Vineri
29.03.2024
08:38:09
Welcome Vizitator
RSS
 
bebelyno *ghidul mamicilor incepatoare*
Main Registration Login
»
Meniu

Categorii


Site recomandat




Preconceptia [3]
Sarcina [50]
Nasterea [4]
Nou-nascut [11]
Bebelus (0-12 luni) [6]
Sanatatea bebelusului [4]
Dezvoltarea bebelusului [3]
Somnul bebelusului [2]
Ingrijirea bebelusului [3]
Alaptarea bebelusului [4]
Diversificarea [1]
Retete pentru bebelyno [35]
Familie [0]

Sondaje
Ce parere aveti despre acest site?
Raspunsuri: 112

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Membrii: 0


Promovare Gratuita - Top123 Votati-ne in directorul ClickLink
Cel mai cuprinzator director romanesc SEO Romania

Acasa » 2009 » Mai » 19 » Planificarea sarcinii
Planificarea sarcinii
03:02:22
Dacă intenţionaţi să rămâneţi gravidă, urmaţi anumiţi paşi ce pot contribui la reducerea riscurilor pentru Dvs. si viitorul bebelus. O stare bună de sănătate înainte de a decide să ramaneti gravidă este aproape la fel de importantă ca şi menţinerea unui organism sănătos în timpul sarcinii.

Primele săptămâni sunt de o importanţă crucială pentru dezvoltarea unui copil. Cu toate acestea, multe femei nu realizeaza ca sunt gravide până dupa câteva săptămâni de la concepţie.

Una dintre cele mai importante etape în pregătirea unei sarcini sanatoase este de a efectua o pre-examinare  a sarcinii care urmează a fi efectuată de către medicul dumneavoastră. Acesta va evalua starea generală de sănătate a femeii şi identificarea factorilor de risc potenţial, care pot complica sarcina. Femeile cu afecţiuni medicale, cum ar fi diabetul sau de bolile de inimă, care se pot agrava in timpul sarcinii, pot primi sfaturi si tratament. Pregatirea in prealabil a sarcinii poate ajuta la atingerea unei stari de sănătate mai bune nainte de a rămâne gravidă.

O examinare a pre-concepţiei poate include unele sau toate dintre următoarele teste:

      Antecedentele medicale ale familiei - o evaluare a istoricului medical al mamei şi tatalui pentru a stabili dacă un membru al familiei a suferit de vreo condiţie medicală, cum ar fi hipertensiunea arterială, diabet zaharat sau retard mental.

      Testul genetic - evaluarea oricarei posibile tulburari genetice, deoarece multe din aceste tulburări pot fi moştenite ca,de exemplu ,boala Tay-Sachs care este o afectiune genetica (boala lizozomala) grava, fatala, deoarece prezinta anomalii grave ale sistemului nervos central, des intalnita in randul populatiei de evrei Ashkenazi, canadienilor sau irlandezilor. Unele tulburările genetice poate fi detecte prin analize de sânge îefectuate nainte de a ramane insarcinata.

      Antecedentele medicale personale - o evaluare a istoricului personal al femei ca,se exemplu:

           * tulburări medicale care necesită o atenţie deosebită în timpul sarcinii, cum ar fi epilepsia, diabetul zaharat, hipertensiunea arterială, anemie, sau alergii

            * intervenţii chirurgicale anterioare

            * sarcini anterioare, luând în considerare suma, durata (timpul sarcinii), complicaţii anterioare, pierderi de sarcină

      Vaccinarea - indeosebi impotriva rubeolei care poate provoca avort spontan sau defecte congenitale la fat. Dacă nu sunteti imunizata împotriva acestei boli, puteţi administra vaccinul cu cel puţin trei luni înainte de concepţie.

      Testarea de infecţii - pentru a stabili dacă femeia suferă de infecţii cu transmitere sexuală, ale tractului urinar sau altele care ar putea dăuna fătului şi mamei.


Cum putem reduce riscurile legate de sarcina si nasterea cu probleme ?

Printre alte măsuri, care pot ajuta la reducerea riscului de complicaţii şi a pregăti  femeia pentru o sarcină şi naştere sănătoase,sunt incluse :

      Renunţarea la fumat
       Dacă sunteţi fumătoare,renuntati acum ! Cercetarile au arătat că, copiii ale căror mame sunt fumătoare au tendinţa să cântărească mai puţin la naştere. Mai mult decât atât, expunerea la fumatul pasiv poate dăuna fătului.

