Vineri
19.04.2024
07:52:48
Welcome Vizitator
RSS
 
bebelyno *ghidul mamicilor incepatoare*
Main Registration Login
»
Meniu

Categorii


Site recomandat




Preconceptia [3]
Sarcina [50]
Nasterea [4]
Nou-nascut [11]
Bebelus (0-12 luni) [6]
Sanatatea bebelusului [4]
Dezvoltarea bebelusului [3]
Somnul bebelusului [2]
Ingrijirea bebelusului [3]
Alaptarea bebelusului [4]
Diversificarea [1]
Retete pentru bebelyno [35]
Familie [0]

Sondaje
Ce parere aveti despre acest site?
Raspunsuri: 112

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Membrii: 0


Promovare Gratuita - Top123 Votati-ne in directorul ClickLink
Cel mai cuprinzator director romanesc SEO Romania

Acasa » Sarcina
« 1 2 3 4 5 »
saptamana_32Burta este acum chiar mai jos de piept, uterul ocupand aproape toata cavitatea abdominala, uterul mamei a ajuns la aprox. 12 cm deasupra ombilicului. La 32 saptamani dimensiunile uterului in cazul sarcinilor gemelare sunt aceleasi ca la 40 saptamani in cazul celor singulare.Odata cu apropierea de nastere,sanii continua sa se schimbe:sanii sunt mai voluminosi si areolele mamare sunt mai inchise la culoare, astfel incat copilul are posibilitatea de a ii localiza cu usurinta.
Acum,greutatea corpului dumneavoastra, de asemenea, a crescut cu 9-10 kg, greutatea apasand pe picioare si pelvis: prin urmare, incearcati sa va odihniti cat mai mult posibil cu picioarele ridicate. Metabolismul a fost majorat cu 20%, astfel s-ar putea sa transpirati si sa simtiti ca va e cald, indiferent de conditiile meteorologice.
Respiratia este din ce in ... Citeste continuarea »
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3068 | Data: 01.06.2009 | Rating: 5.0/1 | Comentarii (0)

saptamana_33Miscarile copilului sunt acum mai evidente. Uneori observati mici proeminente create de catre un picior sau  o mana impingand abdomenul.Puteti, de asemenea, observa mici miscari ritmice pe burta: acest fenomen se datoreaza probabil sughiturilor fatului care a inghitit prea mult lichid amniotic si nu este motiv de alarma.
Cresterea in greutate a mamei din aceasta saptamana si din cele ce urmeaza poate fi chiar de 500 de grame. Apetitul alimentar scade deoarece stomacul este mic, din cauza uterului care il preseaza.
Volumul de sange din corpul gravidei s-a marit cu 40% pentru a asigura hrana fatului, irigarea uterului si a placentei.
In timpul somnului puteti sa va puneti cateva perne in lateralul corpului sau sub picioare pentru a va creste confortul si pentru a diminua crampele cauzate de cresterea in greutate. Si urina ... Citeste continuarea »
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3577 | Data: 01.06.2009 | Rating: 5.0/1 | Comentarii (0)

saptamana_34Mai sunt doar sase saptamani de sarcina ,cu adevarat a inceput numaratoarea inversa! Hormonii produsi de placenta au inceput sa stimuleze productia de lapte si procesul de pregatire a organismului pentru nastere. Daca sunteti mama pentru prima data, capul copilului se poate muta in pelvis in aceasta saptamana, apasand astfel cu putere pe cervix (asta se intampla la aproximativ 50% din femeile aflate la prima nastere). Daca sunteti la a doua nastere, va puteti astepta ca aceasta sa se intample cu o saptamana inainte de nastere - iar pentru alte femei asta nu se intampla decat in timpul nasterii.
Uterul apasa pe diafragma, impedicand plamanii sa se extinda la capacitatea maxima,astfel apar dificultati de respiratie. Uterul gravidei a ajuns la aprox. 13 cm mai sus de ombilic. Poate aparea hernia ombilicala, ... Citeste continuarea »
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3349 | Data: 01.06.2009 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

