Marti
19.03.2024
08:59:22
Welcome Vizitator
RSS
 
bebelyno *ghidul mamicilor incepatoare*
Main Registration Login
»
Meniu

Categorii


Site recomandat




Preconceptia [3]
Sarcina [50]
Nasterea [4]
Nou-nascut [11]
Bebelus (0-12 luni) [6]
Sanatatea bebelusului [4]
Dezvoltarea bebelusului [3]
Somnul bebelusului [2]
Ingrijirea bebelusului [3]
Alaptarea bebelusului [4]
Diversificarea [1]
Retete pentru bebelyno [35]
Familie [0]

Sondaje
Ce parere aveti despre acest site?
Raspunsuri: 112

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Membrii: 0


Promovare Gratuita - Top123 Votati-ne in directorul ClickLink
Cel mai cuprinzator director romanesc SEO Romania

Acasa » 2009 » Iunie » 21 » Visele bebelusilor
Visele bebelusilor
17:21:11
In primul an de viata bebelusii dorm foarte mult, iar in prima luna ei bat toate recordurile cu cele 16-17 ore de somn pe zi. Acest somn le este foarte necesar, deoarece le permite sa creasca si sa-si incheie maturizarea sistemului nervos.Diferite experiente au demonstrat ca somnul se desprinde in mai multe faze, insotite de semne caracteristice.Nou-nascutul se trezeste de obicei la intervale regulate pentru ca o mare parte a somnului sau este inca de tip activ - asa numita faza REM (Rapid Eye Movement), in care se produc visele si miscarile inconstiente. Aflat in aceasta faza, copilul scanceste sau se misca prin somn, iar la sfarsitul ei se poate sa se trezeasca pentru cateva clipe. Cu timpul, faza de somn normal devine din ce in ce mai lunga si faza REM se scurteaza, iar copilul va dormi mai linistit si perioade mai lungi fara pauza.

Cercetatorii presupun ca aceste faze de visare joaca un rol important in dezvoltarea sistemului nervos central, si mai ales a memoriei. Retraind in vis ziua care tocmai s-a incheiat, bebelusul o traduce in maniera sa. Astfel, el isi faureste propria identitate.

Bebelusul avea deja un comportament asemanator in uter, semn ca el visa inca inainte de a se naste. Cam din a douazecea saptamana de sarcina, simturile lui sunt deja formate- este capabil sa intrezareasca o lumina puternica apropiata de pantecul mamei, distinge vocea mamei si a celor aflati in apropierea ei, simte gustul. Asa ca fatul se poate juca in vis, recombinand datele pe care le detine deja.

De la zece luni copilul incepe sa viseze cu adevarat, pentru ca subconstientul incepe sa prelucreze in somn experientele din timpul zilei.Trebuie sa stim ca lucrurile care pentru noi par absolut normale pot produce o impresie foarte puternica asupra copilasului, caci entru el aproape totul e nou.De aceea rasul si plansul in somn, aparent fara motiv, sint urmari normale ale unei zile (prea) incarcate.Incercati sa-i creati o ambianta linstita si relaxata inainte de a-l duce la culcare.

Desi este "un mare visator", copilasul nu este capabil sa-si povesteasca visele inainte de 4 ani. Doar in momentul acesta eli incepe sa povesteasca. Dar modul in care copilasii isi povestesc visele nu are nimic de a face cu visele noastre. Ele sunt sumare si putin elaborate. Cel mai adesea este vorba despre animale, dar continutul nu este nici prea complex, nici prea variat. Se pare ca sunt constituite din imagini statice. In plus, copiii nu joaca primul rol: ei sunt putin implicati emotional si fizic in visele lor si raman mai mult spectatori decat actori. Pana la varsta de 7 ani, visele de copil raman, astfel, foarte diferite de cele ale adultului.

Categorie: Somnul bebelusului | Vizualizari: 2912 | Autor: bebelyno | Rating: 5.0/3 |
Comentarii: 0

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Calendar
«  Iunie 2009  »
DumLuMaMieJoVinSam
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Login form
:
Parola:

Categorii pe forum
Bebelyno in proiect
Ovulatie si fertilitate
Bebelyno e pe drum
9 luni in balon
Singura si insarcinata
Prenumele lui bebelyno
Cu burtica dar cocheta
Discutii intre burtici
In sfarsit acasa...
Alimentatia lui bebelyno
Diversificarea,marea incercare
Botez,mot,turta,aniversari
Sa ne cunoastem mai bine
Sa povestim la o cafea...
In bucatarie

Parerea ta >>
Cand incheiati alaptatul?
Raspunsuri: 75

Colaboratori

Parteneri
Portalul mamicilor fericite

Campanii



Arhiva articole

Cautare

Sarcina
Copyright © 2009 bebelyno.ucoz.com Toate drepturile rezervate
Powered by uCoz