Vineri
29.03.2024
00:09:41
Welcome Vizitator
RSS
 
bebelyno *ghidul mamicilor incepatoare*
Main Registration Login
»
Meniu

Categorii


Site recomandat




Preconceptia [3]
Sarcina [50]
Nasterea [4]
Nou-nascut [11]
Bebelus (0-12 luni) [6]
Sanatatea bebelusului [4]
Dezvoltarea bebelusului [3]
Somnul bebelusului [2]
Ingrijirea bebelusului [3]
Alaptarea bebelusului [4]
Diversificarea [1]
Retete pentru bebelyno [35]
Familie [0]

Sondaje
Ce parere aveti despre acest site?
Raspunsuri: 112

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Membrii: 0


Promovare Gratuita - Top123 Votati-ne in directorul ClickLink
Cel mai cuprinzator director romanesc SEO Romania

Acasa » 2009 » Mai » 14 » Yoga pentru mami si bebelyno
Yoga pentru mami si bebelyno
16:24:51

Yoga pentru mami si bebelynoMamicile nu sunt singurele care pot beneficia de yoga, cateva miscari de baza pentru cei mici iti pot face micutul sa se simta mult mai confortabil si calm.

Problema : Colici
Sistemul digestiv la copii este foarte fragil si nu e de mirare ca nu de putine ori intampina probleme dureroase.  Cand stomacul copilului tau este cam “suparat” incearca sa il asezi  pe cel mic intr-o pozitie de yoga care il va ajuta sa elimina mai bine gazele.
Solutia : genunchii la piept
Pentru inceput incearca cu delicatete sa ii aduci piciorusele copilului catre piept astfel incat sa poata sa elibereze treptat gaze. Kari Marble din San Francisco, o iubitoare a sportului yoga si in acelasi timp un instructor in arta masajului, recomanda o pozitie de yoga pentru eliminarea gazelor la cei mici : asezati copilul pe spate si cu miscari lente apropiatii genunchii de burtica, tineti aceasta pozitie cateva secunde dupa care ii dati drumul la picioruse. In acest fel copilul se va relaxa dupa presiunea exercitata asupra stomacului.  Aceasta miscare trebuie repetata de cel putin 3 ori.  In continuare, puteti desemenea sa ii aduceti iar bebelusului genunchii la burtica si sa inercati sa ii miscati (rotiti) coapsele in directia acelor de ceasornic. Deasemenea puteti incerca exercitiul “bicicleta”  astfel ii aduceti alternativ cate un genunchi la burtica in timp ce pe celalalt piciorus il ajutati sa il tina intins.


Problema : Plansul
Toata lumea deja stie ca bebelusii pland deseori din numeroase motive.  Daca ai incercat tot ce ai putut si inca tanjesti dupa putina liniste , mai incearca o solutie care nu numai iti va calma bebelusu dar te va ajuta sa iti creezi o punte de legatura mai stransa cu copilul tau.
Solutia : Respiratia Ujjayi
 Pentru inceput tineti-va bebelusul in brate strans la piept. Incepeti respiratia Ujjayi prin exercitii de inspirare si expirare, in timp ce va tineti bebelusul la piept. Sunetul ritmic si adanc al respiratiei dumneavoastra va ajuta sa il linisteasca pe cel mic. Acest exercitiu este  o incercare binemeritata chiar daca  bebelusul continua sa planga, pentru ca dumneavoastra cu ajutorul acestui exercitiu va veti simti mult mai bine chiar daca veti tine in brate un copil agitat si plangacios.

Starile de rau de dimineatza, aerul posomorat din jurul tau si oboseala sarcinii acum au trecut.  Dar pentru noile mamici un alt set complet diferit de stari fizice si psihice deseori par sa insoteasca bucuria de a da viata unei creatii. Din fericire exista unele trucuri yoga care sunt special facute pentru aceste griji commune.
“Corpul nostru este intr-o continua tranzitie si nu va asteptati sa reveniti repede si la fel la forma initiala pe care a avut-o corpul dvs inainte de sarcina”, spune Jane Austin, un profesor de yoga pre/post natal.“, dar in schimb, te poti astepta sa fii mai sanatoasa, mai plina de viata si mai puternica decat ai fost inainte de nastere”. Iar mamele nu sunt singurele care pot beneficia de exercitiile yoga, exista mici trucuri si pentru cei mici, astfel incat sa se simta confortabilli si calmi.


Problema : Slabirea zonei pelviene

Dupa nastere nu este ceva neobisnuit sa nu mai experimentezi acel apetit sexual pe care il aveai inainte sau sa ai unele scurgeri urinale provocate de un stranut sau un ras.  Nu este o problema pe care sa o tratam cu superficialiate deoarece aceste semene indica ca un organ intern e posibil sa fi iesit din pozitia sa normala.
Solutia : Exercitiile de tip Kegel
Aceste contractii nu fac decat sa corecteze si sa fortifice zona pelviana.  Alege una dintre urmatoarele pozitii : in sezut va incrucisati picioarele,  in sezut in pozitia unui copil, sau culcat pe spate. Prin miscari repetate incordati-va muschii din zona pelviana , repetati aceste miscari de cel putin 10 ori astfel : tineti incordat timp de 5 secunde dupa care relaxati timp de 5 secunde.

