Vineri
29.03.2024
11:21:48
Welcome Vizitator
RSS
 
bebelyno *ghidul mamicilor incepatoare*
Main Registration Login
»
Meniu

Categorii


Site recomandat




Preconceptia [3]
Sarcina [50]
Nasterea [4]
Nou-nascut [11]
Bebelus (0-12 luni) [6]
Sanatatea bebelusului [4]
Dezvoltarea bebelusului [3]
Somnul bebelusului [2]
Ingrijirea bebelusului [3]
Alaptarea bebelusului [4]
Diversificarea [1]
Retete pentru bebelyno [35]
Familie [0]

Sondaje
Ce parere aveti despre acest site?
Raspunsuri: 112

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Membrii: 0


Promovare Gratuita - Top123 Votati-ne in directorul ClickLink
Cel mai cuprinzator director romanesc SEO Romania

Acasa » 2009 » Mai » 31 » Somnul bebelusului
Somnul bebelusului
02:51:34

Bebelusul dumneavoastra doarme in timpul noptii?
Este una din intrebarile frecvente cu care se confrunta noii parinti. Parinti obositi si confuzi aproape intotdeauna raspund: NU.

Nou nascutul inca nu face diferenta dintre noapte si zi. Stomacul lor mic nu poate contine indeajuns lapte petnru a avea senzatia de saturatie intr-o perioada mai mare de timp. Au nevoie de lapte odata la cateva ore, indiferent daca este zi sau noapte.

Cat timp doarme bebelusul meu?
Nou nascutul poate dormi cate 16 ore pe zi (sau chiar mai mult), adesea cate 3-4 ore odata. Si ca somnul nostru, nou nascutii au diferite stari ale somnului : motaiala, miscare rapida a ochilor in somn, somn usor, somn adanc, si foarte adanc. Perioadele lor de veghe se maresc odata cu trecerea timpului.

La inceput perioadele scurte de 3-4 ore de somn pot fi frustrante pentru parinti pentru ca interfereaza cu obisnuinta lor de somn. Aveti rabdare, acest lucru se v-a schimba cu timpul, bebelusul adaptandu-se unui ritm de viata din afara burticii. La inceput, totus nevoia de a manca va fi mai prezenta decat nevoia de somn. Recomandarile pediatrice spun ca parintele nu ar trebui sa lase nou nascutul prea mult sa doarma, fara sa manance. Practic inseamna sa hraniti bebelusul odata la 3-4 ore, si pe cat posibil mai des pentru cei nascuti prematur.

Unde si cum ar trebui sa doarma?
In primele saptamani de viata, multi parinti plaseaza patutul, in camera lor. Considera ca este prea devreme pentru a dormi intr-o camera separata si prea departe. Spre exemplu medicii pediatri nu recomanda sa luati copilul sa doarma in patul vostru din motive de siguranta. Intotdeauna sa va ganditi la siguranta bebelusului in timpul somnului. Nu plasati nimic in patut sau carut care ar putea interfera cu respiratia bebelusului, cum ar fi jucarii de plus. Evitati obiectele care au sfori sau legaturi, sau obiecte ascutite si colturoase. Asigurati-va caruciorul pe care il folositi are macar minimul standard de siguranta.

Academia Americana de Pediatrie, recomanda pentru sanatatea bebelusilor, sa doarma pe spate, nu pe burta si nici intr-o parte. Accidentele mortale sau (SIDS-sudden infant death syndrome) au scazut cu 50% de cand au fost introduse aceste recomandari. Deasemnea este recomandat si pentru cei nascutiprematur sa doarma pe spate. Sa ne gandim, ca unii bebelusi cand dorm pe burta au tendinta de a inspira propriul dioxid de carbon deoarece este mai usor sa nu se trezeasca pentru a-si schimba pozitia capului. Alta posibilitate este de a se sufoca incet daca dorm cu fata in jos.

Ce pot sa fac?
Poti sa reglezi somnul bebelusului noaptea, evitand stimularea in timpul hranirii si cand il schimbati. Incercati sa pastrati lumina scazuta, si rezistati impulsului de a va juca cu el sau de ai vorbi. Acest lucru intareste ideea ca noaptea este rezervata somnului.
Puteti sa incepeti sa va stabiliti un program care devine rutina. Spalatul, cititul, cantatul, lucruri care pot ajuta copilul sa se relaxeze cand va creste. Chiar si asa nou nascutul este prea mic pentru a receptiona, asa ca exersand aceste reguli, va tine pe drumul cel bun.

Daca bebelusul este agitat?
Este bine sa va jucati, sa il strangeti in brate, sa ii cantati. In primele luni de viata, rasfatul NU este sigur o problema. De fapt studiile au demonstrat ca bebelusii care sunt plimbati, tinuti in brate in timpul zile, sunt mai putin agitati. Agitatia poate avea insa, mai multe cauze. Foame, boala, prea multa oboseala, colici, incomoditatea cauzata de imbracaminte scutec etc.

Cand sa solicit doctorul?
Oricand vorbiti cu specialistul daca aveti intebari despre cat de mult sau cat de putin doarme bebelusul dumneavoastra. In plus daca bebelusul este greu de trezit din somn si in general dovedeste neinteres in efortul de a se hrani, vorbiti imediat cu doctorul dumneavoastra pentru siguranta si indrumari medicale de specialitate.

sursa >> nou-nascuti.ro

Articole similare pe nou-nascuti.ro :

Categorie: Somnul bebelusului | Vizualizari: 1714 | Autor: bebelyno | Rating: 5.0/1 |
Comentarii: 0

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Calendar
«  Mai 2009  »
DumLuMaMieJoVinSam
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Login form
:
Parola:

Categorii pe forum
Bebelyno in proiect
Ovulatie si fertilitate
Bebelyno e pe drum
9 luni in balon
Singura si insarcinata
Prenumele lui bebelyno
Cu burtica dar cocheta
Discutii intre burtici
In sfarsit acasa...
Alimentatia lui bebelyno
Diversificarea,marea incercare
Botez,mot,turta,aniversari
Sa ne cunoastem mai bine
Sa povestim la o cafea...
In bucatarie

Parerea ta >>
Cand incheiati alaptatul?
Raspunsuri: 75

Colaboratori

Parteneri
Portalul mamicilor fericite

Campanii



Arhiva articole

Cautare

Sarcina
Copyright © 2009 bebelyno.ucoz.com Toate drepturile rezervate
Powered by uCoz