Ingrediente:
- 250 g de dovlecei,
- 100 g morcovi,
- 50 g pastarnac, o ceapa,
- 2 lingurite
de unt sau ulei,
- o lingurita de orez,
- 2 pahare si jumatate de apa,
- 2
linguri de smantana, patrunjel.
Mod de preparare:
Pui la fiert zarzavatul taiat marunt in apa plata. Cand este bine
fiert, strecori supa. Cureti dovleceii si-i tai felii nu prea subtiri,
ca sa nu se sfarame, apoi ii pui in supa care clocoteste, odata cu
orezul spalat, dupa care mai lasi sa fiarba 15-20 de minute.Topesti untul intr-o tigaie, fara sa se incinga, si-l amesteci cu
cateva linguri cu supa. Acest sos se rastoarna in supa care clocoteste
si se mai lasa la fiert inca 15 minute. La sfarsit, adaugi smantana si
patrunjelul verde tocat.
|