari frecvente, constipatie, indigestie, arsuri, mancarimi,hemoroizi datorita presiunii din uter. De asemenea, ochii pot fi sensibili si uscati, iar oftalmologii recomanda folosirea de lacrimi artificiale in aceste cazuri.
Tensiunea arteriala poate creste usor pe masura ce revine la valoarea normala de dinainte de sar ... Citeste continuarea »
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3116 | Data: 02.06.2009 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

saptamana_25Sunteti acum in al treilea trimestru de sarcina si uterul a ajuns acum la dimensiunea unei mingi de fotbal. Cele mai multe femei au crescut in greutate cu aprox. 7-8 kg pana in aceasta saptamana de sarcina. Uterul aflat in crestere poate cauza crampe in picioare si in abdomen ceea ce de asemenea este normal.
Uterul apasa pe zona lombara si pe bazinul mamei si pot aparea dureri de spate si picioare. Gravidele nu pot sta mai multe ore in aceeasi pozitie, tot datorita acestor dureri. O baie calda sau comprese reci pot alina durerea sau puteti sa va planificati un masaj prenatal cu un terapeut antrenat.
Datorita presiunii uterului asupra colonului si a efectelor hormonilor de sarcina asupra intestinelor (le incetineste activitatea) apare sau se agraveaza constipatia si urinarea ... Citeste continuarea »
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3235 | Data: 02.06.2009 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

saptamana_26Uterul este acum cu 5 cm deasupra buricului si  pana acum e posibil sa va fi ingrasat cu 8-11 kg. In continuare ar trebui sa manancati corect, sa va relaxati si sa va pregatiti pentru nasterea copilului. Un supliment de 300 de calorii zilnic este absolut necesar.
Gravida are unele mici contractii numite Braxton-Hicks. Sunt contractii nedureroase, nesistematizate, de intensitate scazuta, nereprezentand un semnal de alarma. Gravida nu are motive sa se sperie, deoarece aceste contractii sunt o adaptare a uterului la cresterea in volum.Daca ele devin dureroase si ritmice(mai mult de 4 contractii pe ora), trebuie consultat medicul.
Mama acuza o scurgere din sani, galbuie, vascoasa, denumita colostru, in schimb altele nu produc colostru decat dupa nastere. Aceasta este bogata in anticorpi care-l vor ajuta pe bebelusul dvs sa fie ... Citeste continuarea »
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3199 | Data: 02.06.2009 | Rating: 5.0/1 | Comentarii (0)

saptamana_28Burta din ce in ce mai voluminoasa acum reprezinta o sarcina grea si poate provoca dureri de spate, disconfort in timpul somnului,nevoia de a urina frecvent. Uterul a ajuns la 8 cm mai sus de ombilic si continua sa creasca in fiecare saptamana. Cresterea in greutate incepe sa fie din ce in ce mai mare de la inceputul acestui trimestru de sarcina pana in saptamanile 36-38. Sanii isi pot chiar mari de 4 ori greutatea, iar ale kilograme in plus sunt reprezentate de volumul sanguin marit, lichidul amniotic, placenta, fatul.
Relaxarea  musculaturii si ligamentelor de sustinere a uterului care creste va determina dureri la  nivelul soldurilor. In plus, uterul comprima nervi, reduce circulatia in picioare provocand crampe la nivelul acestora. Presiunea uterului pe stomac va poate cauza arsuri. De asemenea datorita presiunii ute ... Citeste continuarea »
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3365 | Data: 01.06.2009 | Rating: 5.0/1 | Comentarii (0)

saptamana_29Pelvisul(bazinul) incepe sa se largeasca,pregatindu-se pentru nastere. Durerile se agraveaza odata cu cresterea in volum a uterului. Uterul gravidei a ajuns la 8-10 cm deasupra ombilicului, iar cresterea in greutate a mamei este de aprox. 9 kg.
Gasirea unei pozitii confortabile pentru somn este din ce in mai dificila, datorita abdomenului mult marit si emotiilor legate de nastere. Se recomanda dormitul pe partea stanga sau dreapta cu genunchii indoiti. Miscarile fetale active ii creaza mamei un disconfort in plus, mai ales daca programul lui de somn nu coincide cu al ei.Acesta poziţie este ideala, deoarece stimulează deschiderea bazinului şi pot atenua durerea. Datorita problemelor de somn va veti simti tot mai obosita.
In timpul noptii s-ar putea sa apara  crampe in molet(pulpa picioarului), datorita eforturilor muschilo ... Citeste continuarea »
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3235 | Data: 01.06.2009 | Rating: 5.0/1 | Comentarii (0)

saptamana_30Pana la sfarsitul sarcinii mai sunt doar zece saptamani, dar, probabil, fiecare pare a fi mai grea decat cea precedenta! Uterul este tot mai voluminos,ceea ce determina cresterea in continuare a presiunii asupra vezicii urinare si a coloanei vertebrale,deteminand urinari frecvente si dureri de spate. Corpul mamei se acomodeaza la uterul in continua crestere prin impingerea diafragmului in sus, apasand pe plamani, ceea ce determina respiratia dificila (dispnee),de asemenea apar epigastralgii (arsuri in capul pieptului).
Cel mai bine e sa dormiti pe partea stanga.Aorta si vena cava sunt putin la dreapta de centrul spatelui dumneavoastra, asa ca aceasta pozitie ajuta la mentinerea unui flux sangvin netulburat catre organe. Somnul pe un sezlong e o optiune mai ales atunci cand aveti arsuri.
Este posibil sa suferiti de picioare si g ... Citeste continuarea »
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3055 | Data: 01.06.2009 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

saptamana_31Uterul mamei a ajuns la aprox. 11 cm deasupra ombilicului.Pe masura ce burta creste, este posibil sa simtiti dureri in piept, abdominale si la nivelul pelvisul; copilul creste in dimensiunii si ocupa intreg spatiul disponibil. Respirati cu dificultate,aveti sentimentul de plenitudine dupa masa sau nevoia de a urina frecvent, s-ar putea ajunge la impresia ca toate celelalte organe sunt impinse la o parte.
Toate acestea pot provoca un numar de inconveniente: arsurile stomacale (stomacul este comprimat de uter) sunt din ce in ce mai frecvente, in timp ce durerile de spate pot deveni o constanta neplacere. De asemenea, bazinul gravidei s-a latit, prin adaptarea ligamentelor la marimea uterului, permitandu-i fatului sa treaca mai usor prin el la nastere.Pentru ca se secreta un hormon numit relaxin, care relax ... Citeste continuarea »
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3041 | Data: 01.06.2009 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

Calendar
«  Martie 2024  »
DumLuMaMieJoVinSam
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Login form
:
Parola:

Categorii pe forum
Bebelyno in proiect
Ovulatie si fertilitate
Bebelyno e pe drum
9 luni in balon
Singura si insarcinata
Prenumele lui bebelyno
Cu burtica dar cocheta
Discutii intre burtici
In sfarsit acasa...
Alimentatia lui bebelyno
Diversificarea,marea incercare
Botez,mot,turta,aniversari
Sa ne cunoastem mai bine
Sa povestim la o cafea...
In bucatarie

Parerea ta >>
Cand incheiati alaptatul?
Raspunsuri: 75

Colaboratori

Parteneri
Portalul mamicilor fericite

Campanii



Arhiva articole

Cautare

Sarcina
Copyright © 2009 bebelyno.ucoz.com Toate drepturile rezervate
Powered by uCoz