Joi
28.03.2024
22:55:59
Welcome Vizitator
RSS
 
bebelyno *ghidul mamicilor incepatoare*
Main Registration Login
»
Meniu

Categorii


Site recomandat




Preconceptia [3]
Sarcina [50]
Nasterea [4]
Nou-nascut [11]
Bebelus (0-12 luni) [6]
Sanatatea bebelusului [4]
Dezvoltarea bebelusului [3]
Somnul bebelusului [2]
Ingrijirea bebelusului [3]
Alaptarea bebelusului [4]
Diversificarea [1]
Retete pentru bebelyno [35]
Familie [0]

Sondaje
Ce parere aveti despre acest site?
Raspunsuri: 112

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Membrii: 0


Promovare Gratuita - Top123 Votati-ne in directorul ClickLink
Cel mai cuprinzator director romanesc SEO Romania

Acasa » 2009 » Iunie » 1 » Saptamana 31
Saptamana 31
23:53:54
saptamana_31Uterul mamei a ajuns la aprox. 11 cm deasupra ombilicului.Pe masura ce burta creste, este posibil sa simtiti dureri in piept, abdominale si la nivelul pelvisul; copilul creste in dimensiunii si ocupa intreg spatiul disponibil. Respirati cu dificultate,aveti sentimentul de plenitudine dupa masa sau nevoia de a urina frecvent, s-ar putea ajunge la impresia ca toate celelalte organe sunt impinse la o parte.
Toate acestea pot provoca un numar de inconveniente: arsurile stomacale (stomacul este comprimat de uter) sunt din ce in ce mai frecvente, in timp ce durerile de spate pot deveni o constanta neplacere. De asemenea, bazinul gravidei s-a latit, prin adaptarea ligamentelor la marimea uterului, permitandu-i fatului sa treaca mai usor prin el la nastere.Pentru ca se secreta un hormon numit relaxin, care relaxeaza pelvisul pentru cresterea mobilitatii ,pregatindu-l pentru nastere, este posibil sa aveti un mers ca "o rata".
Ca multe alte tesuturi din organismul tau, si cele de la nivelul articulatiei pumnului se pot umfla, lucru ce determina cresterea presiunii din canalul carpian, un canal osos de la nivelul pumnului. Nervii ce trec prin acest canal sunt comprimati, determinand amorteli, furnicaturi, senzatie de arsura sau durere surda.Simptomele sunt mai suparatoare in timpul noptii si pot fii o alta cauza a insomniilor, dar dispar dupa nastere.
Este posibil ca un lichid galbui cremos sa fie secretat de sani, este vorba de colostru care pare in timpul sarcinii si mai este secretat inca cateva zile dupa nasterea copilului. Oricum, chiar daca aveti aceasta secretie sau nu, nu este un motiv de ingrijorare.
In continuare, se produc acele contractii Braxton Hicks. Urmareste-le intensitatea si frecventa. Daca sunt maxim 4 pe ora si nu sunt dureroase, daca nu sunt insotite de sangerare, este in regula.
Hemoroizii sunt destul de des intalniti in timpul sarcinii, dar cel mai adesea ei apar in cel de-al treilea trimestru datorita presiunii dar si datorita eventualelor constipatii, insa de cele mai multe ori ei dispar dupa nastere.
Nu este surprinzator faptul ca in ultimele saptamani incepeti sa fiti nerabdatoare si anxioase mai ales, daca nu simtiti "instinctul matern". Aceasta este o stare de spirit naturala, astfel ca nu ar trebui sa va simtiti vinovata. Pentru multe femei, dezvoltarea unei veritabile legaturi cu copilul are loc numai la nastere, daca nu chiar dupa zile sau saptamani mai tarziu.
Copilul masoara circa 41 de cm de la cap pana-n picioare si cantareste aproape un kilogram si jumatate,aproximativ jumatate din greutatea unui copil nascut la termen. Cu toate acestea, de acum inainte pana la nastere dezvoltarea acestuia incepe sa incetineasca.
Irisul ochilor se contracta si dilata ca raspuns la lumina sau intuneric.Unii cercetatori susin ca expunerea fatului la o sursa de lumina, stimuleaza dezvoltarea vederii.
Pe masura ce micutul creste, are tot mai putin spatiu de miscare. Miscarile lui, insa, devin mai puternice. In perioadele active, ar trebui sa puteti numara cam 10 miscari in decurs de o ora.
Datorita cresterii rapide a creierului copilului, marimea capului i-a crescut in mod considerabil. Oasele craniului nu sunt lipite complet, ramanand asa pana la aproximativ 18 luni dupa nastere.
Sistemul imun este suficient de dezvoltat pentru a supravietuii inafara uterului.
La baieti, testiculele se deplaseaza din vecinatatea rinichilor spre scrot. La fete clitorisul este proeminent pentru ca nu este inca acoperit de labii  (aceste il vor acoperi in urmatoarele saptamani, dupa nastere).
Continua sa apara parul la nivelul capului si seamana mai mult cu un nou-nascut.La nivel subcutanat continua depunerea de depozite de grasime de culoare alba,astfel pielea nu mai este de culoare rosie, ci de culoare roz. Dezvoltarea aparatului respirator si tractului gastro-intestinal este aproape completa, cu toate ca ultimele saptamani de sarcina sunt importante pentru dezvoltarea plamanilor.

Articol preluat integral de pe http://www.i-medic.roSanatate, boli, tratament, medicamente
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3041 | Autor: bebelyno | Rating: 0.0/0 |
Comentarii: 0

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Calendar
«  Iunie 2009  »
DumLuMaMieJoVinSam
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Login form
:
Parola:

Categorii pe forum
Bebelyno in proiect
Ovulatie si fertilitate
Bebelyno e pe drum
9 luni in balon
Singura si insarcinata
Prenumele lui bebelyno
Cu burtica dar cocheta
Discutii intre burtici
In sfarsit acasa...
Alimentatia lui bebelyno
Diversificarea,marea incercare
Botez,mot,turta,aniversari
Sa ne cunoastem mai bine
Sa povestim la o cafea...
In bucatarie

Parerea ta >>
Cand incheiati alaptatul?
Raspunsuri: 75

Colaboratori

Parteneri
Portalul mamicilor fericite

Campanii



Arhiva articole

Cautare

Sarcina
Copyright © 2009 bebelyno.ucoz.com Toate drepturile rezervate
Powered by uCoz