saptamana_35Probabil va simtiti obosita si greoaie, dar odata cu intrarea in luna a noua de sarcina luarea greutate va avea un ritm mai lent. Uterul mamei a ajuns la aprox. 14-15 cm deasupra ombilicului, iar cresterea in greutate a mamei este de 12-15 kg in medie. Numarul de calorii necesar este de 2400/zi. Copilul care cobora in micul bazin determina o presiune asupra colului uterin,apasa mai tare pe vezica urinara si mictiunile se inmultesc ,poate provoca chiar si mici pierderi de urina. Durerile pelvice sau de solduri sunt destul de des intalnite si pot fi acompaniate si de dureri de spate. Durerea porneste din zona pubiana si se poate intinde pana in zona coapselor, inrautatindu-se la mers, miscare sau departarea picioarelor si devenind mult mai acute pe perioada noptii. In caz de dureri abdominale,ati putea sa incercati sa utilizati o curea ... Citeste continuarea »
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3074 | Data: 01.06.2009 | Rating: 5.0/1 | Comentarii (0)

saptamana_36Bine ati venit in ultima luna de sarcina! Este probabil ca nivelurile de energie sa fie supuse unor fluctuatii substantiale, de la tendinta de a face permanent curatenie (un indiciu evident de instinct matern) la senzatia de epuizarea si oboseala permanenta.
Probabil ca ati luat in greutate 12-13 Kg.Uterul a ajuns acum de 1000 de ori mai mare decat era inainte de conceptie si ati crescut destul de mult in greutate. Este foarte posibil sa apara mancarimi datorita intinderii pielii, insa acestea pot fi evitate prin folosirea de lotiuni si creme.
Acum, ca rezervele de fier ale fatului sunt aproape complete, valoarea hemoglobinei in sangele mamei ar trebui sa creasca din nou. Alte schimbari corporale ce se pot petrece in aceasta saptamana includ arsurile, constipatia, urinarile ... Citeste continuarea »
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3043 | Data: 01.06.2009 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

saptamana_37In cazul in care ,chiar daca nu se declanseaza travaliul si nu ati ajuns in saptamana a patruzecea, sarcina este deja considerata incheiata. Desi, probabil,numarati zilele inainte de data programata pentru nastere, amintiti-va ca numai 5% din nasteri se produc la data calculata.In general daca e primul copil se naste mai tarziu decat restul.
In ciuda progreselor stiintei, nimeni nu poate spune cu certitudine data cand copilul se va naste. Colul uterin ar putea sa se dilate pâna la 3 cm, fara o declansare a travaliului pentru o luna sau mai mult. Multe dintre femeile gravide sufera de incontinenta urinara (pierderi de urina) in ultimele etape ale sarcinii, dar uneori este posibil sa pierdeti lichid amniotic inainte de declansarea travaliului. Deci, daca pierdeti un lichid, asigurati-va ca nu s-au rupt me ... Citeste continuarea »
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3247 | Data: 01.06.2009 | Rating: 5.0/1 | Comentarii (0)

saptamana_38Odata cu coborarea fatului in micul bazin,capul fatului comprima nervii din zona pelvina determinand impresia de mici socuri electrice in picioare si in interiorul vaginului.
De asemenea, in aceasta perioada puteti  pierde dopul de mucus care a avut rolul de mentinere a uterului inchis,ferit de infectii . Acest eveniment ar putea anticipa initierea travaliului sau pur si simplu ar putea insemna ca travaliul va incepe in circa o saptamana sau doua.
Datorita lipsei de spatiu, este posibil ca, imediat inainte de nastere numarul miscarilor fetale sa se reduca considerabil. Cu toate acestea, este recomandabil sa tineti evidenta numarului de miscari fetale, apeland la ginecolog in cazul in care atinge niveluri alarmante.
Contractiile Braxton Hick ... Citeste continuarea »
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3008 | Data: 01.06.2009 | Rating: 5.0/3 | Comentarii (0)

