Sambata
21.12.2024
20:47:05
Welcome Vizitator
RSS
 
bebelyno *ghidul mamicilor incepatoare*
Main Registration Login
»
Meniu

Categorii


Site recomandat




Preconceptia [3]
Sarcina [50]
Nasterea [4]
Nou-nascut [11]
Bebelus (0-12 luni) [6]
Sanatatea bebelusului [4]
Dezvoltarea bebelusului [3]
Somnul bebelusului [2]
Ingrijirea bebelusului [3]
Alaptarea bebelusului [4]
Diversificarea [1]
Retete pentru bebelyno [35]
Familie [0]

Sondaje
Ce parere aveti despre acest site?
Raspunsuri: 112

Statistici

Total online: 12
Vizitatori: 12
Membrii: 0


Promovare Gratuita - Top123 Votati-ne in directorul ClickLink
Cel mai cuprinzator director romanesc SEO Romania

Acasa » 2009 » Mai » 26 » Semne si simptome ale declansarii nasterii
Semne si simptome ale declansarii nasterii
15:32:40
Debutul travaliuluiDupă luni de disconfort si epuizare momentul mult asteptat se apropie cu pasi repezi si nu peste mult timp iti vei strange in sfarsit odorul la piept.Nu trebuie,insa sa va lasati pacalite de falsele simptome ale declansarii travaliului si,tocmai de aceea va prezentam in continuare cateva semne care apar inaintea venirii pe lume a bebelusului.

Coborarea copilului - Capul copilului iti va apasa si mai mult pe vezica astfel ca vei face mult mai dese excursii la baie ca anterior. La un anumit moment dat pe parcursul ultimei luni vei observa ca copilasul tau s-a mutat mai jos, astfel ca fundul uterului a coborat si el mai jos. La unele femei aceasta coborare se face mult mai devreme, chair de la inceputul lunii, dar in general acest fenomen apare cu una sau doua saptamani inainte de nastere. Cel mai frecvent vei simti ca dintr-odata poti sa respiri mult mai usor, acest fapt datorandu-se coborarii fundului uterin, astfel ca plamanii pot sa extinda mult mai lejer si mai eficace. Totusi vei simti o presiune mai marcanta la nivelul pelvisului.

Urinare mai frecventa - Coborarea capului copilasului iti va apasa si mai mult pe vezica astfel ca vei face mult mai dese excursii la baie ca anterior.

Dureri de spate - Se datoreaza intinderii ligamentelor aflate la nivelul bazinului osos si datorita inmuierii articulatiilor centurii pelviene: articulatia dintre cele doua oase pubiene se inmoaie astfel ca simfiza pubiana se poate largi favorizand trecerea mai usoara a copilului prin bazin. De asemenea articulatia sacro-lombara si cele sacroiliace se relaxeaza si ele si permit balansarea inspre posterior a sacrului si a coccisului (fenomen denumit nutatie) marind astfel diametrele canalului de nastere.

Scurgeri vaginale mai abundente - Vei observa ca petele de pe chilot sunt din ce in ce mai mari si mai rozacee uneori. Este un fenomen normal care pregateste mucoasa vaginala pentru procesul nasterii, lubrefierea mucoasei fecilitand trecerea capului copilului prin vagin.

Contractii Braxton-Hicks mai dese - Aceste contractii cu care deja esti obisnuita din ultimele luni de sarcina pot deveni mai dese, mai intense si chiar mai dureroase, creand uneori senzatia ca travaliul s-a declansat.

Pierderea dopului gelatinos - Odata cu coborarea capului copilului, si cu dilatarea in consecinta a cervixului, la un anumit moment dat dopul de mucus care sigila canalul cervical se desprinde astfel ca poti simti acest fenomen ca pe o scurgere mai mult sau mai putin gelatinoasa insotita sau nu de pierdere de sange. Aceasta sangerare poate fi datorata ruperii unor mici vase de sange de la nivelul colului care incepe sa se dilate. Pierderea dopului poate sa aiba loc oricand, de la cateva ore pana la cateva zile sau chiar saptamani inainte de declansarea nasterii. Atentie, daca scurgerea este de o culoare rosie aprinsa, probabilitatea ca aceasta sa fie un semn ca ceva este in neregula (in special cu placenta) este foarte mare, asa ca trebuie sa-ti anunti imediat obstetricianul.

Ruperea membranelor - Cam la 10% din femei se rup membranele fara ca ele sa aiba absolut nici o contractie (deci inainte de debutul clasic al travaliului). Uneori aceasta rupere este neechivoca, cantitatea de lichid amniotic fiind copioasa, alteori este necesar a se face diferentiere intre lichidul clar scurs si urina, dopul gelatinos mai abundent si mai fluid, sau chiar cu o secretie vainala mai abundenta. Unele femei pot sa remarce o intensificare a scurgerii lichidiene in momentele cand stau culcate mai degraba decat atunci cand stau in picioare, si asta se datoreaza faptului ca zona de fisura a membranelor este sigilata de capul copilului cand gravida este in ortostatism. Lichidul scurs trebuie sa fie clar si usor opalescent, cu un miros usor dulceag (care poate diferentia lichidul amniotic de urina). Daca ti se rupe apa (sau ai impresia ca s-a rupt) pune vata pentru absorbtie si in nici un caz nu folosi tampoane intravaginale, este bine a nu mai face nici un fel de baie, clisma (pentru a goli rectul inainte de nastere), sau a avea relatii sexuale. De obicei in maxim 12 ore incep sa apara si contractiile. Dupa 24 de ore riscul de infectie creste vertiginos. Anunta-ti doctorul cand ai impresia ca apa s-a rupt si mai ales cand observi un miros neplacut sau un aspect al lichidului care numai clar nu este.

Categorie: Nasterea | Vizualizari: 21251 | Autor: bebelyno | Rating: 4.3/3 |
Comentarii: 0

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Calendar
«  Mai 2009  »
DumLuMaMieJoVinSam
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Login form

Categorii pe forum
Bebelyno in proiect
Ovulatie si fertilitate
Bebelyno e pe drum
9 luni in balon
Singura si insarcinata
Prenumele lui bebelyno
Cu burtica dar cocheta
Discutii intre burtici
In sfarsit acasa...
Alimentatia lui bebelyno
Diversificarea,marea incercare
Botez,mot,turta,aniversari
Sa ne cunoastem mai bine
Sa povestim la o cafea...
In bucatarie

Parerea ta >>
Cand incheiati alaptatul?
Raspunsuri: 75

Colaboratori

Parteneri
Portalul mamicilor fericite

Campanii



Arhiva articole

Cautare

Sarcina
Copyright © 2009 bebelyno.ucoz.com Toate drepturile rezervate
Powered by uCoz