Vineri
29.03.2024
18:20:55
Welcome Vizitator
RSS
 
bebelyno *ghidul mamicilor incepatoare*
Main Registration Login
»
Meniu

Categorii


Site recomandat




Preconceptia [3]
Sarcina [50]
Nasterea [4]
Nou-nascut [11]
Bebelus (0-12 luni) [6]
Sanatatea bebelusului [4]
Dezvoltarea bebelusului [3]
Somnul bebelusului [2]
Ingrijirea bebelusului [3]
Alaptarea bebelusului [4]
Diversificarea [1]
Retete pentru bebelyno [35]
Familie [0]

Sondaje
Ce parere aveti despre acest site?
Raspunsuri: 112

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Membrii: 0


Promovare Gratuita - Top123 Votati-ne in directorul ClickLink
Cel mai cuprinzator director romanesc SEO Romania

Acasa » 2009 » Mai » 31 » Testul Papanicolau la gravide
Testul Papanicolau la gravide
02:26:10

Unul dintre răspunsurile importante pe care este necesar să le ştie femeile înainte de a rămâne însărcinate este starea de sănătate a colului uterin. Femeilor care au o viaţă sexuală activă li se recomandă să îşi facă acest test măcar o dată pe an. Testul Papanicolau este o necesitate mai ales pentru cele care şi-au început viaţa sexuală foarte devreme şi care au avut mai mulţi parteneri. Dacă evidenţa necesităţii acestui test nu este atât de mare înainte de sarcină, după ce a aflat că are în pântece o viaţă, femeia trăieşte această responsabilitate de două ori. Vestea bună este că şi în timpul sarcinei, gravida poate să fie supusă acestui test, chiar dacă pe ultima sută de metri…

Cum se realizează?

Testul Papanicolau este un examen citologic care investighează alteraţii ale celulelor la nivelul cervixului. Este un test de monitorizare (obligatoriu o dată la trei ani) având ca funcţie principală identificarea rapidă şi precoce a tumorilor de col uterin. Poate da informaţii şi sub aspectul echilibrului hormonal al femeii precum şi identificarea prezenţei de infecţii bacteriene, virale sau micotice. Se prelevează o mica cantitate de celule (de obicei cu ajutorul unei spatule) care urmează a

gravida-papanicolau.jpg

fi examinate la microscop. În acest mod, primele semne ale cancerului pot fi tratate din timp cu medicamente sau prin intervenţie chirurgicală (cu bisturiul sau prin cauterizare). Înainte de efectuarea testului e indicată o perioadă de repaus sexual de 48 de ore, de asemenea perioada ideală pentru recoltare ar fi ziua a 14-a a ciclului (sau cel puţin 5 zile după sau înainte de menstră).

Comportamente favorizante cancerului de col uterin

Majoritatea modificărilor celulare cervicale sunt rezultatul comportamentelor sexuale cu risc crescut, ale pacientei sau ale partenerului său sexual, avute în prezent sau cândva, posibil chiar şi cu mulţi ani în urmă. Aceste comportamente cresc riscul de infecţii şi de a face o boală cu transmitere sexuala (BTS). La femeile care au o relaţie monogamă (cu un singur partener sexual), un rezultat anormal la testul Papanicolau datorat virusului HPV nu indică neapărat un comportament cu risc crescut în prezent. De vreme ce virusul HPV rămâne în celulele corpului timp de mulţi ani, modificările celulelor cervicale pot fi consecinţa unei infecţii cu HPV dobândită cu câţiva ani înainte. Cele mai frecvente comportamentele sexuale cu risc crescut de a contacta virusul HPV sunt: începerea vietii sexuale la o vârstă mică, contactul sexual neprotejat, trei sau mai mulţi parteneri sexuali de-a lungul vieţii, contact sexual cu cineva care a avut multipli parteneri sexuali.

Recomandări
gravida.jpgLimită de vârstă nu există pentru efectuarea acestei investigaţii. Toate femeile care au viaţă sexuală, naşteri, întreruperi de sarcină sau cărora li s-a depistat o mică leziune de col necesită supraveghere. Papanicolau este cel mai simplu test de depistare a cancerului de col uterin. Testul este minim ca amploare, simplu ca recoltare, ieftin şi nedureros, cu o eficienţă de aproape 100%, iar utilitatea este de necontestat.
Rata mortalităţii de cancer de col în România este de 6 ori mai mare decât media ţărilor UE şi de 2-2,7 ori mai mare decât în celelalte ţări din Europa Centrala şi de Est. Femeile care nu îşi fac acest test îl refuză, în general din lipsă de informare, dar şi din cauza mentalităţii încă destul de schimbat în România. Teama de doctori, de saloane este una care nu contribuie deloc la starea noastră de sănătate. Din nefericire, bolile la care se expun femeile uneori în mod inconştient sunt depistate prea târziu. Modul de viaţă modern pe care îl adoptă partenerii sexuali influenţează şi starea de sănătate a viitorului bebeluş, născut sau nu în cadrul unei familii. Cert este că mamele actuale nu pot aduce pe lume copii cu sentimentul siguranţei şi optimismul cu care o făceau predecesoarele noastre de acum câteva generaţii. Avantajul pe care îl avem, faţă de mamele de odinioară se numeşte medicină. Să nu ezităm în a-l folosi!

Categorie: Sarcina | Vizualizari: 1531 | Autor: bebelyno | Rating: 5.0/1 |
Comentarii: 0

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Calendar
«  Mai 2009  »
DumLuMaMieJoVinSam
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Login form
:
Parola:

Categorii pe forum
Bebelyno in proiect
Ovulatie si fertilitate
Bebelyno e pe drum
9 luni in balon
Singura si insarcinata
Prenumele lui bebelyno
Cu burtica dar cocheta
Discutii intre burtici
In sfarsit acasa...
Alimentatia lui bebelyno
Diversificarea,marea incercare
Botez,mot,turta,aniversari
Sa ne cunoastem mai bine
Sa povestim la o cafea...
In bucatarie

Parerea ta >>
Cand incheiati alaptatul?
Raspunsuri: 75

Colaboratori

Parteneri
Portalul mamicilor fericite

Campanii



Arhiva articole

Cautare

Sarcina
Copyright © 2009 bebelyno.ucoz.com Toate drepturile rezervate
Powered by uCoz