Vineri
19.04.2024
21:33:02
Welcome Vizitator
RSS
 
bebelyno *ghidul mamicilor incepatoare*
Main Registration Login
»
Meniu

Categorii


Site recomandat




Preconceptia [3]
Sarcina [50]
Nasterea [4]
Nou-nascut [11]
Bebelus (0-12 luni) [6]
Sanatatea bebelusului [4]
Dezvoltarea bebelusului [3]
Somnul bebelusului [2]
Ingrijirea bebelusului [3]
Alaptarea bebelusului [4]
Diversificarea [1]
Retete pentru bebelyno [35]
Familie [0]

Sondaje
Ce parere aveti despre acest site?
Raspunsuri: 112

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Membrii: 0


Promovare Gratuita - Top123 Votati-ne in directorul ClickLink
Cel mai cuprinzator director romanesc SEO Romania

Acasa » 2009 » Mai » 13 » Dezvoltarea dintisorilor
Dezvoltarea dintisorilor
13:57:25
dezvoltarea_dintisorilorDezvoltarea dintisorilor incepe chiar din momentul in care bebelusul se afla in burtica mamei.In timpul sarcinii copilul a dezvoltat radacinile primilor dintisori,numiti si "dinti de lapte".Numai unul din 2000 de copii se naste cu dinti in timp ce la marea majoritate a bebelusilor,primii dinti apar intre 4 si 7 luni dar sunt si copii la care acestia apar la 3 luni sau chiar mai devreme iar altii la care primul dintisor isi face aparitia inspre varsta de 1 an sau chiar peste.Pana la varsta de 3 ani,in mod normal un copil ar trebui sa aibe un set complet de 20 de dinti.Sa nu uitam totusi,ca fiecare copil este unic si are propriul ritm de crestere si dezvoltare si nu trebuie sa ne ingrijoram daca dintisorii vor sa se lase mai mult timp asteptati insa daca la varsta de 18 luni nu si-au facut aparitia ar trebui sa cereti sfatul medicului pediatru.

Cum se dezvoltă

Asteptarea primului dinte poate fi un proces destul de lung si dificil.E posibil ca,chiar si cu o luna inainte de apartia acestuia copilul sa devina mai agitat.Puteti,de asemenea observa o usoara roseata si chiar o iritatie pe obrajorii celui mic.
Desi se crede ca aparitia dintilor de lapte poate ii provoca bebelusului diaree,febra si chiar raceala,unii specialisti nu sunt de acord cu acest lucru si sustin ca nu exista nicio asociere intre aceste simptome si dentitie.Acestea inseamna aparitia unei probleme la copil, alta decat aparitia dintilor.Cu toate acestea,durerea face parte din acest proces (chiar daca unii copii o percep mai putin sau chiar deloc) si pentru a o mai atenua este foarte indicat sa-i dati copilului o jucarie gingivala (se gasesc de plastic moale sau refrigerante) sau sa-i masati gingia cu putin gel special pentru astfel de situatii si pe care il puteti achizitiona din farmacii.
De obicei,dupa ce primul dintisor isi face aparitia il urmeaza si restul insa,mai ales la copiii la care primul dinte a iesit mai tarziu,diferenta de timp dintre aparitia dintisorilor poate fi putin mai mare.In mod normal graficul aparitiei dintilor este urmatorul :incisivi mediani superiori, incisivi laterali superiori, primii molari inferiori, canini superiori, canini inferiori, a doua pereche de premolari superiori si inferiori.
Dezvoltarea normala a dentitiei depinde de aportul alimentar (proteine, calciu, fosfor, vitamine), de cantitatea de floruri, de secretia glandei tiroide, de ingestia unor medicamente si de pastrarea igienei bucale insa nu trebuie sa uitam ca este si ereditara deci, dacă dumneavoastră sau partenerului dumneavoastră v-au aparut destul de devreme ori mai tarziu dintii, şansele ca si copilului sa-i apara la fel sunt foarte mari.
Ingrijirea dintilor trebuie inceputa o data cu eruptia dentara, pentru ca dintii de lapte sunt la fel de importanti ca si cei permanenti de mai tarziu.
Daca dintii de lapte sunt bine ingrijiti, atunci si dintii permanenti; atunci cand vor incepe sa creasca vor fi corect pozitionati in gingii sanatoase.
O data cu aparitia primilor dinti se va incepe ingrijirea acestora prin stergere cu o compresa umeda in fiecare seara. De la varsta de 12 luni se poate folosi o perie moale de dinti conceputa special pentru copii mici.

Aparitia primului dintisor este un moment memorabil pentru dumneavoastra dar nu trebuie sa uitati nici faptul ca poate deveni un moment memorabil si pentru copil iar in acest sens este foarte bine sa imortalizati acest lucru prin fotografii sau imagini video pe care sa i le aratati copilului cand va creste.Cu siguranta va va multumii pentru ca ati facut asta iar dumneavoastra veti avea ocazia de a retrai oricand doriti acele clipe minunate.

Ce urmeaza

Copilul va avea dintii de lapte pana in jurul varstei de 6 ani cand acestia vor cadea,facandu-le loc celor permanenti,pe care ii va avea pentru toata viata.
Trebuie sa insistati mereu pe igiena bucala si sa-l indemnati in a-si pastra dintii curati iar locul dropsurilor,drajeurilor si ciocolatei trebuie sa fie luat de fructe sau,in cazul in care va consuma dulciuri,trebuie sa va asigurati ca se va spala pe dinti imediat ce a terminat de mancat.
Trebuie avut in vedere administrarea de fluor,care este un element important ce intareste smaltul dentar, protejind dintii impotriva cariilor ,in special in zonele in care apa este saraca in fluor.
Alte doua substante importante si absolut necesare pentru dezvoltarea unor dinti si oase de calitate sunt: calciu si vitamina D care are rol esential in absortia calciului din alimente si in reglarea nivelului calciului in sange.
Categorie: Dezvoltarea bebelusului | Vizualizari: 1431 | Autor: bebelyno | Rating: 0.0/0 |
Comentarii: 0

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Calendar
«  Mai 2009  »
DumLuMaMieJoVinSam
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Login form
:
Parola:

Categorii pe forum
Bebelyno in proiect
Ovulatie si fertilitate
Bebelyno e pe drum
9 luni in balon
Singura si insarcinata
Prenumele lui bebelyno
Cu burtica dar cocheta
Discutii intre burtici
In sfarsit acasa...
Alimentatia lui bebelyno
Diversificarea,marea incercare
Botez,mot,turta,aniversari
Sa ne cunoastem mai bine
Sa povestim la o cafea...
In bucatarie

Parerea ta >>
Cand incheiati alaptatul?
Raspunsuri: 75

Colaboratori

Parteneri
Portalul mamicilor fericite

Campanii



Arhiva articole

Cautare

Sarcina
Copyright © 2009 bebelyno.ucoz.com Toate drepturile rezervate
Powered by uCoz