Duminica
22.12.2024
08:47:41
Welcome Vizitator
RSS
 
bebelyno *ghidul mamicilor incepatoare*
Main Registration Login
»
Meniu

Categorii


Site recomandat




Preconceptia [3]
Sarcina [50]
Nasterea [4]
Nou-nascut [11]
Bebelus (0-12 luni) [6]
Sanatatea bebelusului [4]
Dezvoltarea bebelusului [3]
Somnul bebelusului [2]
Ingrijirea bebelusului [3]
Alaptarea bebelusului [4]
Diversificarea [1]
Retete pentru bebelyno [35]
Familie [0]

Sondaje
Ce parere aveti despre acest site?
Raspunsuri: 112

Statistici

Total online: 38
Vizitatori: 38
Membrii: 0


Promovare Gratuita - Top123 Votati-ne in directorul ClickLink
Cel mai cuprinzator director romanesc SEO Romania

Acasa » 2009 » Iunie » 1 » Saptamana 32
Saptamana 32
23:51:41
saptamana_32Burta este acum chiar mai jos de piept, uterul ocupand aproape toata cavitatea abdominala, uterul mamei a ajuns la aprox. 12 cm deasupra ombilicului. La 32 saptamani dimensiunile uterului in cazul sarcinilor gemelare sunt aceleasi ca la 40 saptamani in cazul celor singulare.Odata cu apropierea de nastere,sanii continua sa se schimbe:sanii sunt mai voluminosi si areolele mamare sunt mai inchise la culoare, astfel incat copilul are posibilitatea de a ii localiza cu usurinta.
Acum,greutatea corpului dumneavoastra, de asemenea, a crescut cu 9-10 kg, greutatea apasand pe picioare si pelvis: prin urmare, incearcati sa va odihniti cat mai mult posibil cu picioarele ridicate. Metabolismul a fost majorat cu 20%, astfel s-ar putea sa transpirati si sa simtiti ca va e cald, indiferent de conditiile meteorologice.
Respiratia este din ce in ce mai suparatoare, determinata de presiunea uterului asupra diafragmului si plamanilor. Pozitia sezand si somnul pe o parte pot fi de folos in ameliorarea ei.
Ati putea observa, de asemenea,senzatia arsura si amorteala la nivelul mainilor,adica simptomele sindromului de tunel carpian. Aceasta boala este cauzata de modificarile hormonale si edeme, care poate determina compresie a nervilor de la incheieturi, manifestandu-se prin amorteala, furnicatura si durere . Aceste simptome dispar dupa nastere.
Volumul de sange este cu 40% - 50% mai mare decat la inceputul sarcinii.Surplusul este util pentru transportul de oxigen si substante hranitoare catre copil, la eliminarea toxinelor venite dinspre el si, totodata, va constiui o rezerva utila pentru ceea ce vei pierde la nastere.
In acest moment, organismul continua procesul de pregatire pentru nastere. Este posibil sa observati de mai multe ori pe zi contractii  Braxton Hicks cu o durata de 30 de secunde. Aceste contractii vor deveni progresiv mai puternice spre sfarsitul sarcinii, totusi,nu pun deobicei probleme deoarece sunt nedureroase.
Cele mai frecvente simptome ale sarcinii pe care le resimt femeile in aceasta perioada sunt: greutatea in respiratie, durerile de spate, constipatia, lipsa de energie, crampele la picioare, insomnia, schimbarile de dispozitie, marirea sanilor, sangerarile gingivale, contractiile scurgerile vaginale, sangerarile nazale, vergeturile, urinarile frecvente, varicele, hemoroizii, arsurile si indigestiile.
Copilul acum masoara aproximativ 28 cm de la partea de sus a capului la sacru si fata de luna trecuta are o greutate mai mare cu aproape jumatate de kilogram, adica aproximativ 1,7 kg. in curs de pregatire pentru nastere, fatul continua dezvoltarea musculaturii si depunerea de grasime, pielea isi pierde transparenta si capata un aspect mai asemanator cu cea a unui nou-nascut. Un bebelus care se naste acum are sanse foarte mari de supravietuire, dar sub ingrijire medicala (va trebui incubat pentru ca nu are suficient tesut adipos/grasime care sa-i tina de cald). Fata a pierdut cea mai mare parte a ridurilor si capul poate fi acoperit cu par. Parul si unghiile continua sa-i creasca, in timp ce lanugo dispare de pe corpul bebelusului.
Scheletul este complet format, desi oasele sunt inca pliabile si moi pentru a ii fii mai usor in timpul nasterii. In cazul baietilor, testiculele ar trebui sa fie deja ajunse in scrot. In unele cazuri, chiar si ambele testicule pot sa nu fii coborat inca in scrot, decat dupa nastere.
Desi restul corpului este destul de bine format, plamanii continua sa se dezvolte. Ochii sunt deschisi si deja sunt capabili sa se concentreze pe o anumita imagine. De asemenea copilul poate clipi.
Creierul si sistemul nervos sunt bine dezvoltate si fatul incepe sa aiba sensibilitate la temperatura. Acum toate cele cinci simturi ii functioneaza (auz, vaz, miros, gust si simt tactil). El doarme aproximativ 90-95% dintr-o zi, la fel ca nou nascutii, acesta fiind un motiv pentru care miscarile lui sunt mai putine ca pana acum.
Copilul poate inca misca capul si face exercitii de respiratie, insa, in spatiul pe care il are la dispozitie si mai limitat, miscarile sunt mult mai rare si mai lente. in curand, probabil, copilul va fi in pozitie  cefalica(cu capul in jos) in curs de pregatire pentru nastere, desi in unele cazuri, schimbarea se produce numai in timpul nasterii.

Articol preluat integral de pe http://www.i-medic.roSanatate, boli, tratament, medicamente
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3165 | Autor: bebelyno | Rating: 5.0/1 |
Comentarii: 0

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Calendar
«  Iunie 2009  »
DumLuMaMieJoVinSam
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Login form

Categorii pe forum
Bebelyno in proiect
Ovulatie si fertilitate
Bebelyno e pe drum
9 luni in balon
Singura si insarcinata
Prenumele lui bebelyno
Cu burtica dar cocheta
Discutii intre burtici
In sfarsit acasa...
Alimentatia lui bebelyno
Diversificarea,marea incercare
Botez,mot,turta,aniversari
Sa ne cunoastem mai bine
Sa povestim la o cafea...
In bucatarie

Parerea ta >>
Cand incheiati alaptatul?
Raspunsuri: 75

Colaboratori

Parteneri
Portalul mamicilor fericite

Campanii



Arhiva articole

Cautare

Sarcina
Copyright © 2009 bebelyno.ucoz.com Toate drepturile rezervate
Powered by uCoz