Joi
28.03.2024
22:38:08
Welcome Vizitator
RSS
 
bebelyno *ghidul mamicilor incepatoare*
Main Registration Login
»
Meniu

Categorii


Site recomandat




Preconceptia [3]
Sarcina [50]
Nasterea [4]
Nou-nascut [11]
Bebelus (0-12 luni) [6]
Sanatatea bebelusului [4]
Dezvoltarea bebelusului [3]
Somnul bebelusului [2]
Ingrijirea bebelusului [3]
Alaptarea bebelusului [4]
Diversificarea [1]
Retete pentru bebelyno [35]
Familie [0]

Sondaje
Ce parere aveti despre acest site?
Raspunsuri: 112

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Membrii: 0


Promovare Gratuita - Top123 Votati-ne in directorul ClickLink
Cel mai cuprinzator director romanesc SEO Romania

Acasa » 2009 » Mai » 13 » Diareea la bebelusi
Diareea la bebelusi
02:23:03
diareea la bebelusiDiareea este cauza decesului a 3 milioane de copii anual (in intreaga lume).l Uneori fecalele sunt atat de lichide incat sunt confundate cu urina. NB: copin alaptati la san au in mod normal scaune lichide, si uneori laptele de ca poate provoca aparitia de scaune lichide de culoare verzuie, care insa nu au semnificatie patologica. Diareea poate fi primul semn al unei infectii urinare sau al oricarei boli septice.
Gastroenterita. Aceasta este o infectie a intestinului subtire care provoaca diaree (insotita sau nu de vomismente). Pericolul cel mai mare este deshidratarea si dezechilibrul electrolitic (p.292). Infectia cu un rotavirus este cel mai adesea la originea gastroenteritei, dar aceasta poate fi provocata si de alte virusuri, cum sunt astrovirusul, calcivirusul si agentul Norwalk.
Tratament. a–sin cazul in care s-a produs deshidratare, indicatiile de la p.292. Copilul trebuie cantarit (pentru a monitoriza evolutia si a elua gradul deshidratarii, in cazul in care dispunem de informatiile oferite de o cantarire recenta). Se opreste alaptarea cu biberonul precum si alimentarea cu solide (dar se continua alaptarea la san), si se incepe o dieta de rehidratare pe cale orala cu un amestec de tip Rehidrati. Laptele se poate reintroduce dupa 24 de ore (fara sa fie necesar ca aceasta sa se faca in mod progresiv), sau chiar mai repede daca sugarul si-a revenit si da semne de foame. intreruperea prelungita a alimentarii intarzie vindecarea, iar folosirea unei alimentatii normale, in timpul cel mai scurt, este lipsita de riscuri, chiar pentru sugarii mici.2 in cazul in care sugarul este alaptat la san si simptomele nu sunt grave se poate continua alaptarea (pentru a se asigura transferul de anticorpi, ca si pentru a mentine secretia de lapte - p.204).
Complicatii. Acestea pot fi deshidratarea si malnutritia. Rareori, dupa un episod de diaree si vomismente, se instaleaza o intoleranta temporara la zaharuri, manifestata cu scaune apoase explozive, care se trata prin eliminarea din alimentatie a lactozei.
Examene de laborator. Se examina scaunul pentru agenti patogeni, inclusiv oua, chisturi si paraziti.
Prevenirea gastroenteritei se face prin mentinerea unei igiene bune, asigurarea apei de buna calitate si a unei alimentatii adecte, educatia mamei si controlul infestarii cu muste.
Cauzele secretorii ale diareei. Acestea pot fi infectiile bacteriene (Campilobacter, stafilococ, E.coli, si, in cazul in care conditiile sanitare sunt proaste, Salmonella, Shigella si Vibrio cholerae), giardiaza, infectiile cu rotavirusuri, amibiaza, infestarea cu criptosporidium, sau boala infla-matorie a intestinului.
Diareea copilului mic care a inceput sa mearga, mai este cunoscuta si sub numele de \"diareea de morcovi si mazare\" si este de fapt un tranzit alimentar rapid. Afectiunea dispare cu timpul.
Alte cauze: alergia (boala celiaca, alergia la dizaharide, intoleranta la galactoza, glucoza sau lactoza - aceste substante reductoare pot fi puse in evidenta prin amestecul a 5 picaturi din scaunul lichid cu 10 picaturi de apa, determinarea efectuandu-se cu o leta de Clinitesti); utilizarea de antibiotice, deficitul de cupru, magneziu sau deficite vitaminice, boala Kwashiorkor.
Cauzele diareei sanguinolente pot fi: infectia cu Campilobacter, enterocolita necrozanta (la nou-nascut), intususceptia intestinala (la cei mai mici de 4 ani), colita pseudomembranoasa, boala inflamatorie a intestinului - rara, chiar la copii mai mari de rsta.

sursa
Categorie: Sanatatea bebelusului | Vizualizari: 3964 | Autor: bebelyno | Rating: 5.0/2 |
Comentarii: 0

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Calendar
«  Mai 2009  »
DumLuMaMieJoVinSam
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Login form
:
Parola:

Categorii pe forum
Bebelyno in proiect
Ovulatie si fertilitate
Bebelyno e pe drum
9 luni in balon
Singura si insarcinata
Prenumele lui bebelyno
Cu burtica dar cocheta
Discutii intre burtici
In sfarsit acasa...
Alimentatia lui bebelyno
Diversificarea,marea incercare
Botez,mot,turta,aniversari
Sa ne cunoastem mai bine
Sa povestim la o cafea...
In bucatarie

Parerea ta >>
Cand incheiati alaptatul?
Raspunsuri: 75

Colaboratori

Parteneri
Portalul mamicilor fericite

Campanii



Arhiva articole

Cautare

Sarcina
Copyright © 2009 bebelyno.ucoz.com Toate drepturile rezervate
Powered by uCoz