Joi
28.03.2024
15:50:51
Welcome Vizitator
RSS
 
bebelyno *ghidul mamicilor incepatoare*
Main Registration Login
»
Meniu

Categorii


Site recomandat




Preconceptia [3]
Sarcina [50]
Nasterea [4]
Nou-nascut [11]
Bebelus (0-12 luni) [6]
Sanatatea bebelusului [4]
Dezvoltarea bebelusului [3]
Somnul bebelusului [2]
Ingrijirea bebelusului [3]
Alaptarea bebelusului [4]
Diversificarea [1]
Retete pentru bebelyno [35]
Familie [0]

Sondaje
Ce parere aveti despre acest site?
Raspunsuri: 112

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Membrii: 0


Promovare Gratuita - Top123 Votati-ne in directorul ClickLink
Cel mai cuprinzator director romanesc SEO Romania

Acasa » 2009 » Iunie » 1 » Saptamana 27
Saptamana 27
00:02:33
saptamana_27Din saptamana 27 pana in saptamana 36  este posibil ca acumularea de kilograme sa fie putin mai rapida. Este firesc sa fiti ingrijorata, dar nu uitati ca greutatea acumulata in timpul sarcinii nu este daunatoare, dar este absolut necesar pentru sanatatea copilului dumneavoastra.
Este posibil ca sanii dumneavoastra sa-si mareasca volumul chiar si de 4 ori. Gravida poate simti o tensiune in sani, care ii creeaza disconfort. Avand in vedere ca volumul de sange a crescut cu 30-50%, o parte din kilogramele acumulate repezinta lichide. Desigur, un numar mare de kilograme este datorata prezentei copilului si placentei, restul va fi compus din depozite de grasime acumulate in timpul sarcinii, care reprezinta o importanta rezerva de energie in timpul alaptarii.
Evident,in timpul sarcinii nu este momentul sa tineti regim, chiar daca sunteti supraponderala, reducerea calorii poate provoca vatamari grave la fat. Cu toate acestea, urmati un regim alimentar echilibrat.
Uterul mamicii a ajuns la dimensiunea de 26-28 cm de la muntele lui Venus si la aprox. 6 cm deasupra ombilicului si continua sa creasca pana la nastere. Pe masura ce uterul creste, acesta va exercita presiune asupra custii toracice si va va impiedica plamanii sa functioneze corespunzator ceea ce va putea crea senzatie de lipsa de aer dar aceasta este o situatie normala. Folosirea unor perne care sa ridice toracele si somnul pe o parte imbunatatesc respiratia.
Se recomanda numararea miscarilor fetale de catre mama in fiecare zi. Ar trebui sa fie cel putin 10 miscari pe ora. Daca nu se intampla asa, trebuie numarate pe durata a inca unei ore. In cazul in care sunt mai putin de 10 miscari in cele 2 ore, se recomanda consultul de urgenta al ginecologului.
Datorita riscului de nastere prematura gravida trebuie sa se informeze pentru a se prezenta de urgenta la medic daca apar semne de nastere prematura(sangerarile vaginale, scurgerile vaginale bruste de apa, dureri intense in regiunea pelviana, dureri surde de spate in partea de jos a spatelui, contractii ce tin mai mult de o ora, umflarea mainilor si a fetei, dureri in timpul urinarii sau durere prelungita in abdomen).
Alte acuze ale gravidei sunt dureri ale ligamentelor rotunde, constipatie, urinari frecvente, crampe ale picioarelor sau dureri de spate,hemoroizi,varice, mancarimi la nivelul pielii abdomenului(se produc din cauza distensiei pielii,evitati scarpinatul,cel mai bine va veti simti cu un masaj usor cu ulei de masline).
Apar contractiile Braxton-Hicks - contractii fiziologice ale miometrului (muschiul uterin) care il pregatesc pentru nastere si ca adaptare la cresterea de volum a uterului. Ele sunt nedureroase,nesistematizate.
Copilul continua sa creasca, acum ajunge la 24 cm de cap la sacru si o greutate de aproximativ 900 de grame. Este din ce in ce mai asemanator cu un nou-nascut,chiar daca pielea este inca zbarcita.
Creierul sau e capabil sa controleze unele functii primitive ale organismului. Exista semne de reglare a temperaturii interne a corpului.
Desi plamanii, ficatul si sistemul imunitar nu sunt complet dezvoltate, copilul nascut acum ar avea sanse de supravietuire mai mari de 85%.
In aceasta perioada s-au deschis pleoapele si poate incepe sa clipeasca si se uita in jur, in timp ce este inca in uter! Ochii, inclusiv retina, sunt complet formati,fatul fiind capabil sa deosebeasca lumina de intuneric. Puneti o ureche  pe burta si puteti auzi inima lui cum bate.
Pe masura ce auzul copilului continua sa se dezvolte, el va reusi sa-ti recunoasca vocea la fel de bine ca si pe cea a partenerului tau. Sunetele sunt estompate totusi, deoarece urechile sunt acoperite de vernix, strat subtire de ceara cu rol de protectie a pielii.
Placenta transfera anticorpi care vor ajuta copilul sa se apare intr-o infectie.Sistemul imunitar va creste intr-un mod ideal daca va fi alaptat.

Articol preluat integral de pe http://www.i-medic.roSanatate, boli, tratament, medicamente
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 2590 | Autor: bebelyno | Rating: 5.0/1 |
Comentarii: 0

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Calendar
«  Iunie 2009  »
DumLuMaMieJoVinSam
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Login form
:
Parola:

Categorii pe forum
Bebelyno in proiect
Ovulatie si fertilitate
Bebelyno e pe drum
9 luni in balon
Singura si insarcinata
Prenumele lui bebelyno
Cu burtica dar cocheta
Discutii intre burtici
In sfarsit acasa...
Alimentatia lui bebelyno
Diversificarea,marea incercare
Botez,mot,turta,aniversari
Sa ne cunoastem mai bine
Sa povestim la o cafea...
In bucatarie

Parerea ta >>
Cand incheiati alaptatul?
Raspunsuri: 75

Colaboratori

Parteneri
Portalul mamicilor fericite

Campanii



Arhiva articole

Cautare

Sarcina
Copyright © 2009 bebelyno.ucoz.com Toate drepturile rezervate
Powered by uCoz