Joi
28.03.2024
18:14:30
Welcome Vizitator
RSS
 
bebelyno *ghidul mamicilor incepatoare*
Main Registration Login
»
Meniu

Categorii


Site recomandat




Preconceptia [3]
Sarcina [50]
Nasterea [4]
Nou-nascut [11]
Bebelus (0-12 luni) [6]
Sanatatea bebelusului [4]
Dezvoltarea bebelusului [3]
Somnul bebelusului [2]
Ingrijirea bebelusului [3]
Alaptarea bebelusului [4]
Diversificarea [1]
Retete pentru bebelyno [35]
Familie [0]

Sondaje
Ce parere aveti despre acest site?
Raspunsuri: 112

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Membrii: 0


Promovare Gratuita - Top123 Votati-ne in directorul ClickLink
Cel mai cuprinzator director romanesc SEO Romania

Acasa » 2009 » Mai » 31 » De ce plange bebelyno ?
De ce plange bebelyno ?
02:17:42
Odată cu naşterea copilului vostru se naşte o nouă familie. Nu este vorba numai de naşterea unui copilaş ci şi de naşterea unei mame şi a unui tată. Toată viaţa se schimbă iar voi, ca părinţi, trebuie să învăţaţi să vă adaptaţi la noile obiceiuri impuse de viaţa în trei. Trebuie să învăţaţi să recunoaşteţi acele semnale transmise de nou-născutul vostru care comunică ceva. De fapt, el ştie foarte bine să comunice cu noi, ca părinţi. Problema este că nu întotdeauna ştim noi să interpretăm acele semnale.
Atâta timp cât vă aflaţi în spital, imediat după naştere, puteţi avea un sentiment de siguranţă. Ştiind că la o simplă strigare o persoană specializată vă poate sări în ajutor vă oferă o oarecare garanţie că totul este în regulă. Odată ajunse acasă situaţia se complică un pic. Iar una dintre cele mai supărătoare întrebări care revine şi revine de câteva ori pe zi este De ce plânge bebeluşul meu?”
Iată aici câteva dintre întrebările sâcâitoare şi soluţii prezentate pe scurt. Asupra problemei acesteia voi reveni de mai multe ori în următoarele articole pentru că, uneori pare că indiferent ce am încerca nu dă rezultate.

Cum pot sa opresc bebelusul din plans??
Deşi există mai multe modalităţi prin care părinţii pot face faţă unui bebeluş care plânge, nu există totuşi o soluţie sau formulă ideală. Nici una dintre metodele prezentate nu va funcţiona „în orice situaţie”. Primul lucru pe care trebuie să îl faceţi atunci când bebeluşul plânge este să încercaţi să determinaţi dacă există sau nu o problemă reală. De exemplu, dacă vă gândiţi că îi este foame, încercaţi să îl alăptaţi. Poate fi necesar să îi schimbaţi scutecul, să mai scoateţi unul sau mai multe dintre straturile de hăinuţe sau puteţi încerca să îl aşezaţi într-o altă poziţie. Dacă nici una dintre aceste soluţii nu dă roade şi bebeluşul continuă să plângă, încercaţi sDe ce plange bebelusul?ă re-verificaţi lista cu ceea ce puteţi face (în baza articolelor următoare, la sfârşitul săptămânii, vom putea crea această listă).

Daca imi iau copilul in brate ori de cate ori plange,il voi alinta?
Multe mame cred că dacă îşi ţin copiii în braţe ori de câte ori plâng, îşi vor răsfăţa bebeluşii prea tare. Acest lucru poate într-adevăr să fie real pentru bebeluşii mai mari (unii experţi discută în contradictoriu considerând că nici nu ar trebui să vă gândiţi la acest gen de disciplinare a copilului înaintea vârstei de 5 sau 6 luni). Dar pentru un nou-născut, Lamaze consideră că este bine să răspundeţi corespunzător nevoilor lui pentru a-l învăţa să aibă încredere în voi, asta incluzând ţinerea copilului în braţe ori de câte ori acesta simte nevoia de apropiere de părinţi. Acesta este modul copilului de a vă comunica faptul că vrea să se simtă în siguranţă şi iubit. Nu uitaţi că a petrecut nouă luni cuibărit în căldura şi siguranţa uterului mamei lui.

Cand ar trebui sa sun doctorul?
Zilele cu aparent nesfârşite sesiuni de plâns probabil că sunt perfect normale. Dar, ca să fiţi siguri, menţionaţi plânsul, durata lui, intensitatea, tiparul şi caracteristicile sau variaţiile lor de la normal atunci când vorbiţi cu doctorul. Plânsul brusc şi intens la un bebeluş care anterior nu plângea prea mult poate indica o durere sau poate fi indiciu de boală. Dacă plânsul este inexplicabil, de intensitate foarte mare, atunci poate indica într-adevăr o boală.

ATENTIE! Articolele sunt create astfel incat sa va ofere informatii actuale si pertinente dar NU inlocuiesc cursurile Lamaze

Dr. Oana MELINTE-MORARU, EPC Lamaze, contact 0728 143 218 sau lamazeromania@yahoo.com

Categorie: Nou-nascut | Vizualizari: 1665 | Autor: bebelyno | Rating: 0.0/0 |
Comentarii: 0

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Calendar
«  Mai 2009  »
DumLuMaMieJoVinSam
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Login form
:
Parola:

Categorii pe forum
Bebelyno in proiect
Ovulatie si fertilitate
Bebelyno e pe drum
9 luni in balon
Singura si insarcinata
Prenumele lui bebelyno
Cu burtica dar cocheta
Discutii intre burtici
In sfarsit acasa...
Alimentatia lui bebelyno
Diversificarea,marea incercare
Botez,mot,turta,aniversari
Sa ne cunoastem mai bine
Sa povestim la o cafea...
In bucatarie

Parerea ta >>
Cand incheiati alaptatul?
Raspunsuri: 75

Colaboratori

Parteneri
Portalul mamicilor fericite

Campanii



Arhiva articole

Cautare

Sarcina
Copyright © 2009 bebelyno.ucoz.com Toate drepturile rezervate
Powered by uCoz