Joi
28.03.2024
19:51:49
Welcome Vizitator
RSS
 
bebelyno *ghidul mamicilor incepatoare*
Main Registration Login
»
Meniu

Categorii


Site recomandat




Preconceptia [3]
Sarcina [50]
Nasterea [4]
Nou-nascut [11]
Bebelus (0-12 luni) [6]
Sanatatea bebelusului [4]
Dezvoltarea bebelusului [3]
Somnul bebelusului [2]
Ingrijirea bebelusului [3]
Alaptarea bebelusului [4]
Diversificarea [1]
Retete pentru bebelyno [35]
Familie [0]

Sondaje
Ce parere aveti despre acest site?
Raspunsuri: 112

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Membrii: 0


Promovare Gratuita - Top123 Votati-ne in directorul ClickLink
Cel mai cuprinzator director romanesc SEO Romania

Acasa » Sarcina
« 1 2 3 4 5 »

saptamana_11In aceasta a 11 a saptamana de sarcina incep sa apara si schimbarile vizibile in ceea ce priveste corpul dumneavoastra. Sunteti foarte aproape de sfarsitul primului trimestru,uterul s-a dezvoltat odata cu fatul si este suficient de mare pentru a ocupa tot pelvisul. Linea nigra, o linie mai inchisa la culoare care se intinde pe de la stern pana la parul pubian, incepe sa se contureze. Poate aparea masca gravidica, adica pete inchise la culoare pe fata si gat, datorita secretiei mai ridicate de melanina (hormon care determina pigmentarea pielii). Datorita cresterii nivelului de sange in corp, femeile care au pielea foarte deschisa, pot observa cum pielea devine tot mai roz.
Unele gravide pot acuza salivarea in exces sau senzatia de sete, modificari ale parului si unghiilor. Cresterea in greutate este o problema a multor femei in ... Citeste continuarea »

Categorie: Sarcina | Vizualizari: 4683 | Data: 02.06.2009 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

saptamana_12In jurul acestei saptamani, ultima din primul trimestru de sarcina, uterul mamei incepe sa urce spre abdomen pe masura ce creste. Din acest motiv, se reduce presiunea asupra vezicii urinare si se va reduce numarul de mictiuni (urinari). Asta pana in ultimul trimestru de sarcina, cand uterul este mult mai mare si comprima din nou vezica urinara. Areolele mamare se inchid la culoare si cresc in dimensiuni, iar, din loc in loc pe abdomen pot aparea mici pete hiperpigmentate (mai inchise la culoare). Alte modificari la nivelul pielii sunt linea nigra pe abdomen si masca gravidica (pete inchise la culoare dispuse pe fata si gat), care vor disparea dupa nastere.
Cresterea volumului de sange si prezenta hormonului de sarcina, hCG (datorita caruia creste cantitatea de sebuum secretata) face ca tenul gravidei sa fie stalucitor. Cateoda ... Citeste continuarea »

Categorie: Sarcina | Vizualizari: 4533 | Data: 02.06.2009 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

saptamana_13Incepand cu saptamana 13 intrati in al doilea trimestru de sarcina (riscul de avort spontan scade spectaculos si scad in intensitate greturile matinale).
La inceputul celui de al doilea trimestru de sarcina, cele mai multe gravide sunt pline de energie si intr-o foarte buna dispozitie. In schimb pot aparea noi simptome, cum ar fi durerile lombare si arsurile stomacale(datorita refluarii sucului gastric acid din stomac spre esofag se pot manifesta ca arsuri in zona sternului).
Uterul se mareste in sus iesind din zona oaselor peviene, eliberand presiunea acumulata pe vezica. Pe masura ce uterul creste este posibil sa simtiti o senzatie de discomfort sau sa aveti parte de dureri in aceasta zona. Ligamentele care sustin uterul se vor intinde ducand la dureri ale ligamentelor rotunde. Acestea se pot manifesta sub forma unor dureri ... Citeste continuarea »
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 20223 | Data: 02.06.2009 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (1)

