Miercuri
24.04.2024
17:07:28
Welcome Vizitator
RSS
 
bebelyno *ghidul mamicilor incepatoare*
Main Registration Login
»
Meniu

Categorii


Site recomandat




Preconceptia [3]
Sarcina [50]
Nasterea [4]
Nou-nascut [11]
Bebelus (0-12 luni) [6]
Sanatatea bebelusului [4]
Dezvoltarea bebelusului [3]
Somnul bebelusului [2]
Ingrijirea bebelusului [3]
Alaptarea bebelusului [4]
Diversificarea [1]
Retete pentru bebelyno [35]
Familie [0]

Sondaje
Ce parere aveti despre acest site?
Raspunsuri: 112

Statistici

Total online: 2
Vizitatori: 2
Membrii: 0


Promovare Gratuita - Top123 Votati-ne in directorul ClickLink
Cel mai cuprinzator director romanesc SEO Romania

Acasa » 2009 » Iunie » 1 » Saptamana 40
Saptamana 40
21:51:49
saptamana_40Este posibil sa simtiti dureri in abdomenul inferior, mai ales atunci cand va ridicati sau tusiti,cauzate de relaxarea musculaturii si ligamentelor ce sustin uterul. In acest caz, practicati exercitii Kegel( pentru tonifierea musculaturii planseului pelvin) cat mai des posibil.
Odata cu angajarea copilului in micul bazin, s-ar putea sa simtiti dureri la nivelul feselor si picioarelor (aceste dureri apar datorita comprimarii filetelor nervoase din micul bazin de catre uter). Medicul ginecolog poate efectua un examen intern si observa daca colul uterin a inceput sa se dilate. Colul uterin ar trebui sa se inmoaie si se va deschide partial; contractiile Braxton Hicks devin mai puternice.
S-ar putea sa observati o pierderea dopului de  mucus  care sigileaza colul uterin pentru a proteja copilul de infectii. Dopul gelatinos sau filamentos poate fi alb, galben sau maro deschis cu pete de sange. In acest caz, contactati-va medicul ginecolog pentru o vizita.
Cele mai multe gravide se tem ca nu isi vor da seama daca a inceput travaliul. Nu au de ce sa se teama. Cu siguranta ca isi vor da seama. Semnele sunt usor de recunoscut. Se elimina dopul de mucus, se rup membranele si incep contractiile regulate.
La nastere, copilul cantareste, in medie, aproximativ 3400 de grame, dar ar putea fi mai slabut cantarind 2600g sau un copil de 4500g! Baietii au, de obicei, greutate si lungime mai mari decat fetitele, iar gemenii sunt mai mici. Acum are aproximativ 51 de cm lungime din cap pana-n picioare.
Micutul a dezvoltat un strat gros de grasime subcutanata, care ii da un aspect dolofan. Depozitele de grasime il vor ajuta sa isi regleze temperatura inafara uterului mamei. Pielea poate avea zone mai decolorate, zone de piele uscata sau zone rosiatice la nastere.
Pana acum toate oasele i s-au intarit cu exceptia oaselor capului, acestea urmand sa se intareasca progresiv dupa nastere, motivul acestei situatii fiind ca la nastere, capul copilului trebuie sa fie flexibil pentru a putea iesi. De altfel, din aceasta cauza, la copii nascuti pe cale normala, craniul, pentru cateva zile, va avea o forma usor conica.
Datorita hormonilor care trec prin placenta de la mama, organele genitale ale nou nascutilor, respectiv scrotul la baieti si labiile la fetite, pot fi marite. Pot aparea secretii din sanii bebelusilor, la ambele sexe. La fetite, pot aparea secretii vaginale rozalii. Nu este nimic anormal.
Toate organele copilului s-au dezvoltat complet si sunt gata sa functioneze. Plamanii inca produc cantitati mari de surfactant pentru a mentine deschise alveolele. Dupa ce se naste, copilul va continua sa creasca si sa acumuleze circa 220 de grame pe saptamana.
Articol preluat integral de pe http://www.i-medic.roSanatate, boli, tratament, medicamente
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 2960 | Autor: bebelyno | Rating: 5.0/1 |
Comentarii: 0

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Calendar
«  Iunie 2009  »
DumLuMaMieJoVinSam
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Login form
:
Parola:

Categorii pe forum
Bebelyno in proiect
Ovulatie si fertilitate
Bebelyno e pe drum
9 luni in balon
Singura si insarcinata
Prenumele lui bebelyno
Cu burtica dar cocheta
Discutii intre burtici
In sfarsit acasa...
Alimentatia lui bebelyno
Diversificarea,marea incercare
Botez,mot,turta,aniversari
Sa ne cunoastem mai bine
Sa povestim la o cafea...
In bucatarie

Parerea ta >>
Cand incheiati alaptatul?
Raspunsuri: 75

Colaboratori

Parteneri
Portalul mamicilor fericite

Campanii



Arhiva articole

Cautare

Sarcina
Copyright © 2009 bebelyno.ucoz.com Toate drepturile rezervate
Powered by uCoz