Joi
28.03.2024
22:58:51
Welcome Vizitator
RSS
 
bebelyno *ghidul mamicilor incepatoare*
Main Registration Login
»
Meniu

Categorii


Site recomandat




Preconceptia [3]
Sarcina [50]
Nasterea [4]
Nou-nascut [11]
Bebelus (0-12 luni) [6]
Sanatatea bebelusului [4]
Dezvoltarea bebelusului [3]
Somnul bebelusului [2]
Ingrijirea bebelusului [3]
Alaptarea bebelusului [4]
Diversificarea [1]
Retete pentru bebelyno [35]
Familie [0]

Sondaje
Ce parere aveti despre acest site?
Raspunsuri: 112

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Membrii: 0


Promovare Gratuita - Top123 Votati-ne in directorul ClickLink
Cel mai cuprinzator director romanesc SEO Romania

Acasa » 2009 » Iunie » 2 » Saptamana 10
Saptamana 10
00:32:57

saptamana_10De acum corpul dumneavoastra ar fi trebui sa treaca prin schimbari semnificative. Cel mai evident este nivelul foarte ridicat de estrogen si progesteron. In aceasta perioada dispozitia ta oscileaza cand in sus, cand in jos, cateodata poti avea un comportament "nebunesc". Aceasta stare se datoreaza pe de-o parte hormonilor, pe de alta parte emotiilor care sunt firesti acum.
Greturile matinale incep sa se amelioreze din ce in ce mai mult disparand in cateva saptamani, la fel si ametelile. Alte semne importante care anunta prima perioada de sarcina sunt oboseala pana la epuizare. La unele femei poate aparea o crestere a temperaturii corporale. Volumul de sange va creste cu 40-50%. Pe sani si picioare vor apare mici vinisoare, din cauza volumului mare de sange pe care il pompeaza inima dumneavoastra. Vinisoarele vor dispare imediat dupa nastere.
Uterul continua sa creasca iar spre sfarsitul acestei saptamani acesta are dimensiunea unui grapefruit.
Multe femei incep sa se ingrase in aceasta saptamana. Nu sunt permise dietele in timpul sarcinii,evitati consumul de alimente bogate in calorii pentru a va mentine o greutate normala. Puteri sa practicati diverse exercitii fizice. Inotul si plimbarile sunt alegerile cele mai bune pentru toate cele 9 luni de sarcina, care va vor ajuta sa sustineti cele 10-15 kilograme in plus, sa treceti de nastere si sa reveniti curand la silueta de dinainte.
Rata de crestere a fatului aproape se dubleaza din nou si ar trebui acum sa masoare 3.5cm si sa cantareasca in jur de 5 grame. Forma fatului se schimba foarte putin in aceasta saptamana, dezvoltarea se va concentra pe organele vitale.
Capul fatului este acum aproape jumatate ,ca marime, din tot corpul. Fruntea este inca foarte inalta si proemina puternic inainte .Foarte mici fire de par fin si moale acopera fatul (ca la piersica). Unghiile sunt inca in proces de formare, dar cresc incet.
Picioarele cresc mai mult in aceasta saptamana de sarcina si sunt din ce in ce mai puternice in fiecare zi. Bratele fatului cresc, de asemenea, dar nu la fel de mult, in comparatie cu picioarele. Muschii membrelor,brate si picioare, sunt in curs de dezvoltare. Degetele sunt complet separate, membrele sale se indoaie si se incurbeaza usor.
Creierul fatului este pe deplin functional. Creierul creste intr-un ritm uimitor si in fiecare minut sunt produsi circa un sfert de milion de neuroni. Fatul are acum muschi si nervi care lucreaza in armonie unul cu celalalt pentru a coordona miscarile fatului. Ficatul, rinichii, intestinele si plamanii sunt toate formate si functioneaza asa cum ar trebui. Tot in perioada aceasta inima ajunge la o dezvoltare completa. Organele genitale externe nu au aparut inca dar vor deveni vizibile in a 11 saptamana. Daca fatul este baiat, atunci testiculele au inceput deja sa produca hormonul masculin, testosteronul.
Nervii spinali se desprind din maduva si se distribuie pe toata suprafata corpului fetal. Codita formata de coloana vertebrala a disparut in totalitate si degetele de la maini si picioare incep sa se separe.Aparatul digestiv este in curs de dezvoltare.
Miscarile fatului sunt mici si de multe ori trec neobservate de mama.Fatul este capabil sa loveasca , sa inghita, sa se intinda,sa miste maxilarul. Miscarea membrelor este sacadata deoarece procesul de coordonare nu s-a maturizat inca.Unele reflexe se formeaza in aceasta saptamana;daca masati usor burta este posibil sa simtiti miscari fetale.

Ecografia
Ecografia Doppler pot fi folosita pentru a monitoriza inima fatului in acest stadiu al sarcinii.

Articol preluat integral de pe http://www.i-medic.roSanatate, boli, tratament, medicamente

Categorie: Sarcina | Vizualizari: 5133 | Autor: bebelyno | Rating: 0.0/0 |
Comentarii: 0

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Calendar
«  Iunie 2009  »
DumLuMaMieJoVinSam
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Login form
:
Parola:

Categorii pe forum
Bebelyno in proiect
Ovulatie si fertilitate
Bebelyno e pe drum
9 luni in balon
Singura si insarcinata
Prenumele lui bebelyno
Cu burtica dar cocheta
Discutii intre burtici
In sfarsit acasa...
Alimentatia lui bebelyno
Diversificarea,marea incercare
Botez,mot,turta,aniversari
Sa ne cunoastem mai bine
Sa povestim la o cafea...
In bucatarie

Parerea ta >>
Cand incheiati alaptatul?
Raspunsuri: 75

Colaboratori

Parteneri
Portalul mamicilor fericite

Campanii



Arhiva articole

Cautare

Sarcina
Copyright © 2009 bebelyno.ucoz.com Toate drepturile rezervate
Powered by uCoz