saptamana_14In saptamana 14 de sarcina, nivelurile hormoniilor de sarcina sunt deja mai reduse ceea ce inseamna ca greturile matinale ale mamei, urinarile frecvente si oboseala accentuata s-au ameliorat.
Volumul mare de lichid din organismul tau provoaca cresterea transpiratiei si secretiei vaginale. Uneori vasele de sange mici (capilarele) nu suporta suprasolicitarile, de aceea unele femei gravide prezinta frecvent sangerari nazale sau formeaza usor vanatai.
Musculatura intestinala este relaxata, ceea ce inseamna ca este mai inceata si mai putin eficienta si impreuna cu faptul ca uterul, din ce in ce mai mare, incepe sa comprime colonul (intestinul gros), poate sa apara constipatia. Multe femei sufera de hemoroizi in timpul sarcinii. Hemoroizii sunt dilatatii ale vaselor de sânge în jurul sau în interiorul anusului şi sunt cauzate de cr ... Citeste continuarea »
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3898 | Data: 02.06.2009 | Rating: 5.0/1 | Comentarii (3)

saptamana_15In acesta saptamana a sarcinii veti  observa putine schimbari incomfortabile pentru tine. Hormonii s-au mai linistit si ai inceput sa te obisnuiesti cu burtica in crestere. Uterul incepe sa se iveasca din bazin, ajungand undeva, cam la 10 – 15 cm sub ombilic. Cresterea rapida a uterului provoaca intinderea ligamentelor sale. Ca rezultat poate apare o senzatie dureroasa in partea inferioara a abdomenului si in regiunea inghinala. Se determina inaltimea uterului masurand de la limita superioara a osului pelvian pana la extremitatea superioara a uterului si se exprima, de regula, in centimetri. Pot aparea contractiile Braxton Hicks. Acestea apar din cand in cand, sunt nedureroase si reprezinta modalitatea organismului femeii de a se pregati pentru nastere. In cazul in care apar cu o frecventa mai mare de 5 contractii/ora, daca sunt ... Citeste continuarea »
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3387 | Data: 02.06.2009 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

saptamana_16Uterul continua sa creasca , in saptamana a 16-a de sarcina poate fi palpat imediat sub ombilic. Gravida are unele mici contractii numite Braxton-Hicks. Sunt contractii nedureroase, nesistematizate, de intensitate scazuta. Gravida nu are motive sa se sperie, deoarece aceste contractii sunt o adaptare a uterului la cresterea in volum. Cresterea in greutate de pana acum este de aproximativ 2-4 kg. Coloana vertebrala raspunde acum la solicitarea sarcinii printr-o hiperlordoza (accentuarea curburii lombare), insotita de dureri. In cazul femeii care are unele afectiuni ale coloanei vertebrale sau este supraponderala, durerile pot fi mai intense.
Volumul de sange din corpul mamei creste continuu pentru a acoperi nevoia bebelusului de oxigen.Inima pompeaza cu 20% mai mult sange decat in mod obisnuit, ceea ce face ca parul gravidei sa str ... Citeste continuarea »
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 4401 | Data: 02.06.2009 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

saptamana_17Pe masura ce sarcina avanseaza, varful uterului devine aproape sferic. El creste mai rapid in lungime (inspre abdomen) decat in latime, devenind mai oval. Uterul este la aproximativ 5 cm de mai jos de ombilic. Acum aratati foarte bine si nu exista o crestere evidenta a abdomenului
Uterul umple pelvisul si incepe sa creasca in abdomen, impingand intestinele in sus si in partile laterale. Din cauza uterului marit in dimensiuni pot aparea neplaceri digestive, cum ar fi: indigestia, constipatia , durerile abdominale sau arsurile gastrice.
Sarcina este din ce in ce mai evidenta. Datorita fluxului crescut de sange din organism nasul este infundat si pot apare sangerari nazale. Parul se ingrasa mai repede decat de obicei. Unele gravide realizeaza ca nu mai au memoria ca inainte. Transpiratia si secretiile nazele si vaginale se acc ... Citeste continuarea »

Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3751 | Data: 02.06.2009 | Rating: 5.0/1 | Comentarii (0)

saptamana_18In aceasta perioada puteti sa va simtiti uterul la aproximativ doua degete sub linia buricului. Datorita cresterii uterului, urinarile vor deveni mai frecvente motiv pentru care este recomandat sa va formati un obicei ca inainte de culcare sa mergeti la toaleta. Sistemul tau cardiovascular trece prin schimbari dramatice si in timpul celui de-al doilea trimestru de sarcina, presiunea sangelui este mai scazuta decat in mod normal. Aceasta este explicatia pentru ametelile si senzatiile de lesin din timpul sarcinii. Nu te ridica prea brusc de pe scaun sau dupa ce ai stat culcata caci te poti simti usor ametita.
Pe masura ce uterul creste, el apasa pe diafragm si plamani, ingreunand respiratia. Respiratia se va usura o data ce fatul se angajeaza in pelvis pregatindu-se pentru nastere, cu aprox. 6 saptamani inainte.
Incepand din acea ... Citeste continuarea »
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3273 | Data: 02.06.2009 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

saptamana_19In cazul femeilor la prima sarcina, aceasta poate fi saptamana in care vor simti pentru prima oara miscarile fetale. Veti simti o intensificare a miscarilor din burtica ta pentru ca bebelusul devine din ce in ce mai activ datorita dezvoltarii intense a muschilor.
Femeile insarcinate mai pot suferi in aceasta perioada de dureri ale ligamentelor rotunde, dureri care se ridica din abdomen si radiaza in ambele zone ale soldului. Totusi durerile acestea sunt considerate normale. Chiar daca manifestarile sunt variate, cauza ramane aceeasi: sarcina creste in dimensiuni si greutate. Avand dimensiuni din ce in ce mai mari, uterul apasa pe stomac si determina incetinirea digestiei si regurgitari acide (arsuri) care pot deveni foarte suparatoare.
Multe femei remarca ca anumite parti ale corpului au devenit uscate si lipsite de vigoare si ... Citeste continuarea »
Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3335 | Data: 02.06.2009 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

saptamana_20In saptamana 20 de sarcina varful uterului este la acelasi nivel cu ombilicul. Aceasta zona poate deveni sensibila si ombilicul se poate aplatiza si chiar hernia in urmatoarele luni.  Pe masura ce copilul creste, unele femei au parte de o anumita greutate in respiratie deoarece plamanii, ca majoritatea organelor au parte de mai putin spatiu. Desi nu apar complicatii, aceste probleme sunt incomode.
Se simte bineinteles miscarea intensa pe care o desfasoara bebelusul dumneavostra, uneori atat de intensa incat va poate deranja somnul. In urmatoarele 10 saptamani activitatea copilului va cunoaste cea mai intensa treapta, urmand ca dupa aceasta etapa sa se diminueze treptat.
Unele femei experimenteaza schimbarea acuitatii vizuale in aceasta perioada. Cantitatea de fluid de la nivelul ochilor creste si s-ar putea sa ai nevoie ... Citeste continuarea »

Categorie: Sarcina | Vizualizari: 3521 | Data: 02.06.2009 | Rating: 5.0/1 | Comentarii (0)

Calendar
«  Martie 2024  »
DumLuMaMieJoVinSam
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Login form
:
Parola:

Categorii pe forum
Bebelyno in proiect
Ovulatie si fertilitate
Bebelyno e pe drum
9 luni in balon
Singura si insarcinata
Prenumele lui bebelyno
Cu burtica dar cocheta
Discutii intre burtici
In sfarsit acasa...
Alimentatia lui bebelyno
Diversificarea,marea incercare
Botez,mot,turta,aniversari
Sa ne cunoastem mai bine
Sa povestim la o cafea...
In bucatarie

Parerea ta >>
Cand incheiati alaptatul?
Raspunsuri: 75

Colaboratori

Parteneri
Portalul mamicilor fericite

Campanii



Arhiva articole

Cautare

Sarcina
Copyright © 2009 bebelyno.ucoz.com Toate drepturile rezervate
Powered by uCoz