Problema : Durerile de gat si umeri
Indiferent daca inca mai alapteaza sau si-au intarcat deja copilul, multe mamici experimenteaza dureri musculare ale gatului si umerilor. Aceste dureri au loc din cauza multiplelor aplecari sau adoptarea unor pozitii incorecte atunci cand va hraniti bebelusul.  Datorita acestor pozitii incorecte ale corpului si aplecarile numeroase, stand deseori cu capul aplecat, oxigenarea creierului si circulatia sangelui nu se mai fac corespunzator si pot aparea dureri de cap, de spate, stari de ameteala.
Solutia: Umerii in pozitia Gomukhasana
In timp ce luati masa, sau va hraniti bebelusul incercati sa fiti atente la pozitia umerilor astfel nivelul umerilor sa fie in spatele nivelului urechilor. Aceasta pozitie Gomukhasana a umerilor implica urmatorul exercitiu : pozitionati-va bratele intinse deasupra capului cu palma orientata  in interior, si balansati-va bratele din pozitia verticala in pozitia orizontala in fata corpului, sustineti bratele in pozita verticala 5 secunde, respectiv in pozitie orizontala 5 secunde. Repetati de cel putin 10 ori.

Problema : Pierderea energiei
Dupa ce copilul s-a nascut, veti observa ca urcatul si coboratul scarilor nu mai este atat de simplu precum era cu un an in urma. Cu un corp care inca se reface dupa nastere, extenuat dupa o sarcina o schimbare in nivelul energiei dvs are sens.
Solutia : exercitiul Virabhadrasana
Noile mamici vor sa dea dovada de putere. Acest exercitiul este inspirat din atitudinea razboinicilor celui de-al doilea Razboi Mondial, mai exact de atitudinea neinfricatului razboinic Virabhadra: cu picioarele departate astfel laba piciorului drept o tineti dreapta in timp ce laba piciorului stang o rasuciti la o pozitie de 90 grade, bratele intinse in fata, la orizontala, incepeti sa va aplecati in partea dreapta indoind si genunchiul drept. Ramaneti in aceasta pozitie timp de 5 secunde dupa care repetati miscarea, de data asta schimband pozitia picioarelor si aplecandu-va pe piciorul stang.

Problema : Slabirea muschilor abdominali

Odata cu sarcina si nasterea unui copil intervin probleme ca slabirea si extinderea muschilor abdominali.  Trebuie pentru inceput sa vorbiti cu doctorul dvs pentru a incepe exercitii pentru abdomen : recomandarea standard este sa asteptati 6 saptamani dupa o nastere naturala si 8 saptamani dupa o operatie de cezariana. Deasemenea este important sa puneti accent (inaintea inceperii exercitiilor) si pe rezistenta muschilor zonei pelviene altfel puteti creea o anumita presiune in acea zona si pot parea complicatii si dureri.
Solutia : Balansarea zonei pelviene
Cheia unui abdomen sanatos dupa o sarcina este sa incepeti exercitiile treptat cu miscari lente. Ca si exercitiu, este recomandat sa stati culcata pe spate, cu mainile pe langa corp si ridicati abdomenul, mentineti timp de 5 secunde dupa care il coborati. Exercitiul se repeta de 20 de ori.

Problema : Extenuarea

Trezirea din ora in ora pentru a vedea ce face bebelusul, pentru a-i da de mancare, pentru a-l imbaia, pentru a-l adormi, nu o sa faca din dumneavoastra o persoana odihnita.
Solutia : Pozitia Viparita Karani (picioarele rezemate de perete)
Cand esti extenuata parca si respiratia ta este lipsita de adancime. Aceasta pozitie Viparita Karani te ajuta sa iti deschizi pieptul , iti incurajeaza respiratii mai adanci si iti ofera un plus de relaxare si revitalizare.  Sprijina-ti coapsa dreapta de perete (de preferat sa ai si o perna sub coapse) si incepe sa iti balansezi pe verticala picioarele dinspre stanga spre dreapta (perete).


Beneficiile unei miscari premature

Miscarile yoga ajuta bebelusii sa isi schiteze un drum al cresterii si dezvoltarii mult mai direct. Bebelusii care au avut oportunitatea sa experimenteze exercitii fizice ajutati de parinti chiar din primele luni de viata, ajung sa aiba mult mai multa incredere in ei cand incep sa se tarasca, sa stea in sezut, sa faca primii pasi. Deasemenea exercitiile fizice din primele luni care ii invata sa se miste liberi ii determina sa relationeze mult mai bine cu gravitatia si  nu in ultimul rand sa relationeze cu oamenii din jurul lor. Parintii si baby-siterii joaca un rol important atunci cand vine vorba cu miscarile fizice ale copiilor. Doctorul pediatru Richard Walls din La Jolla ,California, afirma ca incepand exercitiile yoga cu bebelusul dumneavoastra de la o varsta frageda, nu poate decat imbunatati atat sanatatea cat si relatia dumneavoastra cu cel mic

sursa

Categorie: Bebelus (0-12 luni) | Vizualizari: 1458 | Autor: bebelyno | Rating: 5.0/1 |
Comentarii: 0

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Calendar
«  Mai 2009  »
DumLuMaMieJoVinSam
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Login form
:
Parola:

Categorii pe forum
Bebelyno in proiect
Ovulatie si fertilitate
Bebelyno e pe drum
9 luni in balon
Singura si insarcinata
Prenumele lui bebelyno
Cu burtica dar cocheta
Discutii intre burtici
In sfarsit acasa...
Alimentatia lui bebelyno
Diversificarea,marea incercare
Botez,mot,turta,aniversari
Sa ne cunoastem mai bine
Sa povestim la o cafea...
In bucatarie

Parerea ta >>
Cand incheiati alaptatul?
Raspunsuri: 75

Colaboratori

Parteneri
Portalul mamicilor fericite

Campanii



Arhiva articole

Cautare

Sarcina
Copyright © 2009 bebelyno.ucoz.com Toate drepturile rezervate
Powered by uCoz