Joi
25.04.2024
20:54:42
Welcome Vizitator
RSS
 
bebelyno *ghidul mamicilor incepatoare*
Main Registration Login
»
Meniu

Categorii


Site recomandat




Preconceptia [3]
Sarcina [50]
Nasterea [4]
Nou-nascut [11]
Bebelus (0-12 luni) [6]
Sanatatea bebelusului [4]
Dezvoltarea bebelusului [3]
Somnul bebelusului [2]
Ingrijirea bebelusului [3]
Alaptarea bebelusului [4]
Diversificarea [1]
Retete pentru bebelyno [35]
Familie [0]

Sondaje
Ce parere aveti despre acest site?
Raspunsuri: 112

Statistici

Total online: 11
Vizitatori: 11
Membrii: 0


Promovare Gratuita - Top123 Votati-ne in directorul ClickLink
Cel mai cuprinzator director romanesc SEO Romania

Acasa » 2009 » Iunie » 2 » Saptamana 11
Saptamana 11
00:29:09

saptamana_11In aceasta a 11 a saptamana de sarcina incep sa apara si schimbarile vizibile in ceea ce priveste corpul dumneavoastra. Sunteti foarte aproape de sfarsitul primului trimestru,uterul s-a dezvoltat odata cu fatul si este suficient de mare pentru a ocupa tot pelvisul. Linea nigra, o linie mai inchisa la culoare care se intinde pe de la stern pana la parul pubian, incepe sa se contureze. Poate aparea masca gravidica, adica pete inchise la culoare pe fata si gat, datorita secretiei mai ridicate de melanina (hormon care determina pigmentarea pielii). Datorita cresterii nivelului de sange in corp, femeile care au pielea foarte deschisa, pot observa cum pielea devine tot mai roz.
Unele gravide pot acuza salivarea in exces sau senzatia de sete, modificari ale parului si unghiilor. Cresterea in greutate este o problema a multor femei in timpul sarcinii. Ginecologii spun ca o crestere normala in greutate este de jumatate de kilogram/luna in primul trimestru de sarcina. Sunt gravide care cresc in greutate cu 5 kg in primele 12 saptamani de sarcina. Nu fiti alarmata nici daca pana acum nu ati castigat prea mult in greutate deoarece cat de curand veti incepe sa luati serios in greutate.
Din aceasta perioada este indicat sa va initiati in exercitiile Kegal, ce constatu in contractii ale zonei pelviene si vaginului si sa faceti cate 25 pe zi. Aceste exercitii le puteti face oriunde si nu e nevoie sa mergeti la sala de gimnastica.
Din nou fatul se dezvolta rapid,in aceasta saptamana fatul masoara in jur de 5 cm lungime si cantareste aproximativ 8 grame. Pentru a se putea adapta acestei dezvoltari rapide, numarul vaselor de sange ce iriga placenta va creste atat ca numar, cat si ca dimensiune, pentru a putea asigura necesarul de nutrienti pentru copil. Rata de crestere a fatului va continua in acest mod in urmatoarele sase luni, permitand fatului sa castige suficienta rezistenta pentru a face fata mediului exterior, atunci cand vine momentul.
Toate cele organele vitale ale fatului, de care are nevoie pentru a supravietui ,exista acum si functioneaza in mod corespunzator. Fata continua sa se dezvolte si urechile se aseaza aproape in pozitia finala in care vor ramane, de o parte si de alta a capului. Degetele de la maini si picioare si-au finalizat procesul de separare si pot fi intinse si indoite. In gingiile fatului apar aproximativ 20 de alveole dentare.
Papilele gustative sunt pe deplin dezvoltate si fatul poate gusta din lichidul amniotic in care acesta traieste. Respiratia este pe deplin functionala, desi in acest moment plamanii fatului respira lichid amniotic. Pe masura ce diafragma copilului se dezvolta aceasta ar putea avea parte de sughituri, dar este putin probabil sa le simtiti in aceasta parte a sarcinii.
Reflexele de supt si inghitit sunt in curs de dezvoltare in saptamana 11 de sarcina, dar nu vor fi complet dezvoltate decat in jurul saptamanilor 24 - 28.
Fatul produce suc gastric in stomac. Sistemul digestiv incepe sa functioneze, pregatindu-se sa-si indeplineasca functia de nutritie. Intestinele incep sa se miste in abdomen, iar pancreasul incepe sa produca insulina. Rinichii functioneaza corect , au rolul de a elimina lichidele si substantele nefolositoare in vezica urinara. Copilul inghite lichid amniotic pe care il urineaza, lichidul fiind continuu recirculat. Procese complexe de filtrare si excretie care au loc la nivelul rinichiului nu sunt pe deplin dezvoltate.
Organele sexuale ale fatului inca nu pot fi recunoscute ca fiind de sex masculin sau feminin , deoarece acestea sunt inca in curs de dezvoltare. Organele reproductive ale copilului se dezvolta rapid in aceasta saptamana, si se formeaza la exterior un tesut subtire care mai tarziu va deveni un penis sau clitorisul si labiile.Testiculele(baieti) sau ovarele(fete) incep sa se deplaseze spre pozitia lor corecta. Pielea este inca subtire si transparenta.Fatul devine mai activ in cursul acestei saptamani de sarcina, astfel se tonifica musculara acestuia.Miscarile vor fi mai frecvente si mai coordinate.

Ecografie
La ecografie fatul masoara aproximativ 5 cm.Se poate face ecografia externa care ofera informatii legate de varsta si numarul fetilor,dar nu este foarte clara. Ecografia Doppler permite monitorizarea batailor cordului fetal.

Articol preluat integral de pe http://www.i-medic.roSanatate, boli, tratament, medicamente
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 4690 | Autor: bebelyno | Rating: 0.0/0 |
Comentarii: 0

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Calendar
«  Iunie 2009  »
DumLuMaMieJoVinSam
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Login form
:
Parola:

Categorii pe forum
Bebelyno in proiect
Ovulatie si fertilitate
Bebelyno e pe drum
9 luni in balon
Singura si insarcinata
Prenumele lui bebelyno
Cu burtica dar cocheta
Discutii intre burtici
In sfarsit acasa...
Alimentatia lui bebelyno
Diversificarea,marea incercare
Botez,mot,turta,aniversari
Sa ne cunoastem mai bine
Sa povestim la o cafea...
In bucatarie

Parerea ta >>
Cand incheiati alaptatul?
Raspunsuri: 75

Colaboratori

Parteneri
Portalul mamicilor fericite

Campanii



Arhiva articole

Cautare

Sarcina
Copyright © 2009 bebelyno.ucoz.com Toate drepturile rezervate
Powered by uCoz