      Regim alimentar adecvat
       Urmeze un regim alimentar echilibrat, înainte şi în timpul sarcinii nu este numai bun de sănătate a mamei, dar este esenţială pentru nutriţie a fătului.

      Greutate adecvate şi sportul
       Este important ca femeia să faca regulat sport şi să menţină o greutate corespunzătoare, înainte şi în timpul sarcinii. Femeilor care sunt supraponderale le pot apărea anumite probleme medicale, cum ar fi hipertensiunea arterială şi diabetul zaharat. În schimb, femeile care sunt sub greutatea normală poate avea copii cu greutate lscazuta la nastere.

      Examen medical
       Verificaţi orice medicale, cum ar fi diabetul zaharat sau hipertensiunea arterială.

      Prevenirea malformaţiilor congenitale
       Consuma 400 micrograme (0,4 mg) de acid folic pe zi, un nutrient prezent  în unele legume cu frunze, nuci, fasole,citrice,cereale pentru micul dejun, iar unele suplimente de  acid folic pot ajuta la reducerea riscului de malformaţii congenitale la creier şi măduva spinării (numite defecte de tub neural).

     Evitaţi consumul de alcool şi droguri în timpul sarcinii. De asemenea, aveţi grijă să informati medicul despre orice medicamente (de prescripţie medicala sau nu) pe care le luaţi, pentru că unele sau toate pot avea efecte adverse asupra dezvoltării fetale.

      Expunerea la substante nocive
       Femeile însărcinate trebuie să evite expunerea la substanţe toxice şi chimice (de exemplu, plumb şi pesticide) şi radiaţii (de exemplu, raze-X). Expunerea la un nivel ridicat de anumite tipuri de radiaţii şi de anumite produse chimice toxice  poate afecta dezvoltarea fătului.

     Controlul de infectare
       Femeile însărcinate trebuie să evite mâncarurile preparate cu carne,peste sau ouă crude. Ele trebuie, de asemenea, să evite orice contact cu oile şi pisicile, care ar putea contine parazit numit toxoplasma gondii care cauzează toxoplasmoza. Alte surse de infecţie pot fi insectele (de exemplu, muşte,tantari), care au fost în contact cu cat fecale şi, prin urmare,este foarte bine sa fie evitate în timpul sarcinii. Toxoplasmoza poate provoca o boală gravă sau moartea fătului. Femeile gravide pot reduce riscul de infecţie, evitând toate potenţialele surse de infecţie. Printr-un test de sânge făcut înainte de sarcină sau în timpul acesteia, se poate stabili dacă o femeie a fost expusa la parazitul toxoplasma gondii.

      Consumul zilnic de vitamine
       Incepeti sa luati zilnic vitamine prenatale,prescrise de medicul ginecolog pentru a vă asigura că  organismul Dvs. va avea toti nutrientii si toate vitaminele necesare pentru a dezvolta un copil sanatos.

      Detectarea violentei casnice
       Femeile care sunt abuzate înainte de sarcină poate fi în pericol si în timpul sarcinii. Medicul dumneavoastră vă poate ajuta să găsiţi resurselor comunitare, sociale şi juridice pentru a face faţă violenţei.
Categorie: Preconceptia | Vizualizari: 2341 | Autor: bebelyno | Rating: 0.0/0 |
Comentarii: 0

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Calendar
«  Mai 2009  »
DumLuMaMieJoVinSam
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Login form
:
Parola:

Categorii pe forum
Bebelyno in proiect
Ovulatie si fertilitate
Bebelyno e pe drum
9 luni in balon
Singura si insarcinata
Prenumele lui bebelyno
Cu burtica dar cocheta
Discutii intre burtici
In sfarsit acasa...
Alimentatia lui bebelyno
Diversificarea,marea incercare
Botez,mot,turta,aniversari
Sa ne cunoastem mai bine
Sa povestim la o cafea...
In bucatarie

Parerea ta >>
Cand incheiati alaptatul?
Raspunsuri: 75

Colaboratori

Parteneri
Portalul mamicilor fericite

Campanii



Arhiva articole

Cautare

Sarcina
Copyright © 2009 bebelyno.ucoz.com Toate drepturile rezervate
Powered by uCoz