Marti
19.03.2024
12:09:31
Welcome Vizitator
RSS
 
bebelyno *ghidul mamicilor incepatoare*
Main Registration Login
»
Meniu

Categorii


Site recomandat




Preconceptia [3]
Sarcina [50]
Nasterea [4]
Nou-nascut [11]
Bebelus (0-12 luni) [6]
Sanatatea bebelusului [4]
Dezvoltarea bebelusului [3]
Somnul bebelusului [2]
Ingrijirea bebelusului [3]
Alaptarea bebelusului [4]
Diversificarea [1]
Retete pentru bebelyno [35]
Familie [0]

Sondaje
Ce parere aveti despre acest site?
Raspunsuri: 112

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Membrii: 0


Promovare Gratuita - Top123 Votati-ne in directorul ClickLink
Cel mai cuprinzator director romanesc SEO Romania

Acasa » 2009 » Mai » 13 » Semnele din nastere ale copilului
Semnele din nastere ale copilului
15:30:44
Semnele din nastere ale copiluluiNou-nascutii au adesea cruste pe pielea scalpului sau prezinta descuamari ale pielii corpului insa acestea vor disparea curand,dupa ce bebelusul se adapteaza la viata extrauterina.De asemenea,pe pielea nou-nascutului se pot observa anumite semne ce pot varia de la greu de remarcat la foarte pronuntate insa nu contează cât de mari sau mici sunt,ele pot fi îngrijorătoare.Semnele pot fi plate sau ridicate,cu marginile bine regulate sau neregulate , şi au diferite nuante de colorare de la brun,maro, negru, sau de la culoarea albastru la roz, rosu, violet .Cele două tipuri principale de semne sunt de culoare roşie, semnele vasculare (de exemplu, "căpşuni" hemangioame pete de vin, şi "ciupituri de barză") şi semne pigmentate (cum ar fi  pata"cafea cu lapte", pata mongola ).
Ele sunt de cele mai multe ori daunatoare, chiar daca se vor micşora în timp. Uneori semne sunt asociate cu alte probleme de sănătate, aşa că vorbiti cu medicul pediatru dacă vedeti asa cava pe pielea copilului dumneavoastra.Daca semnul creste, sangereaza, doare sau se infecteaza, mergeti naparat la un doctor pentru ca acesta sa fie examinat..

Din ce cauza apar semnele din nastere ?
Semnele din nastere  nu pot fi prevenite şi ei nu sunt cauzate de ceva ce a făcut sau nu a făcut mama în timpul sarcinii. Nu sunt adevarate miturile conform carora aceste semne se datoreaza faptului ca mama a mancat ceva anume in timpul sarcinii sau a facut anumite lucruri ce au dus la aparitia acestora Cauzele aparitiei lor nu sunt cunoscute inca. Acestea pot fi moştenite, dar de obicei nu sunt, si nu au legătură nici cu traumatisme la nivelul pielii în timpul naşterii.