saptamana_39Nu este surprinzator faptul ca acum va simtiti foarte obosita. Somnul poate fi dificil, din cauza uterului voluminos si a cresterii frecventei contractiilor Braxton-Hicks: prin urmare profitati de orice ocazie pentru a va odihni. Nici noaptea nu va veti putea odihni prea bine si va trebui sa mergeti des la baie si in acelasi timp va trebui sa faceti fata si crampelor de picioare.
Pe masura ce fatul se angajeaza, centrul de greutate se muta si poate aparea dezechilibrul.
Colul s-a inmuiat si s-a deschis partial. Daca colul nu a inceput sa se moaie, sa se stearga (sa se subtieze), sau sa se dilate (sa se deschida), este considerat “necopt” sau nepregatit pentru travaliu. In acest caz, medicul va folosi fie hormoni ,fie metode ”mecanice” pentru a pregati colul . Uneori acestea ... Citeste continuarea »
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 2815 | Data: 01.06.2009 | Rating: 5.0/1 | Comentarii (0)

saptamana_40Este posibil sa simtiti dureri in abdomenul inferior, mai ales atunci cand va ridicati sau tusiti,cauzate de relaxarea musculaturii si ligamentelor ce sustin uterul. In acest caz, practicati exercitii Kegel( pentru tonifierea musculaturii planseului pelvin) cat mai des posibil.
Odata cu angajarea copilului in micul bazin, s-ar putea sa simtiti dureri la nivelul feselor si picioarelor (aceste dureri apar datorita comprimarii filetelor nervoase din micul bazin de catre uter). Medicul ginecolog poate efectua un examen intern si observa daca colul uterin a inceput sa se dilate. Colul uterin ar trebui sa se inmoaie si se va deschide partial; contractiile Braxton Hicks devin mai puternice.
S-ar putea sa observati o pierderea dopului de  mucus  care sigileaza colul uterin ... Citeste continuarea »
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 2959 | Data: 01.06.2009 | Rating: 5.0/1 | Comentarii (0)

Ai diabet si tocmai ai aflat ca esti insarcinata. Ca si alte femei simti bucuria si teama de a aduce pe lume un copil. Dar te temi de efectele pe care le-ar putea avea diabetul asupra corpului tau, asupra travaliului si nasterii si mai ales asupra sanatatii copilului.

Din cauza bolii vei avea mai multe probleme de infruntat in timpul sarcinii. Dar cea mai importanta provocare este aceea de a-ti tine glicemia sub control. Cu ajutorul medicului tau iti poti monitoriza glicemia si poti evita complicatiile pe toata durata sarcinii.

Pastrarea unui nivel optim al glicemiei pe toata durata sarcinii este mai usoara daca ai o echipa demedici care cunosc problemele diabetului. Printre medicii tai ar trebui sa se afle:
  • Un specialist in diabet. Poate fi un endocrinolog specializat in tratamentul persoanelor cu diabet, inclusiv al femeilor insarcinate.
  • Un ob ... Citeste continuarea »
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 1308 | Data: 01.06.2009 | Rating: 5.0/1 | Comentarii (0)

Calendar
«  Aprilie 2024  »
DumLuMaMieJoVinSam
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Login form
:
Parola:

Categorii pe forum
Bebelyno in proiect
Ovulatie si fertilitate
Bebelyno e pe drum
9 luni in balon
Singura si insarcinata
Prenumele lui bebelyno
Cu burtica dar cocheta
Discutii intre burtici
In sfarsit acasa...
Alimentatia lui bebelyno
Diversificarea,marea incercare
Botez,mot,turta,aniversari
Sa ne cunoastem mai bine
Sa povestim la o cafea...
In bucatarie

Parerea ta >>
Cand incheiati alaptatul?
Raspunsuri: 75

Colaboratori

Parteneri
Portalul mamicilor fericite

Campanii



Arhiva articole

Cautare

Sarcina
Copyright © 2009 bebelyno.ucoz.com Toate drepturile rezervate
Powered by uCoz