Acasa » 2009»Mai»25 » Alimente interzise si contraindicate in timpul sarcinii
Alimente interzise si contraindicate in timpul sarcinii
16:04:38
Deşi nu sunt alimente,in primul rand vreau sa pun accentul pe doua produse despre care ar fi bine sa uitati in totalitate pe intreaga perioada de sarcina si mai apoi in timpul alaptarii.Acestea sunt tutunul si alcoolul,insa pe larg despre ele voi vorbi intr-un alt articol.
Ar trebui să evitaţi alimentele considerate ca fiind un factor de risc
pentru posibilitatea de infecţie, deoarece imunitatea femeilor
gravide este mult mai slaba,organismul se apara mai greu iar riscul de imbolnavire este mai mare.
Prin urmare, ar trebui să fie evitate :
toate brânzeturi făcute cu lapte crud, deoarece aceasta poate transmite listerioza;
legume, care iau contact cu solul sau nu sunt spălate foarte bine,pentru că ele pot transmite anumiti paraziţi sau germeni,
apa potabila de la diferite surse sau care nu este imbuteliata,de aceea cea mai recomandata este apa plata;
carnea si pestele crude sau semipreparate si foarte sarate ;
ouale crude sau negatite corespunzator;
peste oceanic (peste-spada, rechin, calcan, hering, ton) pot fi contaminati cu mercur, din cauza poluarii si poate crea probleme neurologice fatului;
ficatul.mai mult de o portie pe saptamana deoarece este foarte bogat in vitamina A, iar excesul, mai ales in primul trimestru de sarcina poate determina malformatii ale fatului;
maioneza,pentru ca exista riscul de imbolnavire cu salmonela;
sare,pentru ca iti suprasoliciteaza rinichii si accentueaza retentia de lichide;
dulciurile concentrate sunt recomandate a fi consumate cu moderatie pentru ca acestea cresc riscul de diabet gestational;
cofeina (cafeaua,ceaiul verde sai negru si alte produse ce contin cofeina, consummate in
primele luni de sarcina pot creste riscul de avort spontan iar in ultimele luni de sarcina, pot determina nasterea premature a fatului);
alunele trebuiesc consumate cu prudenta deoarece exista posibilitatea ca viitorul bebelus sa prezinte alergie la alune.