Tipuri de semne
  • Benghiuri : (mai poarta denumirea de ciupituri, sarut de inger si pete).Sunt superficiale, aplatizate, de culoare roz deschis sau ca niste semen rosii. De regula se afla localizate pe ceafa, pe pleoapa superioara, pe buza superioara sau intre sprancene.
  • Alunite congenitale : Pot creste pe orice parte a corpului. Sunt de marimi si forme variate. Majoritatea sunt de culoare maro.
  • "Cafea cu lapte" :Precum spune si numele lor, aceste semne permanente sunt deschise si de culoarea cafelei. Acestea sunt foarte comune si se pot gasi in multe zone alte corpului. (pe tors,fese,picioare,fata) De obicei, nu necesita tratament. Un singur semn ca acesta sau cateva sunt semne normale din nastere, in cazul in care copilul dvs. are mai mult de 6 astfel de pete, este recomandat sa consultati medicul.
  • Pete mongole :Sunt netede si de culoare albastra sau albastru-cenusiu,cateodata seamana cu o vanataie.Sunt adesea neregulate ca forma si sunt situate pe partea inferioara a spatelui si pe fese.Sunt mai comune persoanelor cu ten mai inchis, ce apar pe spate si mai putin pe picioare. Aceste semne pot disparea cu timpul si nu necesita tratament.
  • Hemangioamele : Sunt semne de nastere care se dezvolta. Au nuante de albastru, rosu sau purpuriu. Reprezinta vase sange grupate care nu se dezvolta normal. Sunt de diverse forme si marimi si se dezvolta pe piele sau adanc in organism.
  • Angioma :Este cea mai comuna crestere benigna la copii si reprezinta o colectie de vase sanguine mai mici ce s-au dezvoltat repede sub piele in timpul vietii uterine. Aceasta pata roz creste in timpul primului an de viata, apoi recidiveaza in timp. La varsta de 10 ani, un copil ce a avut angioma in copilarie ramane cu un usor semn sau chiar deloc. Acestea se pot localiza oriunde pe corp. nu necesita neaparat un tratament medical, insa dc exista o crestere rapida a angiomului, in acest caz se recomanda un tratament medical sau cu laser.De obicei, exista probleme, daca angioma s-a localizat in apropierea ochilor (ceea ce va face dificila vederea), in gat (ceea ce va face dificila respiratia) sau in jurul gurii (ceea ce va face dificila alimentatia). De asemenea, daca exista pe corpul copilului mai mult de 3 angioame, se va cerceta si existenta unor angioame interne.
  • "Pata de vin" :Aceasta este o malformatie vasculara a capilarelor, prezenta sub tegument. In mod normal, la scurt timp de la aparitie, aceasta are o culoare rozalie, insa o data cu timpul se poate transforma intr-o culoare rosie, chiar purpurie. Cel mai adesea zonele in care acesta apare sunt fata si gatul, insa poate afecta si alte zone ale corpului, dimensiunea variind de la una mica, la una cat mai vasta.Aceasta pata este un semn din nastere permanent, iar lungimea sa nu va descreste in timp. Schimbarile fizice impreuna cu cele cosmetice, pot cauza in timp probleme medicale si stress copilului. Majoritatea petelor de vin nu sunt asociate cu alte boli, altele insa sunt associate cu sindromul Sturge-Weber si sindromul Klippel-Trenaunay si necesita o evaluare medicala din partea unui specialist.
  • Nevusul congenital :Prezent la nastere, apare ca o alunita mare maronie pe scalp sau pe trunchiul corpului, acoperind zone destul de mari, acesta putand avea dimensiunea intre 1-20 cm. La copiii cu astfel de semne, mai ales atunci cand lungimea nevusului este mare, riscul de aparitie a cancerului in perioada adulta este foarte mare.
Categorie: Nou-nascut | Vizualizari: 4203 | Autor: bebelyno | Rating: 4.8/4 |
Comentarii: 0

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Calendar
«  Mai 2009  »
DumLuMaMieJoVinSam
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Login form
:
Parola:

Categorii pe forum
Bebelyno in proiect
Ovulatie si fertilitate
Bebelyno e pe drum
9 luni in balon
Singura si insarcinata
Prenumele lui bebelyno
Cu burtica dar cocheta
Discutii intre burtici
In sfarsit acasa...
Alimentatia lui bebelyno
Diversificarea,marea incercare
Botez,mot,turta,aniversari
Sa ne cunoastem mai bine
Sa povestim la o cafea...
In bucatarie

Parerea ta >>
Cand incheiati alaptatul?
Raspunsuri: 75

Colaboratori

Parteneri
Portalul mamicilor fericite

Campanii



Arhiva articole

Cautare

Sarcina
Copyright © 2009 bebelyno.ucoz.com Toate drepturile rezervate
Powered by uCoz