Ingrediente:
-
500 ml apa
250 g zarzavat (dovlecei, morcov, patrunjel,rosii, ardei gras, frunze de patrunjel,spanac) - doua lingurite de faina. supa crema ;)
o jumatate de galbenus de ou, o lingurita de unt - verdeata
- sare
- 100 ml lapte
Mod de preparare:
Legumele, spalate, curatate si taiate bucati se fierb foarte bine. Dupa
ce au fiert, se strecoara apa iar zarzavatul se paseaza de cateva ori
printr-o sita deasa.
Piureul obtinut din zarzavat se aseaza in supa strecurata si se pune din nou la fiert.
Intre timp se pregateste un sos din 5 g unt, 5 g faina si 100 ml lapte.
Se topeste untul, apoi se adauga faina si se amesteca. NU se lasa pana
rumeneste si se stinge cu laptele.
Se lasa sa fiarba inca vreo 10 minute la foc slab. Peste acest sos se
toarna supa si se lasa in continuare la fiert intre 5 si 10 minute. Se
bate constant pentru a nu se prinde de vas. Dupa ce a fiert destul se
adauga verdeata tocata foarte marunt.
Pentru sugari intre 6 si 9-10 luni putem adauga chiar un galbenus de ou
fiert (sau jumatate), pasat cu putin lapte si bine amestecat in supa.
La sugarii peste 10-11 luni jumatatea de galbenus poate fi adaugata
chiar cruda, amestecata in apa si apoi in supa fierbinte foarte bine.
Poti adauga la final o lingurita de zeama de lamaie sau suc de rosii. Pentru vitamine.
|